ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

6 tips για να μην αφήσεις την αφυδάτωση να σε νικήσει

Ο χειμώνας είναι εδώ και η αφυδάτωση είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς σου. Όχι φίλη μου, η μάχη δεν είναι άνιση! Μπορείς να την αντιμετωπίσεις κατάματα με τα παρακάτω χρήσιμα tips.

#1 Απολέπιση μία φορά την εβδομάδα (σε πρόσωπο και σώμα)

Το έχουμε πει και δεν θα κουραστούμε να το λέμε ξανά και ξανά. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, απελευθερώνοντας τους φραγμένους πόρους με αποτέλεσμα τα ενεργά συστατικά της κρέμας/ του balm/ του οποιουδήποτε προϊόντος που εφαρμόζουμε στη συνέχεια να διεισδύσουν σε μεγαλύτερο βάθος. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή!

Για το σώμα:

A post shared by Caudalie (@caudalie) on

 

Caudalie, Divine Scrub σώματος

Για το πρόσωπο:

A post shared by APIVITA (@apivita) on

Apivita, Face Scrub with bilberry (μύρτιλο)

#2 Ενυδάτωση στο full

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο, αλλά και το σώμα μας, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα  που αναζητούν την ενυδάτωση στο  full, προκειμένου να διατηρήσουν μία ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα.

Για πρόσωπο:

A post shared by NIVEA Greece (@niveagreece) on

Nivea,  Urban Skin Defence Moisture Boost 48ωρης ενυδάτωσης

Για σώμα:

A post shared by Frezyderm (@frezyderm) on

Frezyderm, Christialen Emulsion

Για σένα που λατρεύεις τα serum:

A post shared by Lierac Paris (@lieracparis) on

Lierac, Hydragenist Serum

#3 Απαλά προϊόντα καθαρισμού

Τα «βαριά» συστατικά που περιέχουν αρκετά προϊόντα καθαρισμού απομακρύνουν μεν τους ρύπους, διαταράσσουν δε την ισορροπία της επιδερμίδας. Γι’ αυτό το λόγο επίλεξε προϊόντα με ήπια σύνθεση ή ουδέτερο pH.

Bioderma, Sensibio H2O Διάλυμα Καθαρισμού

#4 Ναι στα λαδάκια προσώπου

Στην παραπάνω λογική της extra ενυδάτωσης, τα λαδάκια προσώπου μπορούν να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας, ενυδατώνοντάς την, συγκρατώντας το νερό στις βαθύτερες στοιβάδες της. Χάρη στην προηγμένη σύνθεσή τους, απορροφώνται εύκολα, χωρίς να αφήνουν ίχνη λιπαρότητας. Προσοχή βέβαια, στην ποσότητα!

A post shared by KORRES (@korres.athens) on

Korres, Wild Rose Face Oil

#5 Η δύναμη της μάσκας

Οι μάσκες είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος να δώσεις το φιλί της ενυδάτωσης στην επιδερμίδα σου. Διάλεξε αυτή που σου αρέσει, φροντίζοντας να έχει πάντα ενυδατικά συστατικά που θα προασπίσουν την επιδερμίδα σου απέναντι στις «εξωτερικές επιθέσεις».

A post shared by Fit A Diva Shop(@fitadivashop) on

Origins, DrinkUp™ 10 Minute Mask to Quench Skin’s Thirst

#6 Προσοχή στο νερό

Αρχικά προσπάθησε να περιορίσεις τη συνήθεια του να κάνεις μπάνιο/ ή να πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό, μιας και η υψηλή θερμοκρασία οδηγεί πιο γρήγορα στην αφυδάτωση της επιδερμίδας. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε νερό όπως φρούτα και λαχανικά, που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού.