ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

4 τρόποι για να κάνεις το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο

Το μαύρισμα έχει γίνει σχεδόν ταυτόσημο του καλοκαιριού και των διακοπών. Η ηλιοθεραπεία -πάντα με προστασία θέλω να πιστεύω- είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες στην παραλία. Λίγο ή πολύ, το μαυρισμένο δέρμα είναι πάντα πιο ελκυστικό, επομένως είναι λογικό να θες να διατηρήσεις την ηλιοκαμένη όψη που με τόσο κόπο απέκτησες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στο πρόσωπο μπορείς να τα καταφέρεις εύκολα με ένα bronzer, στο σώμα όμως θες λίγο παραπάνω δουλίτσα. Αν ακολουθήσεις όμως τα παρακάτω tips θα το πετύχεις.

1. Ενυδάτωση. Είναι το Α και το Ω για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Επιπλέον, ένα αφυδατωμένο δέρμα, ειδικά από την έκθεση στον ήλιο, ξεφλουδίζει με αποτέλεσμα να χάνεται όλο το μαύρισμα. Μη ξεχνάς λοιπόν να ενυδατώνεις βαθιά την επιδερμίδα σου κυρίως μετά το μπάνιο. Φυσικά ένα after sun είναι απαραίτητο μετά την ηλιοθεραπεία, αλλά και μία πλούσια ενυδατική ή ένα ξηρό λάδι θα βοηθήσουν. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό. Βοηθάει στο να διατηρεί τα σωστά επίπεδα υγρασίας στον οργανισμό και κατ’ επέκταση και στο δέρμα.

2. Κάνε ντους με κρύο νερό. Εντάξει, αν δεν αντέχεις το κρύο κάνε με χλιαρό. Απέφυγε οπωσδήποτε το ζεστό νερό, αφού αφυδατώνει την επιδερμίδα και η διαδικασία απολέπισης επιταχύνεται με αποτέλεσμα να απομακρύνεται και το μαύρισμα.

3. Απολέπιση. Ξέρω ότι έχεις ακούσει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να απολεπίζεις το δέρμα σου γιατί θα χάσεις το μαύρισμά σου. Δεν είναι απόλυτα αληθές όμως, αφού μία ήπια απολέπιση, μία φορά την εβδομάδα με απαλές κινήσεις θα ανανεώσει το δέρμα σου χωρίς να απομακρύνει το μαύρισμα. Απλά θα το κάνει να φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές.

4. Διατροφή. Έχουν και οι τροφές τη δύναμη να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μαύρισμά σου. Επέλεξε τροφές πλούσιες σε Β-Καροτίνη , όπως το καρότο, το βερίκοκο και το μάνγκο. Επίσης, καλό είναι να συμπεριλάβεις αρκετά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως είναι το σπανάκι, το αυγό και το γάλα.

Extra tips: Μην ξεχνάς τα μικρά tricks που σε βοηθούν να τονίζεις το μαύρισμά σου. Τα λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα και το μακιγιάζ θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το σοκολατένιο χρώμα σου.