ΣΩΜΑ

Ραγάδες: 5 πράγματα που είναι λάθος να τα πιστεύεις

Είναι κομμάτι του κορμιού μας, παρόλα αυτά δε σημαίνει πως εκτός από το να τις αποδεχόμαστε δεν μπορούμε να  βελτιώσουμε την εμφάνισή τους. Ο λόγος για τις ραγάδες, οι οποίες σε μικρό ή μεγαλύτερο εμφανίζονται σε κάθε γυναικείο κορμί. Παρόλα αυτά, είναι λάθος να πιστεύεις πως έιναι ΜΟΝΟ γυναικεία υπόθεση. Κάπως έτσι, παρακάτω καταρρίπτουμε άλλα 4 στερεότυπα που πιστεύουμε οι περισσότερες για τις ραγάδες.

– Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν ραγάδες

Συμβαίνει το ίδιο και το αυτό με την κυτταρίτιδα. Τα κιλά ΔΕΝ είναι ανάλογα με τις ραγάδες. #συμβαινουνκαιστακαλυτερακορμια

– Δεν γίνεται να τις προλάβεις

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και η πρόληψη σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να σε γλυτώσει από την εμφάνισή τους στο κορμί σου. Η μαγική λέξη; ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!

– Όταν χάνεις κιλά χάνονται και οι ραγάδες

Το αντίθετο μάλιστα. Συνήθως η απότομη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση τους, μιας και το δέρμα χαλαρώνει περισσότερο. Έτσι, γίνονται πιο εμφανείς.

– Είναι γυναικεία υπόθεση

Μπορεί να τις ακούς περισσότερο στις γυναικείες συζητήσεις και δικαιολογημένα, όμως, αυτό δε σημαίνει πως οι άντρες δεν έχουν ραγάδες. Παρατηρούνται εξίσου στα αντρικά κορμιά με μεγάλες αυξομειώσεις κιλών.

-Εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου

Πολύ θα το θέλαμε, αλλά ΔΕΝ. Τα αγαθά κόποις κτώνται, το ίδιο και τα αψεγάδιαστα κορμιά. Γι αυτό το λόγο, στην κοσμετολογία υπάρχει μία κατηγορία προϊόντων ειδικά σχεδιασμένη για την αντιμετώπισή τους. Συνήθως τα περισσότερα περιέχουν βιταμίνη Ε και Α που συμβάλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και την παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι διάσημες κυρίες του Hollywood και μη που κατά καιρούς αποκαλύπτουν τα φυσικά μυστικά (συνήθως έλαια) που χρησιμοποιούν εντατικά για να τις καταπολεμήσουν.