DIY

Το πιο εύκολο scrub για απαλά πόδια όλο τον χειμώνα

Αισθάνεσαι την επιδερμίδα στα πόδια σου τραχιά και αρκετά ξηρή; Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο που ταλαιπωρούν το δέρμα μας, τώρα το χειμώνα, λίγο το γεγονός πως οι περισσότερες παραμελούμε αυτή την περιοχή του σώματός μας και το δίδυμο της απολέπισης- ενυδάτωσης κρίνεται άκρως απαραίτητο, αν θέλουμε να έχουμε λαμπερή επιδερμίδα.

Για την ενυδάτωση, κάναμε πρόσφατα την έρευνά μας και συγκεντρώσαμε αυτές τις κρέμες σώματος που δεν θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού (στοιχίζουν κάτω από 12 ευρώ) για την απολέπιση σου προτείνουμε μίας και Κυριακή aka περισσότερος ελεύθερος χρόνος, να κάνεις το δικό σου DIY scrub για super απαλά πόδια. Μην ανησυχείς καθόλου. Θα σου πάρει δύο λεπτά και τα υλικά τα έχεις όλα στην κουζίνα σου.

 

Θα χρειαστείς:

1 1/4 της κούπας ζάχαρη

1/2 κούπα λάδι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή ακόμη και οποιοδήποτε λάδι)

3 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι ή lime (ή 20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού)

Η προετοιμασία θα σου πάρει ένα λεπτό.

Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις όλα τα παραπάνω υλικά και τα ανακατεύεις πολύ καλά. Το scrub είναι έτοιμο!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις νερό και να μουλιάσεις τα πόδια σου για 5 λεπτά ή αν κάνεις μπάνιο, να λούσεις πρώτα τα μαλλιά σου και να αφήσεις για το τέλος τα πόδια σου, προκειμένου να  απλώσεις το scrub.

Η ζάχαρη θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ ο χυμός λεμονιού θα συμβάλλει στην ήπια απολέπιση, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο φωτεινή και λαμπερή. Τέλος, το λάδι θα κλειδώσει την υγρασία, αφήνοντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;