ΜΑΤΙΑ

Μάσκες ματιών: Το μυστικό για ξεκούραστο βλέμμα ακόμη κι αν δεν κοιμήθηκες αρκετά

Πολλές φορές οι 24 ώρες της ημέρας δεν αρκούν για να αντεπεξέλθεις σε όλα τα «πρέπει» που γεμίζουν τις σελίδες στο σημειωματάριό  σου. Οπότε αρχίζουν οι περικοπές. Από τον ελεύθερο χρόνο και τις δραστηριότητες σου, μέχρι και τις ώρες του ύπνου σου. Το οκτάωρο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός  και το ξεκούραστο βλέμμα παρελθόν. Και αν ψάχνεις τον πιο γρήγορο, fun και άμεσο τρόπο να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα (μαύροι κύκλοι, αφυδάτωση, λεπτές γραμμές κλπ) δεν έχεις παρά να πεις το «ναι» σε μία μάσκα ματιών (aka eye patches).

Πώς χρησιμοποιούνται;

Τα εφαρμόζεις (ένα patch σε κάθε μάτι σου) στο περίγραμμα του ματιού σου και τα αφήνεις να δράσουν για 10 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα αφαιρείς κάνοντας μασάζ με το προϊόν που απομένει στην επιδερμίδα σου για να απορροφηθεί καλύτερα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 5 αγαπημένες μας μάσκες ματιών, που βρήκαμε στα Sephora, και μπορούν να σου χαρίσουν ένα σαφώς πιο ξεκούραστο βλέμμα.

Tony Moly, Panda’s Dream Eye Patch

Χάρη στα εκχυλίσματα από νερό μπαμπού, χυμό αλόης βέρα και αγγούρι που περιέχουν, αυτά τα καλυπτικά και αποσυμφορητικά patch ματιών ενυδατώνουν την ευαίσθητη  περιοχή του δέρματος κάτω από τα μάτια και μειώνουν τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες .

Caolion, Magic Black Powder Eye&Cheek Patch

Καλύπτοντας την περιοχή κάτω απ’ τα μάτια μέχρι τα μάγουλα, αυτά τα επιθέματα που μοιάζουν με «Μαύρο Κύκνο» καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους και βοηθούν στην επαναφορά της σφριγηλότητας της επιδερμίδας χάρη σε ένα πρωτοποριακό συστατικό, ένα μόριο άνθρακα με εξαιρετική δύναμη καταλύτη.

Patchology, FlashPatch Rejuvenating Eye Gels

Αυτά τα επιθέματα υδρογέλης για τα μάτια εφαρμόζονται κατευθείαν πάνω στα μάτια, χαρίζοντας άμεση δόση ενυδάτωσης. Είναι ιδανικά επίσης για τη μείωση των σημαδιών κόπωσης και την ανακούφιση των ματιών από το πρήξιμο.
 

Too Cool For School , Coconut Oil Serum Eye Patch

Στην ουσία, αυτά τα επιθέματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία γάζα μεγάλου μήκους που περιέχει υδροτζέλ με έλαιο καρύδας για εντατική ενυδάτωση. Δροσίζει, λειαίνει τις ρυτίδες και χαρίζει λάμψη στα βλέφαρα και τα ζυγωματικά σου.
 

Sephora, Sephora Collection, Rose eye mask

Εμπνευσμένες από τα ασιατικά τελετουργικά ομορφιάς, οι μάσκες ματιών της Sephora, με πλούσια σύνθεση, είναι εξαιρετικά λεπτές και προσαρμόζονται τέλεια στο περίγραμμα του ματιού, για άριστη αποτελεσματικότητα σε 15 λεπτά και βλέμμα που ακτινοβολεί. Αυτό που τις κάνει ξεχωριστές είναι πως ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε προβλήματος της επιδερμίδας, χάρη στα 8 συστατικά που προσφέρουν στοχευμένα οφέλη, ενώ παράλληλα, το σχήμα τους αγκαλιάζει τέλεια το περίγραμμα του ματιού. Κυκλοφορούν σε πρακτική συσκευασία μίας δόσης, που σου επιτρέπει να την παίρνεις παντού μαζί σου.