VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Πώς θα πετύχεις ένα πρωινό smokey eye look σε γήινους τόνους

24media

«Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδέσει τα smokey eyes με κάτι πιο ''βαρύ'' στο μακιγιάζ τους, ενδεχομένως με ένα βραδινό look. Κι όμως, κάτι τέτοιο είναι λάθος καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές για να πετύχεις μία πιο χαλαρή εκδοχή τους, ιδανική ακόμη και για ένα πρωινό look. Μπορείς να κάνεις διαβαθμίσεις με τις ίδιες αποχρώσεις. Να τις δουλέψεις ξεχωριστά και να χτίσεις εσύ το αποτέλεσμα που θέλεις» μας λέει χαρακτηριστικά η makeup artist Θεώνη Στραβοκέφαλου που τη συναντήσαμε πριν λίγο καιρό στο δικό της χώρο ομορφιάς στη Γλυφάδα, Crown Nails & Makeup Boutique, προκειμένου να μας δείξει step-by step πώς θα πετύχουμε ένα πρωινό smokey eye look σε γήινους τόνους, αλλά και πώς θα το μετατρέψουμε σε βραδινό με δύο- τρεις κινήσεις.

Ξεκινάμε με μια πολύ ελαφριά βάση για πρωί χρησιμοποιώντας μία κρέμα με χρώμα την οποία απλώνουμε με πινέλο σε όλη την επιδερμίδα. Αν θέλουμε να ενυδατώσουμε ακόμη πιο πολύ την επιδερμίδα ή να πετύχουμε ένα ακόμη πιο δροσερό look, προσθέτουμε στην κρέμα/ foundation μία σταγόνα από κάποιο λαδάκι προσώπου.

Βάζουμε το ρουζ και περνάμε στα μάτια. Για να πετύχουμε ένα πρωινό, πιο χαλαρό- καθόλου βαρύ- look επιλέξαμε μία απαλή καφέ σκιά. Αρχικά, λοιπόν, την περνάμε με το πινέλο από την εσωτερική κόγχη του ματιού μέχρι την εξωτερική γωνία, αφήνοντας το κέντρο των βλεφάρων «ακάλυπτο». Ποτέ βέβαια, δεν ξεπερνάμε το κόκκαλο των φρυδιών.

24 media

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Στο κέντρο των βλεφάρων απλώνουμε μία ανοιχτή ταμπά σκιά για να δείχνει το βλέμμα πιο φωτεινό και να δημιουργείται μία όμορφη αντίθεση, ιδανική για πρωί.

24 media

 

Για να δημιουργήσουμε βάθος στα μάτια και να δώσουμε ένταση στο βλέμμα, κάνοντάς το παράλληλα sexy, χρησιμοποιούμε την πιο σκούρα καφέ σκιά στο κόκκαλο των φρυδιών, δουλεύοντάς την με το πινελάκι.

24 media

 

Last but not least, βάζουμε μερικές στρώσεις με τη μάσκαρα. Για ένα πολύ soft, χαλαρό look χρησιμοποίησε μία καφέ μάσκαρα, αλλιώς την κλασική μαύρη.

24 media

24 media

 

Τώρα, σε περίπτωση που κάποια γυναίκα θέλει να μετατρέψει το πρωινό smokey eye look της σε πιο βραδινό, δεν έχει παρά να περάσει τη σκούρα καφέ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο (ακόμη και στο κέντρο- κρύβοντας την ταμπά σκιά), τραβώντας την προς την εξωτερική γωνία των ματιών.

 

Για να κάνει το βλέμμα ακόμη πιο sexy μπορεί να απλώσει με την ίδια σκούρα σκιά τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο, η πάνω σκιά ενώνεται με την κάτω κάνοντας το look πιο έντονο.

 

Βάλε την τελευταία πινελιά με τη μαύρη μάσκαρα.

 

Έτοιμη!

 

Θα βρεις τη Θεώνη στο Crown Nails & Makeup Boutique, Δασκαρόλη 67 Γλυφάδα.