CELEBRITIES

O πρίγκιπας Harry είχε γενέθλια και τις πιο τρυφερές ευχές τις δέχτηκε από τη Meghan Markle

Gareth Fuller/PA via AP

Πότε ήταν που τον βλέπαμε με κοντά παντελονάκια, με το κοστούμι του στη πιο θλιβερή στιγμή της προσωπικής του ιστορίας, όταν περπατούσε πίσω από τη σορό της Diana, πότε μεγάλωσε κι έκανε τα πιο ξέφρενα πάρτι, πότε έφυγε να υπηρετήσει στον στρατό, πότε γύρισε, γνώρισε τη Meghan Markle, αρραβωνιάστηκε, παντρεύτηκε και τσουπ έγινε και πατέρας; Ο πρίγκιπας Harry πρόλαβε κι έζησε όλα τα παραπάνω μέσα σε 35 χρόνια και όλες αυτές τις εμπειρίες που τον χαρακτηρίζουν (πλην τα πάρτι, συν το φιλανθρωπικό του έργο), τα χρησιμοποίησε η σύζυγός του για το πιο ιδιαίτερο «χρόνια πολλά».

Διάβασε κι αυτό: H Meghan Markle δε θα επιτρέψει ποτέ στον πατέρα της να δει τον γιο της

«Η αφοσίωσή σου στους σκοπούς για τους οποίους νοιάζεσαι τόσο βαθιά με εμπνέει κάθε μέρα. Είσαι ο καλύτερος σύζυγος και ο πιο αξιοθαύμαστος πατέρας για τον γιο μας, σε αγαπάμε. Ευτυχισμένα γενέθλια» έγραψε η Meghan Markle συνοδεύοντας με ένα τρυφερό κολάζ με στιγμές από τα 35 χρόνια του πρίγκιπα Harry στον επίσημο λογαριασμό του ζεύγους των Sussex στο Instagram.

Ο Harry με την Diana, ο Harry στο σχολείο, ο Harry με τον αδερφό του πρίγκιπα William, ο Harry με τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο, ο Harry στην Αφρική, ο Harry στον γάμο του και ο Harry με τη Meghan και τον Archie στη βάφτισή του σε ένα ως τώρα αδημοσίευτο στιγμιότυπο, ήταν οι φωτογραφίες που αποτελούσαν το κολλάζ. Στα γράφω εδώ, για να μην ψάχνεις μάταια να ξεχωρίσεις κάπου το κεφάλι της Kate Middleton, της βασίλισσας Ελισάβετ ή του πρίγκιπα Κάρολου. Τυχαίο ή όχι, δε θα το μάθουμε ποτέ.

Κι ένα blast from the past για να τιμήσουμε τα γενέθλια του πρίγκιπα Harry.

Ο πρίγκιπας Harry γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1984 στην πτέρυγα Lido του St Mary Hospital στο Paddington του Λονδίνου. Σύμφωνα με την συγγραφέα της βασιλικής οικογένειας Katie NichollQ «Η Diana κατέρρευσε ψυχολογικά αμέσως μετά τη γέννηση του Harry, συνειδητοποιώντας ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους για το γάμο της». Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα τα κόκκινα μαλλιά του Harry οδήγησαν τον Κάρολο να πιστεύει ότι το παιδί ήταν του εραστή της Diana, James Hewitt. Ο μπάτλερ της πριγκίπισσας Diana είχε αποκαλύψει σχετικά: «Η Diana μου αποκάλυψε πως τη νύχτα που έφερε στον κόσμο τον Harry, έκλαιγε μέχρι που αποκοιμήθηκε».

Ο ίδιος είπε πως η Diana απέδωσε το κόκκινο χρώμα των μαλλιών του Harry στα γονίδια της οικογένειάς της, ενώ ο Κάρολος απάντησε: «Λοιπόν, τουλάχιστον έχω το διάδοχό μου και τον εφεδρικό – και τώρα είναι η ώρα να πάω στο θέατρο». Το μωρό που με τη γέννησή του έφερε αναστάτωση βαφτίστηκε Henry Charles Albert David αλλά οι γονείς του από νωρίς είχαν ανακοινώσει ότι το όνομα με το οποίο θα αποκαλείται είναι Harry. Όπως έκανε και με τον William έτσι και με τον Harry η πριγκίπισσα Diana προσπάθησε να του προσφέρει εμπειρίες πολύ διαφορετικές από ότι συνηθιζόταν ως τότε για τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών.

Έτσι ο William και ο Harry βρέθηκαν μαζί τους από την Disney World μέχρι στα McDonald’s αλλά και σε κέντρα περίθαλψης ασθενών με AIDS και φροντίδας αστέγων. Οι εικόνες αυτές και η δράση της μητέρας του επηρέασαν πολύ τον Harry, όπως επίσης και η απώλειά της όταν εκείνος ήταν 12 ετών. Ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2017, παραδέχτηκε πως είχε ζητήσει βοήθεια ειδικού μετά από δύο χρόνια «απόλυτου χάους» για να μπορέσει να διαχειριστεί τον χαμό της μητέρας του.

Κεντρική φωτογραφία: Gareth Fuller/PA via AP