VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Συνέντευξη με τον Eugene Souleiman, τον πιο cool hairstylist που έχεις συναντήσει ποτέ σου

Άλλες φορές είναι ο προορισμός, άλλες ο σκοπός, άλλες η καλή παρέα που μπορούν να αφήσουν ένα ταξίδι ανεξίτηλο στην καρδιά σου. Και όταν μιλάμε για τα ταξίδια που τα τελευταία χρόνια πηγαίνω με τη Wella είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω. Αυτή τη φορά ο προορισμός ήταν η Λισαβόνα, μία από τις πιο πολύχρωμες και γραφικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχω επισκεφτεί ποτέ μου και πρέπει να βάλεις μέσα στη travel list σου, βασικός σκοπός του ταξιδιού ήταν η παρακολούθηση του Coty Global Media Event με καλεσμένους vlogers, influencers, δημοσιογράφους και hair experts απ' όλο τον κόσμο, παρέα με το καλύτερο beauty team, την Ναντίν, την Αγγελική και τον Ιωσήφ.. Ηighlights του ταξιδιού η αποκλειστική συνέντευξη με τον Eugene Souleiman και την Mei Kawajiri (stay tuned γιατί έπεται συνέντευξη).

 

Eugene Souleiman aka ο πιο rock, ανατρεπτικός και πιο cool hairstylist που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής

Είναι ο Global Creative Director της Wella, ένας από τους top hairstylist παγκοσμίως και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά- για την ακρίβεια, ο άνθρωπος που τις καθορίζει κάθε σεζόν, που βρίσκεται στα παρασκήνια των μεγαλύτερων fashion shows και πίσω από τα ιδιαίτερα hairlooks των μοντέλων που βλέπεις στα μεγαλύτερα περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Ο άνθρωπος που δεν πιστεύει σε τάσεις και κανόνες – πόσο μάλλον δεν τις ακολουθεί- έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και κάθε φορά που τον βλέπω από κοντά έχω ακριβώς την ίδια απορία, πόσο cool τύπος μπορεί να είναι.

Με τον Eugene μιλήσαμε σχεδόν για τα πάντα μέσα σε 10 λεπτά. Για hair trends (που δεν πιστεύει) και hot κουρέματα, για την τάση της διαφορετικότητας, για τα προϊόντα που δεν αποχωρίζεται ποτέ, για πηγές έμπνευσης, ενώ δεν γινόταν να φύγουμε χωρίς τα πολύτιμα hair tips του.

Πηγή έμπνευσης είσαι εσύ

«Εμπνέομαι από αυτό που πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως κακόγουστο (aka bad taste), βρίσκοντας την ομορφιά που κρύβει. Και αυτό γιατί, το καλό γούστο είναι πάντοτε καλό γούστο. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Επίσης, το γούστο είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Το ζήτημα είναι να βρίσκεις κάθε φορά κάτι όμορφο που να σε εμπνέει και να το εκτελείς εξίσου καλά» λέει χαρακτηριστικά o Eugene ξεκινώντας τη συζήτηση και συνεχίζει αναφέροντας τις γυναίκες που θεωρεί δικές του μούσες. «Κάθε άνθρωπος- κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, μιας και έχει κάτι μοναδικό πάνω της. Από αυτό αντλώ έμπνευση και στη συνέχεια δημιουργώ κάτι που είναι εξίσου ξεχωριστό». Μέσα στις διάσημες γυναίκες που ξεχωρίζει,  η φωτογράφος Lee Miller και η Cate Blanchett. «Για παράδειγμα, η Cate έχει πολύπλευρη προσωπικότητα. Είναι φωτεινή, όμορφη, κομψή με ωραία φυσικά χαρακτηριστικά. Έχει όλο το πακέτο».

 

It’s a boy. It’s a girl. It’s a personal cut

 

Για το Eugene τα μαλλιά είναι έκφραση. Η απόλυτη σύζευξη προσωπικότητας και έκφρασης. «Το θέμα είναι να βρίσκεις την ομορφιά μέσα στη διαφορετικότητα» μας λέει και συνχίζει « Δες για παράδειγμα την καμπάνια της Celine. Το ανδρόγυνο look. Κάθε γυναίκα είναι και θα πρέπει να είναι διαφορετική. Ξεχωριστή με τους δικούς της όρους και κανόνες. Να υιοθετεί πράγματα που τονίζουν την προσωπικότητά της. Να νιώθει αυτοπεποίθηση χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές.»

