CELEBRITIES

Ο Γιάννης Μπέζος βλέπει “Άγριες Μέλισσες” και δεν παρακολουθεί “ανοησίες”

NDP Photo Agency

Αν κάτι ξέρουμε για τον Γιάννη Μπέζο είναι το γεγονός πως στις συνέντεύξεις του δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνει αρεστός, καθώς αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει να εκφράσει τις δικές του προσωπικές απόψεις. Κι αυτό σημαίνει ότι όσα λέει, ακούγονται καμιά φορά δυσάρεστα. Κι ακόμα κι όταν δεν συμφωνείς καθόλου μαζί του, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις αυτή την σταθερότητα στην επιλογή του να είναι ειλικρινής. Αυτή τη φορά τα δυσάρεστα αφορούσαν τους ανθρώπους της τηλεόρασης και τα τηλεοπτικά προγράμματα της εποχής μας. Η ερώτηση που δέχτηκε από το Τηλέραμα όπου παραχώρησε συνέντευξη ο πρωταγωνιστής της σειράς «Μην πετάξεις την φριτέζα» ήταν: «Τι βλέπετε και τι δεν αντέχετε στην τηλεόραση φέτος;». Και φυσικά ο Γιάννης Μπέζος απάντησε.

Διάβασε επίσης: Γιάννης Μπέζος: “Έχω πάρει 10.000 ευρώ το επεισόδιο, όχι σε μία σειρά, σε πολλές”

«Βλέπω “Άγριες μέλισσες” όταν επιστρέφω αργά το βράδυ, γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον. Όσο για το τι δεν βλέπω… Πολλά πράγματα δεν μου αρέσουν: κάτι διαγωνιστικά, κάτι ανόητες συνεντεύξεις» είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος και στη συνέχεια ανέλυσε τη σκέψη του. «Σαν να γίνεται συναγωνισμός χαμηλού γούστου. Αλλά δεν θέλω να ονομάσω συγκεκριμένα, γιατί θα μπω στο επίπεδο του κουτσομπολιού. Ας πούμε πως υπάρχει μια τάση προς την ανοησία, κάτι που προκαλεί εθισμό. Η ανοησία, επειδή είναι εύκολη και καταναλώσιμη, είναι πολύ εθιστική, δυσκολεύεσαι να της ξεφύγεις. Γίνεται και μόδα. Αλλά υπάρχουν κι αυτά, δεν γίνεται να μην υπάρχουν. Είναι τόσο μεγάλο το πρόγραμμα, που δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Μπορείς όμως να τα εντοπίζεις και να μην τα αφήνεις να περνούν έτσι», είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα πολλά remake και sequel ελληνικών σειρών που βλέπουμε φέτος στη μικρή οθόνη εκφράζοντας τη δική του αντίθεση σε αυτή τη νέα μόδα της επιστροφής στο παλιό. «Δεν έχουν κανένα νόημα αυτά τα πράγματα. Είναι σαν να προσπαθείς να υποδυθείς τον νέο. Δεν είναι σοβαρό, κάνει κακό και στο πρωτότυπο, στο πρωτογενές υλικό. Είναι ωραία μεν, αλλά καλύτερα να παραμένουν στη μνήμη μας, να μας ζεσταίνουν, και μέχρι εκεί. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται να γίνονται καινούργια πράγματα και πιο τολμηρά. Στα παλιά πηγαίνουμε μάλλον από ανασφάλεια. Άλλο το να μαζευτούμε να κάνουμε ένα επεισόδιο, έτσι, για να θυμηθούμε και να διασκεδάσουμε, κι άλλο να κάνεις μια ολόκληρη σεζόν. Είναι παρακινδυνευμένο και χωρίς νόημα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός που αναφέρθηκε και στο κοινό της Φριτέζας το οποίο έχει διαπιστώσει πως φέτος είναι κυρίως αντρικό, καθώς όπως έχει δει στους πίνακες τηλεθέασης οι γυναίκες «συνήθως παρακολουθούν κάτι αρλούμπες με μοντέλα». «Πολλά παράξενα και περίεργα πράγματα σε αυτή τη χώρα θεωρούνται νορμάλ, αλλά δεν ανήκουν στη σφαίρα της κανονικότητας», σχολίασε ο ηθοποιός και σε αφήνουμε με τον παραπάνω γρίφο και τον προβληματισμό περί των ποσοστών τηλεθέασης αντρικού και γυναικείου κοινού.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency