ΠΡΟΣΩΠΟ

Βάση για μακιγιάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να την κάνεις μόνη σου

Ξεκινάς το μακιγιάζ σου, μια καθημερινή ιεροτελεστία, έχοντας να διαλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες προϊόντα. Είσαι σίγουρη όμως πως κάνεις όλα τα βήματα σωστά;

Η βάση για το μακιγιάζ ξεκινάει από τον σωστό καθαρισμό, απομακρύνοντας από το δέρμα ρύπους και λιπαρότητα. Καθάρισε λοιπόν διεξοδικά το πρόσωπό σου και στη συνέχεια, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα, ιδανικά με δείκτη προστασίας (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες). Άφησε το προϊόν να απορροφηθεί και συνέχισε με το primer που «εγκλωβίζει» την υγρασία στο πρόσωπο και παράλληλα καλύπτει τυχόν ατέλειες.

Τώρα είσαι έτοιμη να προχωρήσεις με το μεικ απ σου. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στον τρόπο με τον οποίο το εφαρμόζεις, ώστε η βάση σου να είναι σταθερή και να καλύπτει τις ανάγκές σου. Μην ξεχνάς να κάνεις σωστό blending και στα σημεία εκτός του προσώπου, δηλαδή στο λαιμό, το ντεκολτέ και τα αυτιά, περνώντας μια ελαφριά στρώση με το πινέλο.

Τα προϊόντα για μακιγιάζ είναι ατελείωτα και οι πούδρες δεν αποτελούν εξαίρεση. Πώς, λοιπόν, θα πετύχεις την τέλεια βάση για το μακιγιάζ αν δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις; Ας δούμε, λοιπόν, ποιο είδος από τις πούδρες που θα βρεις, είναι το κατάλληλο για το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις, είτε ψάχνεις την ματ τελειότητα από μία πούδρα σεταρίσματος, είτε ένα λείο τελείωμα από μία ημιδιαφανή πούδρα, για να ολοκληρώσεις τα looks σου.

Υγρή πούδρα προσώπου ή compact;

Η υγρή πούδρα προσώπου μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή σε σχέση με τις πούδρες σε compact μορφή, αλλά βοηθάει τις κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες, καθώς απλώνεται ευκολότερα. Παράλληλα, μια πούδρα προσώπου σε υγρή μορφή θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα ακόμη πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς γυαλάδες.

Από την άλλη, αν η μέρα προμηνύεται γεμάτη συγκινήσεις δοκίμασε μια αδιάβροχη πούδρα, που να αντέχει στη ζέστη, την υγρασία και γενικά τις… δύσκολες συνθήκες! Για να επιλέξεις, μια αδιάβροχη πούδρα, αρκεί να ελέγξεις τα συστατικά ώστε να επιβεβαιώσεις πως είναι ανθεκτική στο νερό, το λάδι και τον ιδρώτα και παρέχει κάλυψη όλη την ημέρα. 

Μην ξεχνάς πως οι πούδρες συχνά αντικαθιστούν τα μεικ απ και αποτελούν από μόνες τους βάση για μακιγιάζ. Γι’ αυτό, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε όλο το πρόσωπο, ανεξαρτήτως μορφής, και όχι μόνο στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι).

Σε τι χρησιμεύει η διάφανη πούδρα προσώπου;

Για να ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου και να του δώσεις αυτό που χρειάζεται για να πετύχει και να «σταθεί», συστήνουμε να επενδύσεις σε μια διαφανή πούδρα! Τι ακριβώς κάνει αυτή κατηγορία; Η διάφανη πούδρα χρησιμοποιείται πάντα στο τέλος του μακιγιάζ και μπορεί να χαρίσει σταθερό αποτέλεσμα και ματ τελείωμα. Έτσι, περνώντας λίγη διάφανη πούδρα πάνω από το κονσίλερ ή το μεικ απ σου, κάνεις το προϊόν πιο σταθερό και φυσικά, όλο το πρόσωπο. Εννοείται πως και αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο στην περιοχή Τ του προσώπου για εγγυημένα ματ αποτέλεσμα!