BEAUTY EXPERT

Contouring: Πώς θα το κάνεις σωστά σε τρία σημεία του προσώπου σου από τη makeup artist, Ολίβια Σαχινίδου

Μέσα σε λίγα χρόνια τα κοψίματα και οι φωτοσκιάσεις στο μακιγιάζ μας, όχι μόνο πήραν επίσημη ονομασία, αλλά εξελίχθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα makeup trends. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το contouring υπήρχε ως τάση πολύ πριν εμφανιστεί στη ζωή μας η  Kim Kardsahian, απλά η ίδια το επανέφερε στο προσκήνιο, σε σημείο που έγινε μανία, λατρεύτηκε απο εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πολλά beauty brands να λανσάρουν νέα  προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

Κι αν και έχεις πειραματιστεί ήδη με το άθλημα aka contouring, θα ξέρεις από πρώτο χέρι, πως δεν είναι κάτι δύσκολο. Αρκεί να έχεις τους σωστούς συμμάχους ( προϊόντα)  και να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Αν πάλι όχι, μαζί με την αγαπημένη μας makeup artist Ολίβια Σαχινίδου, σου δείχνουμε πώς θα το κάνεις σωστά, στη μύτη, τα ζυγωματικά και το λαιμό σου για να κρύψεις τις όποιες ατέλειες και να κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο λεπτό και σμιλευμένο.

Διάβασε ακόμα: 3 πράγματα που κάνουν καθημερινά οι Κορεάτισσες στην επιδερμίδα τους

Αυτά που θα χρειαστείς για να κάνεις contouring είναι:

Ένα προϊόν για contouring είτε σε μορφή stick/ στιλό/ μολύβι είτε σε μορφη πούδρας διαλέγοντας μία απόχρωση αρκετά πιο σκούρα από την επιδερμίδα σου και ένα εργαλείο μακιγιάζ για καλό blending, όπως ένα πινέλο,  beautyblender ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Ζυγωματικά

Σχηματισε μία οριζόντια γραμμή ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του ζυγωματικού και στη συνέχεια κάνε πολύ καλό blending με το πινέλο. Με αυτόν τον τρόπο τα ζυγωματικά δείχνουν πιο σμιλευμένα.

Μύτη

Δημιούργησε δύο κάθετες γραμμές δεξιά και αριστερά στη ράχη της μύτης και στη συνέχεια κάνε πολύ καλό blending με τη βοήθεια του πινέλου. Αν θέλεις να πετύχεις ένα ακόμη πιο λεπτό αποτέλεσμα, δημιούργησε μια μικρή γραμμή στο κάτω μέρος της μύτης, σβήνοντας την και αυτή πολύ καλά.

Λαιμός- Διπλοσάγονο

Για να κρύψεις το διπλοσάγονο σχεδιάσε δύο οριζόντιες γραμμές κατω από τα κόκκαλα της γνάθου αλλά και κάθετα, κατά μήκος του λαιμού, όπως βλέπεις στη φωτογραφια. Στη συνέχεια, κάνε καλό blending, μέχρι να εξαφανιστούν οι κάθετες γραμμές και να μείνουν μόνο οι σκιές των προϊόντων.

Τέσσερα πολύ χρήσιμα tips από την Ολίβια:

Tip #1: Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση είναι πως το μυστικό για ένα  πετυχημένο contouring, είναι το blending aka ο τρόπος δηλαδή που θα σβήσεις το προϊόν/ προϊόντα ωστε να μείνει μόνο η σκίασή τους και όχι η αυστηρή γραμμή.

Tip #2 : Ένα ακόμη πολύ σημαντικό σημείο είναι η υφή του προϊόντος που θα επιλέξεις για να κάνεις το contouring, ανάλογα με αυτό που σου αρέσει/ βολεύεσαι και ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν για παράδειγμα έχεις κανονική ή ξηρή επιδερμίδα, διάλεξε ένα προϊόν σε stick μορφή, πιο κρεμώδες. Αν πάλι, έχεις λιπαρή επιδερμίδα, διάλεξε ένα με πιο πουδρέ υφή.

Tip #3: Αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα, κάνε contouring το φθινόπωρο και το χειμώνα, χρησιμοποιώντας τη σκούρα τερακότα που φορούσες όλο το καλοκαίρι.

Tip #4 : Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως το contouring έχει να κάνει με τη  σμίλευση συγκεκριμένων σημείων του προσώπου, για αυτό μη φοβηθείς αν η απόχρωση του προϊόντος που θα επιλέξεις για να κάνεις το contouring είναι πολύ σκούρα.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε με την Ολίβια, τα Match Stix Matte Skinsticks από τη Fenty Beauty που μπορείς να βρεις στα Sephora.