ΠΡΟΣΩΠΟ

Έτσι θα αντισταθείς στη γήρανση της επιδερμίδας

Τα αποτελέσματα του χρόνου στην επιδερμίδα μας κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους αθόρυβα, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Και έτσι τελικά η γήρανση του προσώπου μοιάζει να γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, με την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και κάπως πιο κουρασμένη. Πώς θα τη νικήσεις; Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα με τα σωστά συστατικά για την επιβράδυνση της γήρανσης.

Εάν, λοιπόν, παρατήρησες τα πρώτα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα σου, τότε διάβασε παρακάτω πώς μπορεί να πετύχεις την επιβράδυνση της γήρανσης.

Πού οφείλεται η γήρανση επιδερμίδας και προσώπου;

Πριν δούμε πώς μπορείς να πετύχεις την επιβράδυνση της γήρανσης, θα πρέπει να δούμε πού οφείλεται η εμφάνισή της. Οι αλλαγές, λοιπόν, που εντοπίζεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στην επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με διάφορες συνθήκες του τρόπου ζωής όπως το στρες, η πολύωρη εργασία και η μη ισορροπημένη διατροφή.

Τι προϊόντα πρέπει να επιλέξεις;

Η επιβράδυνση της γήρανσης γίνεται πραγματικότητα από ένα σύνολο πραγμάτων, όπου στην κορυφή υπάρχει η σωστή κρέμα αντιγήρανσης. Επένδυσε, λοιπόν, σε μια κρέμα αντιγήρανσης που συνδυάζει ενεργά συστατικά, όπως τα πεπτίδια, ώστε να εξασφαλίσεις ένα αποτέλεσμα που θα διαρκεί. Αυτό σημαίνει ότι προϊόντα που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα μπορεί πλέον να μην επαρκούν. Γιατί εκτός από την κρέμα αντιγήρανσης, η ρουτίνα περιποίησής σου θα πρέπει να περιλαμβάνει και προϊόντα με ισχυρά συστατικά αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας.

Ποια είναι αυτή η νέα ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις;

#1 Βαθύς καθαρισμός σε καθημερινή βάση. Γιατί; Εφαρμόζοντας ένα προϊόν καθαρισμού σε ένα ζεστό πανάκι, θα ανοίξεις τους πόρους και θα εξασφαλίσεις μια καθαρή επιδερμίδα που δεν επιβαρύνεται από τους ρύπους της καθημερινότητας και καταφέρνει να νικήσει τη γήρανση του προσώπου, από κοινού με τα υπόλοιπα προϊόντα και την κρέμα αντιγήρανσης, που αναφέραμε στην αρχή.

#2 Η χρήση του αντηλιακού, καθώς χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος προστασίας θωρακίζεις την επιδερμίδα σου ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και κατ’ επέκταση ενάντια στη γήρανση του προσώπου και συνολικά στη γήρανση της επιδερμίδας.

#3 Ο ορός. Επιλέγοντας έναν ορό με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C καταπολεμάς τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη γήρανση προσώπου και επιδερμίδας. Αντί για μια τέτοια σύνθεση, μπορείς για τον ορό που θα χρησιμοποιήσεις πριν την κρέμα αντιγήρανσης, να επιλέξεις ένα προϊόν με υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση που είναι απαραίτητη στον αγώνα της επιβράδυνσης γήρανσης.

#4 Η κρέμα αντιγήρανσης, που όπως είπαμε και στην αρχή είναι το πιο απαραίτητο συστατικό στη νέα ρουτίνα σου. Επίλεξε μια κρέμα αντιγήρανσης, η οποία στοχεύει σε συγκεκριμένα σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από την απώλεια του κολλαγόνου στο δέρμα, όπως οι ρυτίδες, η χαλάρωση, η απώλεια σφριγηλότητας και τόνωσης.

#5 Η ρουτίνα σου κατά πάσα πιθανότητα θα σταματούσε εδώ. Τώρα όμως που τα σημάδια της γήρανσης προσώπου είναι εμφανή, καλό θα είναι να συνεχίσεις με μια κρέμα ματιών για φροντίδα στο σημείο που τη χρειάζεσαι περισσότερο, εξασφαλίζοντας ενυδάτωση και αντιγήρανση.

#6 Η νέα ρουτίνα σου κλείνει με τη μάσκα προσώπου. Συστήνουμε να επενδύσεις σε ένα προϊόν ικανό να καταφέρει την επιβράδυνση της γήρανσης της επιδερμίδας, προσφέροντας την ενυδάτωση που έχει ανάγκη.