CELEBRITIES

Νίκος Κουρής: Η κόντρα με τον Γεράσιμο Γεννατά και η κατηγορηματική άρνηση να του μιλήσει

Ο Νίκος Κουρής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "The 2Night Show" με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου. Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις «Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;» και «Του Κουτρούλη ο γάμος», μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από παιδική ηλικία, αλλά και για την σχέση του με τον Γεράσιμο Γεννατά μετά την φραστική επίθεση που είχε κάνει ο τελευταίος εναντίον του μέσω του Facebook.

Χρήστος Λούλης: “Δεν κατάφερα να μην τσακωθώ με τη γυναίκα μου μπροστά στα παιδιά μας”

Ο Γεράσιμος Γεννατάς με μια ανάρτησή του στο Facebook πριν από λίγα χρόνια είχε σχολιάσει αρνητικά την παράσταση «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Κουρής. Μεταξύ άλλων είχε χαρακτηρίσει την παράσταση «απερίγραπτη μ@@@@α» και για τον Νίκο Κουρή είχε πει: «Ο Κουρής είναι στον αυτισμό του και δεν μπορεί να φραζάρει φωνήεντα και σύμφωνα μαζί» και μαζί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη τους είχε αναφέρει ως: «Κοπρόσκυλα του Χουβαρδά». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στο περιστατικό ρωτώντας τον Νίκο Κουρή αν έχουν μιλήσει ποτέ από τότε.

 

«Όχι. Αρνούμαι να μιλήσω με τον Γεράσιμο Γεννατά. Θεωρώ απαράδεκτο, δεν μιλάω για τον Γεράσιμο Γεννατά, μιλάω γενικά να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε ένα όνομα, είναι ύποπτο. Να βγω εγώ στα media και να χρησιμοποιήσω το όνομά σου είναι από μόνο του, κατά τη γνώμη μου και για τη δική μου ηθική, ύποπτο. Ποιος είμαι εγώ που χρησιμοποιώ το όνομά σου; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Από ποια θέση το λες, τι επιδιώκεις;», σημείωσε ο Νίκος Κουρής και συνέχισε απαντώντας για το αυτονόητο δικαίωμα ενός ηθοποιού να κρίνει κάποιον άλλο. «Ένας ηθοποιός μπορεί να κρίνει έναν άλλον ηθοποιό, αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στα media με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να τον κρίνει αν τον δει, μπορεί να τον κρίνει με τους φίλους του, μπορεί να μιλήσει γι’ αυτόν, μπορεί να μάθει από αυτόν, αλλά δεν μπορείς να βγεις και να πεις “πως παίζεις έτσι ρε;” ή “πώς είναι έτσι η παράσταση”. Εγώ πίσω από αυτό βλέπω κάτι άλλο. Βλέπω ότι εγώ βγαίνω στην επικαιρότητα χρησιμοποιώντας ένα άλλο όνομα. Ο Χρήστος Λούλης μίλησε για τη Ζέτα Μακρυπούλια κι έγινε επικαιρότητα μέσα από ένα άλλο όνομα. Αυτό εμένα μου φαίνεται ύποπτο», τόνισε ο Νίκος Κουρής και άνοιξε ένα νέο «μέτωπο», αυτό με τον Χρήστο Λούλη.

«Αν κάτι με πειράζει, θα πάρω τη Ζέτα Μακρυπούλια τηλέφωνο και θα της πω “αυτό που κάνεις με πειράζει”. Αν με πειράζει και τόσο. Αλλά θα χρησιμοποιήσω μια φράση του Αντίνοου Αλμπάνη που είπε ότι τελικά δεν σε πειράζει τόσο ο άλλος, σε πειράζει ο εαυτός σου. Με τον εαυτό σου τα έχεις, έχεις μέσα σου κάτι κακό. Αν δεν σου αρέσει η Ζέτα Μακρυπούλια μην την βλέπεις. Αν δεν σου αρέσει ο Νίκος Κουρής μην τον βλέπεις. Αν δεν σου αρέσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μην τον βλέπεις. Μην τον θάβεις όμως γιατί μπορεί να υπάρχει κι αυτός κι εσύ. Ειδικά στη δική μας δουλειά που όπως λέει και ο Μαρκουλάκης, δεν πεθαίνει και κανείς. Βεβαίως είναι σοβαρό το τι κάνει ο άλλος όταν εκτίθεται. Αλλά δεν είναι τόσο αλήθεια ότι σε ενοχλεί τόσο πολύ. Γιατί κι εσύ λέγοντάς το μπαίνεις στην επικαιρότητα με αυτόν τον τρόπο και όχι με τη δουλειά σου. Εγώ θέλω να μπαίνω στην επικαιρότητα μόνο με τη δουλειά μου», κατέληξε ο Νίκος Κουρής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο άγνωστο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί από την παιδική του ηλικία. «Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω» είπε ο Νίκος Κουρής και συνέχισε να μιλά για το ζήτημα του διαβήτη στέλνοντας το δικό του ισχυρό μήνυμα.

 

«Ήταν τότε με το Chernobyl. Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα. Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Η ζωή μου είναι μια μαθηματική εξίσωση. Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», κατέληξε ο Νίκος Κουρής.