Το κούρεμα είναι το κλειδί

 

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να εκφράζονται μέσα από το κούρεμά τους και εγώ είμαι πολύ τυχερός που κουρεύω όμορφες γυναίκες. Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι να λούζονται και να αφήνουν τα μαλλιά τους όπως είναι, φυσικά. Πλέον, δεν έχουν πολύ χρόνο. Κάνουν ένα γρήγορο στέγνωμα και φεύγουν από το σπίτι. Οπότε πλέον, το μεγαλύτερο focus γίνεται στο κούρεμα. Το κούρεμα είναι το κλειδί για ένα ωραίο, πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό look. Εξάλλου, τα κουρέματα ενέχουν κάτι από την προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Είναι προσωπική υπόθεση. Μερικά κορίτσια για παράδειγμα προτιμούν τα shaggy και sexy κουρέματα, άλλες τα πιο κοντά, rock n’ roll». Αυτό βέβαια, όπως εξηγεί ο Eugene δε σημαίνει πως ένα κούρεμα πρέπει να είναι περίεργο ή πολύ εκκεντρικό.«Το κούρεμα αρκεί να είναι cool και να αναδεικνύει την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα της κάθε γυναίκας. Αυτό έχει στις μέρες μας μεγαλύτερη σημασία».

 

Βασικός σύμμαχός, του η Wella

Έχοντας βαθιά στη φιλοσοφία της την έννοια της εξατομίκευσης και της διαφορετικότητας, η Wella δημιουργεί προϊόντα που αφενός ανταποκρίνονται στους νέους κανόνες της εποχής και τις παγκόσμιες τάσεις και αφετέρου βοηθούν κάθε γυναίκα να διατηρήσει την προσωπικότητα των μαλλιών της, αναδεικνύοντας την υφή, το χρώμα, την ποιότητά τους και φυσικά το κούρεμα.

Προϊόντα- σύμμαχοι που δίνουν μία ελευθερία στα μαλλιά, μακριά από στιλιζαρισμένα πρότυπα. Που επιτρέπουν σε κάθε γυναίκα να παίζει και να δημιουργεί κάτι μοναδικό στα μαλλιά της, όπως εκείνη άλλωστε. Αυτό άλλωστε εκφράζει απόλυτα η σειρά styling EIMI της Wella Professionals, που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες με διαφορετικό τύπο μαλλιών σεβόμενη το προσωπικό στιλ τους.«Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να τολμάς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα είσαι εσύ. Αυτός είναι ο λόγος που αφενός αγαπώ τη Wella» αναφέρει ο Eugene μεταξύ άλλων.

Η απενοχοποίηση των λαδιών στην περιποίηση και το styling των μαλλιών

Μπορεί οι περισσότερες να το θεωρούμε περιττό βήμα στην περιποίηση πόσο μάλλον στο styling των μαλλιών μας, όμως, για το Eugene τα λάδια είναι βασικοί σύμμαχοι προκειμένου να αναδείξει κάθε γυναίκα την καλύτερη εκδοχή των μαλλιών της, αποκάλυπτοντάς μας, πως αγαπημένο του λάδι είναι το Keratin Oil της Wella. «Είναι αρκετά ελαφρύ και έχει πολλές χρήσεις. Μπορείς να το απλώσεις σε βρεγμένα αλλά και στεγνά μαλλιά. Ενυδατώνει, δίνει λάμψη και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πολύ υγιή και λαμπερά. Επίσης, μπορείς να το απλώσεις στα μαλλιά σου λίγο πριν τα ισιώσεις και γενικότερα πριν τα εργαλεία hairstyling για extra λάμψη και φροντίδα. Προσωπικά, προτιμώ να το χρησιμοποιώ στην προετοιμασία- περιποίηση των μαλλιών». Με δύο λόγια, μπορείς να χρησιμοποιείς τα λάδια πάντοτε και παντού, στην περιποίηση, κατά τη διάρκεια του styling αλλά και στο φινίρισμα για να δώσεις λάμψη στα μαλλιά σου.

 

Το μαγικό cocktail

 

Παρόλο που οι κανόνες είναι κάτι που ο Eugene φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά, το layering και το blending είναι «must» βήματα όσο αφορά το hairstyling και τη χρήση προϊόντων στα μαλλιά. «Κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει layering και μείξη των προϊόντων που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, αν θέλω ένα πιο ανεπιτήδευτο, ακατέργαστο αποτέλεσμα στα μαλλιά, τότε απλώνω λίγο Keratin Oil στις ρίζες των μαλλιών (τα μαλλιά πρέπει να είναι στεγνά), κατά μήκος ψεκάζω με το Sugar Lift για να τους δώσω μία φυσική κίνηση και extra υφή και ολοκληρώνω βάζοντας στις άκρες, Ocean Spritz. Με αυτό τον τρόπο, τα μαλλιά είναι sexy, flaw, λαμπερά και έχουν τρεις εντελώς διαφορετικές υφές σε κάθε μήκος τους, που όμως, πρέπει να δουλέψεις και να ανακατέψεις με τα χέρια σου πολύ καλά προκειμένου να δείχνει φυσικό το αποτέλεσμα.

