CELEBRITIES

Η Βάσω Λασκαράκη μίλησε για το πιο δύσκολο κομμάτι του χωρισμού της

NDP photo agency

Μετά από οχτώ χρόνια σχέσης, τέσσερα χρόνια έγγαμου βίου και ένα παιδί, το Σεπτέμβριο του 2017, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Βάσω Λασκαράκη, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Μάλιστα επισημοποίησαν το γεγονός μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν στα μέσα ενημέρωσης στην οποία ενημέρωναν ότι το διαζύγιο τους είναι συναινετικό. Παρά τις προσωπικές τους διαφορές, έχουν δηλώσει ότι στόχος τους είναι να προφυλάξουν την ψυχική υγεία της 4χρονης κόρης τους, Εύας.

Η Βάσω Λασκαράκη, μιλώντας στο περιοδικό People, αποκάλυψε ποιο ήταν, για εκείνη, το πιο δύσκολο κομμάτι σε όλη τη διαδικασία του διαζυγίου.

«Όταν αποφασίζεις να χωρίσεις, παίρνεις μια συνειδητή απόφαση. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πώς θα διαχειριστείς την απόφασή σου σε σχέση με το παιδί, καθώς εμείς ήμασταν γονείς και όχι απλά ένα παντρεμένο ζευγάρι. Συμβουλευτήκαμε ειδικό για το πώς θα μεταφερθεί όλο αυτό στο παιδί. Στη σχέση μας πάντα κινούμαστε με βάση το καλό του παιδιού», δήλωσε η 38χρονη ηθοποιός.

«Στο παιδί λες την αλήθεια με όσο πιο απλά λόγια μπορείς, για να την κατανοήσει, γιατί πρέπει να κατανοήσει τη νέα κατάσταση. Τα παιδιά διαισθάνονται και καταλαβαίνουν πράγματα που δεν φανταζόμαστε. Δεν είναι τι θα πεις σε ένα παιδί, αλλά τι αισθάνεται και εισπράττει εκείνο. Τα παιδιά από βρέφη πιάνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», επεσήμανε η Βάσω Λασκαράκη συμπληρώνοντας ότι και η ίδια κάνει ψυχοθεραπεία τα τελευταία τριάμισι χρόνια καθώς τη βοηθάει τόσο με το παιδί, όσο και με τη διαχείριση ψυχοφθόρων καταστάσεων.

Επιπλέον, κάνοντας την αυτοκριτική της, παραδέχτηκε ότι η μητρότητα τν έχει κάνει λιγότερο οξύθυμη και νευρική σε σχέση με το παρελθόν. «Από τότε που έγινα μητέρα άλλαξα πολύ. Γενικά δεν παραιτούμαι εύκολα ως άνθρωπος και παλεύω για κάτι όταν το πιστεύω. Θέλω να ξέρω ότι έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για να φτάσω σε μια απόφαση. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής».

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP photo agency