ΣΩΜΑ

Πώς θα περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Φέτος το καλοκαίρι, είτε πρόκειται να μείνεις στην πόλη είτε να φύγεις για διακοπές, μην ξεχάσεις τα βασικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Η αντηλιακή προστασία και η ενυδάτωση είναι τα δύο βασικά που πρέπει να λάβεις υπ' όψη σου πριν ολοκληρώσεις το καλοκαιρινό σου νεσεσέρ. Ρίξε όμως, μια ματιά πιο κάτω, καθώς φτιάχνουμε την τέλεια λίστα ομορφιάς για το καλοκαίρι, που θα κάνει την επιδερμίδα σου υπέροχη.

Ενυδατικό mist προσώπου

Αν σκοπεύεις να περάσεις πολύ χρόνο έξω, στη βεράντα κάποιου καφέ, ένα αναζωογονητικό mist προσώπου είναι απαραίτητο για να ενισχύσεις τις άμυνες της επιδερμίδας σου ενάντια στους παράγοντες που προκαλούν οξειδωτικό στρες, όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV. Το Mineralizing Thermal Water της Vichy είναι ιδανικό για να μπει στην τσάντα σου, αφού όχι μόνο θα τονώσει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου, αλλά επίσης θα αναπληρώσει τα μεταλλικά στοιχεία της κάνοντάς την πιο δυνατή. Το μέγεθός του βοηθά για να μπορείς να το μεταφέρεις παντού κι αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να εφαρμόσεις το στο πρόσωπο και το ντεκολτέ, αμέσως μόλις αρχίσεις να νιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Η φροντίδα της επιδερμίδας σου το καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο προϊόντα περιποίησης. Φρόντισε να εφοδιαστείς με όλα τα απαραίτητα, όπως τσιρότα, εντομοαπωθητικό και αντισηπτική κρέμα, για τις μέρες εκείνες που το ηλιακό έγκαυμα δεν είναι ο μόνος εχθρός της επιδερμίδας. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε θερμότερα κλίματα, μην ξεχάσεις να πάρετε μαζί σου και σταγόνες ματιών που θα σε  βοηθήσουν με τις αλλεργίες, ιδίως αν οι διακοπές περιλαμβάνουν και παιδιά.

Λοσιόν για μετά τον ήλιο

Για τις μέρες που θα έχεις μείνει λίγο παραπάνω κάτω από τον ήλιο, χρειάζεσαι μία ένεση ενυδάτωσης. Η λοσιόν για μετά τον ήλιο, λοιπόν δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το νεσεσέρ, όχι μόνο λόγω της καταπραϋντικής αίσθησης που προσφέρει, αλλά και για τις ενυδατικές της ιδιότητες που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να αναπλαστεί μετά την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. [1] Ωστόσο, αν νιώθεις ξηρή την επιδερμίδα σου, χωρίς όμως να βλέπεις ερυθρότητα, η συνηθισμένη λοσιόν σώματος αρκεί.

[1] Multiphoton clinical trial. L Aguilar et al. Report ongoing . Publication planned May 2016

Μακιγιάζ που είναι ήπιο με την επιδερμίδα σας

Αν θες, η επιδερμίδα σου να έχει αυτήν την υπέροχη, καλοκαιρινή λάμψη υγείας, είναι πολύ σημαντικό να την αφήνεις να αναπνέει. Γι’ αυτό, είναι καλό να μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ, όταν έξω έχει ζέστη. Αντικατάστησε το συνηθισμένο makeup ή/και concealer με ένα αντίστοιχο, εμπλουτισμένο με μεταλλικά στοιχεία που θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Εναλλακτικά, αν χρειάζεσαι πιο ελαφριά κάλυψη, επίλεξε μια κρέμα BB με δείκτη προστασίας. Τέλος, σε ό,τι αφορά το κατάλληλο μακιγιάζ ματιών για το καλοκαίρι, τότε το μόνο που έχεις ανάγκη είναι ένα αδιάβροχο μάσκαρα.

SPF για πρόσωπο & σώμα

Το τελευταίο που θα βάλεις στη βαλίτσα ή την τσάντα σου είναι και το πρώτο που θα βγάλεις, το αντιηλιακό. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα σου, τόσο υψηλότερη προστασία χρειάζεται. Όσον αφορά στο υπόλοιπο σώμα, περίπου 30ml προϊόντος (ποσότητα σε μέγεθος μπάλας του γκολφ) είναι αρκετά για να σας εξασφαλίσουν επαρκή προστασία. Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η επιδερμίδα τείνει να παράγει περισσότερο σμήγμα, και η επιδερμίδα του προσώπου είναι ευαίσθητη. Για τον λόγο αυτόν, μετά από μια μέρα στον ήλιο, πρέπει απαραιτήτως να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου, καθώς και να επιλέξεις ένα αντιηλιακό προσώπου με SPF τουλάχιστον ίσο με αυτό του αντιηλιακού σώματος.