 

Αν πάλι ισιώνεις τα μαλλιά σου και θέλεις να τους δώσεις μία κίνηση, κάνοντάς τα να δείχνουν ακόμη πιο sexy, δεν έχεις παρά να ψεκάσεις αρχικά με το Ocean Spritz και στη συνέχεια να απλώσεις το Keratin Oil κατά μήκος, για ένα πιο smooth αποτέλεσμα».

 

Το πιο αγαπημένο εδώ και χρόνια

 

Θα το βρούμε στη βαλίτσα του, στα backstage των fashion shows που επιμελείται, ως αναφορά σε κάθε συνέντευξή του. Το Sugar Lift (aka spray με ζαχαρόνερο) είναι το hero product για το Eugene χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είναι το προϊόν που χαρίζει όγκο, υφή, λάμψη χωρίς να βαραίνει καθόλου τα μαλλιά. Και εκτός από τον γνωστό τρόπο χρήσης του, είτε σε νωπά μαλλιά για να δημιουργήσει εξαιρετική υφή και όγκο, είτε σε στεγνά μαλλιά για ένα λιγότερο messy χτένισμα, ο Eugene μας δίνει ακόμη ένα tip.«Το Sugar Lift είναι πιο αόρατο από το Ocean Spritz, καθόλου πουδρέ και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με  άλλα προϊόντα, δημιουργώντας ένα φυσικό αποτέλεσμα, μιας και παίζει μόνο με την υφή των μαλλιών».

Το χρώμα

Στην ίδια φιλοσοφία της διαφορετικότητας κινείται και το χρώμα στα μαλλιά. Η Wella με το #ASKFORWELLA ωθεί κάθε γυναίκα να ανακαλύψει το χρώμα που της πηγαίνει περισσότερο, αυτό που υποστηρίζει, τονώνει και προωθεί την διαφορετικότητα των μαλλιών της. Εξάλλου, όπως ανέφερε και Coty Global AmbassadorProfessional Beauty, Rossano Ferretti δεν χρειάζεται να υπακούς σε κανόνες, στη μόδα και σε «πρέπει». Αρκεί να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις πως το ότι είσαι διαφορετική είναι αυτό που σε ξεχωρίζει και να αναδείξεις το προσωπικό στιλ και την προσωπικότητά σου. Και αν σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου, μην ξεχνάς πως τελευταία καινοτομία στην κατηγορία των βαμμένων μαλλιών της Wella Professionals, είναι η KOLESTON PERFECT με τεχνολογία ME+.

 

Όπως έχουμε ξαναπεί,  η KOLESTON PERFECT με ME + έρχεται να αλλάξει το σκηνικό,  μιας και διαθέτει τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, Pure Balance Technology και ME+, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι προσφέρουν ατόφια, ισορροπημένα χρωματικά αποτελέσματα με φυσικό βάθος και λάμψη και σημαντικά λιγότερη φθορά της τρίχας, ανάμεσα στις βαφές, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης μιας νέας αλλεργίας στο χρώμα των μαλλιών. Παράλληλα, χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, ελαχιστοποιείται ο σχηματισμός ελεύθερων ριζών κατά τη διάρκεια της εφαρμογής χρώματος, ενώ απενεργοποιούνται τυχόν κατάλοιπα όπως τα μέταλλα που υπάρχουν στα μαλλιά. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πως διαθέτει μια ασύγκριτη παλέτα χρωμάτων με φυσικές, καστανές, κόκκινες, ξανθές καθώς και special mix αποχρώσεις για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο. Αυτό που κρατήσαμε εμείς, φεύγοντας από το Palacio Xabregas που γινόταν το Coty Global Media Event;

Μην ψάχνεις για μέντορες. Γίνε εσύ ο μέντορας του εαυτού σου!

 

* Για άτομα μη αλλεργικά σε βαφές μαλλιών. Παρ’ ότι ο κίνδυνος εμφάνισης νέας αλλεργίας είναι μειωμένος, εντούτοις δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα μίας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης. Διεξάγετε πάντοτε ένα Τεστ Αλλεργίας 48 ώρες πριν από οποιαδήποτε υπηρεσία χρώματος. Τηρήστε αυστηρά τις οδηγίες ασφάλειας και συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα www.wella.gr. Εάν σας έχει εμφανιστεί στο παρελθόν αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών, δεν θα πρέπει να προχωρήσετε σε βαφή. Το ΜΕ+ εμπεριέχεται σε συγκεκριμένες αποχρώσεις Pure Naturals, Rich Naturals, Vibrant Reds, Special Blonde και Deep Browns τηςKoleston Perfect.