CELEBRITIES

Η γυμνή διαμαρτυρία της Emily Ratajkowski για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Evan Agostini/Invision/AP

Η Γερουσία της Αλαμπάμα ενέκρινε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση των αμβλώσεων, το οποίο μάλιστα δεν προβλέπει εξαιρέσεις ούτε στις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, έχει ξεσπάσει ένα δικαιολογημένο κύμα διαμαρτυρίας στα social media. Αρκετές είναι οι διάσημες γυναίκες ανά τον πλανήτη που εκφράζουν την οργή τους κατά του νέου νόμου αλλά και των 25 λευκών ανδρών που το ενέκριναν με την ψήφο τους αποφασίζοντας για το δικαίωμα των γυναικών στην αναπαραγωγή.

Ανάμεσά στις γυναίκες που ύψωσαν τη φωνή τους ήταν και η Emily Ratajkowski που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί εκθέτοντας το σώμα της, ένα γυναικείο σώμα που τουλάχιστον στην περίπτωση της Αλαμπάμα, έπαψε να ανήκει στις γυναίκες.

Διάβασε επιπλέον: Οι αμβλώσεις απαγορεύονται στην Αλαμπάμα. Καλώς όρισες Μεσαίωνα

Πόζαρε γυμνή και μόνο με ένα ροζ κρίνο τοποθετημένο προσεκτικά στην περιοχή του αιδοίου της, έγραψε στο Instagram: «Αυτή την εβδομάδα, 25 μεγάλοι σε ηλικία, λευκοί άνδρες ψήφισαν την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα, ακόμα και σε περιπτώσεις αιμομιξίας και βιασμού. Αυτοί οι άνθρωποι στην εξουσία επιβάλουν τις επιθυμίες τους στα σώματα των γυναικών προκειμένου να διατηρήσουν την πατριαρχία και να διαιωνίσουν το σύστημα βιομηχανίας – ιδιωτικών φυλακών με το να απαγορεύει στις γυναίκες χαμηλής οικονομικής τάξης το δικαίωμά τους στην επιλογή να αναπαραχθούν» έγραψε η Emily Ratajkowski.

 

Το μοντέλο που προστέθηκε σε μία μακρά λίστα διάσημων γυναικών που διαμαρτύρονται από χθες για το νέο νόμο συνέχισε: «Οι πολιτείες που προσπαθούν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις είναι εκείνες με τα υψηλότερα ποσοστά μαύρων γυναικών στους μόνιμους κατοίκους τους. Η απαγόρευση είναι ταξικό και φυλετικό ζήτημα και είναι μία ευθεία επίθεση ενάντια στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που οι γυναίκες των ΗΠΑ αξίζουν. Δικά μας σώματα, δική μας επιλογή». Well said, Emily.

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP