CELEBRITIES

“Τα Φιλαράκια”: Οι πρωταγωνιστές της σειράς τότε και τώρα

Willy Sanjuan/Invision/AP

Αυτόν τον μήνα «Τα φιλαράκια», η σειρά σύμβολο για την φιλία, την αγάπη και την πρώτη μας νεότητα, κλείνει 25 χρόνια από την πρώτη προβολή της. Ο πιλότος που μας έπεισε όλους ότι βλέπουμε κάτι πολύ διαφορετικό στην τηλεόραση προβλήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994 και το 2004, δέκα χρόνια αφού η Rachel (Jennifer Aniston), o Ross (David Schwimmer), η Monica (Courteney Cox), ο Chandler (Matthew Perry), ο Joey (Matt LeBlanc) και η Phoebe (Lisa Kudrow) έγιναν πραγματικά δικοί μας άνθρωποι και φίλοι, η σειρά έριξε αυλαία.

Διάβασε επίσης: ”Τα Φιλαράκια”: 20+1 gifs με τις πιο κλασικές σκηνές της σειράς

«Τα φιλάρακια» που λιώσαμε να βλέπουμε στο Star τα Σαββατοκύριακα, που χαρίσαμε στους κολλητούς μας σε boxset με DVD, που έγινε η ξένη σειρά που αγαπήσαμε γιατί ήταν πρωτοπόρα, ειλικρινά αστεία και απλα υπέροχη, ήταν για τους έξι αυτούς ηθοποιούς το εισιτήριο για τη διασημότητα. Η επιτυχία αυτής της διανομής ήταν τόσο μεγάλη που οι έξι ηθοποιοί κατέληξαν να λαμβάνουν 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε επεισόδιο, αποδεικνύοντας ότι όλοι ήταν εξίσου σημαντικοί και ότι ήταν ομάδα μεταξύ τους (διαπραγματεύονταν ομαδικά τους μισθούς τους) plus ότι η σειρά έβγαζε άπειρα χρήματα για να μπορεί να τους πληρώνει τόσα.

Φυσικά στην επιτυχία της σειράς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο οι δημιουργοί της Marta Kauffman και David Crane, αλλά για εμάς «Τα φιλαράκια» είναι πάντα οι ηθοποιοί που τα υποδύθυκαν. Ηθοποιοί που προσπάθησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους, άλλοι στην τηλεόραση και άλλοι στο σινεμά και πλην της Jennifer Aniston σχεδόν κανένας δεν κατάφερε να αποσυνδεθεί από τον ρόλο του στη σειρά. Το σίγουρο είναι πως 25 χρόνια μετά την προβολή εκείνου του πιλότου και οι 6 διατηρούν το ίδιο στάτους διασημότητας που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της προβολής τους αλλά και την ίδια θέση στην καρδιά μας. Διατηρούν εξίσου και την γοητεία τους και θα στο αποδείξουμε συγκρίνοντας την εικόνα τους στον πιλότο και στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις τους. Πόσο άλλαξαν τα «φιλαράκια» μας;

Rachel Green – Jennifer Aniston

Willy Sanjuan/Invision/AP

Willy Sanjuan/Invision/AP

Η καριέρα της Jennifer Aniston κυριολεκτικά απογειώθηκε μέσω της σειράς. Το 2019 τη βρίσκει 51 ετών, να έχει πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη επιτυχία του Netflix “Murder Mystery” με τον Adam Sandler και να ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει με την (αδερφή της στα Φιλαράκια) Reese Witherspoon στη σειρά “The Morning Show”.

Ross Geller – David Schwimmer

Willy Sanjuan/Invision/AP

Willy Sanjuan/Invision/AP

Ο David Schwimmer εκτός από πρωταγωνιστής υπήρξε και σκηνοθέτης για πολλά από τα επεισόδια που γύρισαν εκείνα τα 10 χρυσά χρόνια τα «Φιλαράκια». Από το τέλος της σειράς και μετά αξιοσημείωτος είναι ο ρόλος του ως «φωνή» του Melman στη Μαδαγασκάρη, αλλά -φυσικά- και ο ρόλος του ως Robert Kardashian που του εξασφάλισε και υποψηφιότητα για Emmy στην πρώτη σειρά της σεζόν American Crime Story. Φέτος, στα 52 του θα παίξει στην ταινία “The Laundromat”, με τη Meryl Streep, τον Gary Oldman και τον Antonio Banderas, που θα προβληθεί στο Netflix τον Οκτώβριο.

Monica Geller – Courteney Cox

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Η 55χρονη σήμερα Courteney Cox επίσης είδε την καριέρα της να απογειώνεται και έγινε η πρωταγωνίστρια του Cougar Town από το 2009 ως το 2015. Επίσης υποδύθηκε την Gayle στις ταινίες της σειράς “Scream” και τελευταία εμφανίστηκε σε επεισόδια των σειρών “Scrubs”, “Shameless” και “Web Therapy”.

Chandler Bing – Matthew Perry

Evan Agostini/Invision/AP

Evan Agostini/Invision/AP

O 50χρονος Matthew Perry μαζί με την διασημότητα είχε να διαχειριστεί και τον εθισμό του στα παυσίπονα, τη μεθαδόνη, τις αμφεταμίνες και το αλκοόλ. Βγήκε νικητής απο τη μάχη και συνέχισε την καριέρα του μετά τα «Φιλαράκια» με τηλεοπτικές εμφανίσεις στα “The Good Wife”, “Cougar Town” “Web Therapy” “The Odd Couple” αλλά και τη μίνι σειρά “The Kennedys After Camelot”. Η τελευταία του ταινία το 2009 ήταν το “17 Again” όπου έπαιζε τη γηραιότερη εκδοχή του Zac Efron.

Joey Tribbiani- Matt LeBlanc

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Για δύο χρόνια μετά το τέλος της σειράς ο Joey απέκτησε τη δική του spinoff σειρά με πρωταγωνιστή φυσικά τον 52χρονο πλέον Matt LeBlanc. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε επίσης στη σειρά “Web Therapy”, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στο “Man With a Plan”.

Phoebe Buffay- Lisa Kudrow

Willy Sanjuan/Invision for the Television Academy/AP Images

Willy Sanjuan/Invision for the Television Academy/AP Images

Μετα τα “Φιλαράκια” η 56 ετών σήμερα, Lisa Kudrow συνέχισε την τηλεοπτική της καριέρα στη σειρά “Web Therapy” και στην animation σειρά “BoJack Horseman”, ενώ συμμετείχε και στις ταινίες “Easy A”, “Longshot” και “Booksmart”.

 

Κεντρική φωτογραφία: Willy Sanjuan/Invision/AP