BEAUTY TIPS

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Έρχονται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με την επιδερμίδα σου μιας και τα χρησιμοποιείς για να απλώσεις το ρουζ, το foundation, το bronzer/highlighter, τις σκιές στα μάτια σου, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την υγεία του δέρματός σου αλλά και τη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάς να τα «περιποιηθείς» όπως τους αξίζει σε εβδομαδιαία βάση. Ναι, αναφέρομαι στα πινέλα του μακιγιάζ που έχεις στο νεσεσέρ και το μπουντουάρ σου γενικότερα και στο γεγονός πως αμελείς να τα καθαρίσεις. Για την ακρίβεια όχι μόνο εσύ, αλλά περίπου το 72% των γυναικών.

Τα βασικά ερωτήματα βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, είναι πόσο συχνά πρέπει να τα πλένεις προκειμένου να απομακρύνεις τη σκόνη, τους ρύπους που σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των προϊόντων μένουν στις τρίχες  αλλά και τι θα συμβεί αν δεν το κάνεις;  (Τα σπυράκια είναι μέσα στις ανεπιθύμητες παρενέργειες). Οι ειδικοί προτείνουν να τα καθαρίσεις 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

Πειράματα έχουν δείξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα μικρόβια που μπορεί να είναι παγιδευμένα στις τρίχες των πινέλων μακιγιάζ μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά του καθίσματος της τουαλέτας σου.

 

Όσο για το πώς μπορείς να τα καθαρίσεις; Βρες εδώ 3 πανεύκολους τρόπους να το κάνεις σε χρόνο dt.