WOMEN TODAY

Η Μαριέλα Νησωτάκη πληρώνεται για να βλέπει ποδόσφαιρο

Η Μαριέλα Νησωτάκη, είναι 25 χρονών και έχει καταφέρει να δουλεύει σε έναν αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο, αυτόν του ποδοσφαίρου. Καθημερινά, πληρώνεται για να βλέπει αγώνες και όχι σε κάποια ομάδα της Β' Εθνικής αλλά στην ομάδα Swansea City AFC, που είναι στην Premier League.

Ενόψει της άφιξης της στην Αθήνα για το “Game Changer”, το μεγαλύτερο συνέδριο για τον αθλητισμό και αθλητική βιομηχανία που διοργανώνει η  24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας SYMEON G. TSOMOKOS, μιλήσαμε μαζί της για να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για τη δουλεία της. Παρακάτω μπορείς να δεις όσα μας είπε και αν τα βρίσκεις ενδιαφέροντα, να εξασφαλίσεις την παρουσία σου στις 18 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Hilton!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αττική και συγκεκριμένα στις Αφίδνες.

Όταν ήμουν πιο μικρή, η αλήθεια είναι ότι ήθελα να γίνω σαν τον… Τζόρνταν. Να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, σίγουρα, απλά ήθελα να παίξω μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, τα πάντα!

Πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο  ήταν όταν έπαιζα με τον μεγάλο μου αδερφό.

Σπούδασα στην γυμναστική ακαδημία και πήρα ειδικότητα ποδόσφαιρο. Πριν τελειώσω τη σχολή, ξεκίνησα να δουλεύω ως προπονήτρια ποδοσφαίρου. Με το που τελείωσα δούλεψα ως γυμνάστρια σε ιδιωτικό σχολείο.

Μετά έφυγα για να κάνω μεταπτυχιακό στο Cardiff πάνω στο sports performance analylisis.

Ξεκίνησα να δουλεύω στην ποδοσφαιρική ομάδα Swansea City AFC, τον περασμένο Ιούνιο.

Στο να βρω τη δουλειά με βοήθησε το LinkedIn. Ένας αναλυτής μου έστειλε μήνυμα, βλέποντας το προφίλ μου. Δούλευε και δουλεύει στη Swansea City AFC.

Αν χρησιμοποιήσεις σωστά τα social media, μπορούν να είναι εργαλεία.

Όταν είδα ότι άνοιξαν θέσεις στο αντικείμενο μου στη Swansea City AFC, έστειλα βιογραφικό και πέρασα από συνεντεύξεις.

Σε καθημερινή βάση παρακολουθώ και αναλύω παιχνίδια ποδοσφαίρου και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων. Το τι κάνουν μέσα στο γήπεδο, τεχνικά και τακτικά.  Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα για μεταγραφικούς σκοπούς ή για να βελτιώσουμε τους ποδοσφαιριστές μας.

Κατά μέσο όρο αναλύω 2 μαγνητοσκοπημένα παιχνίδια την ημέρα. Ξέρω το πρόγραμμα από πριν, αλλά σίγουρα κάτι μπορεί να αλλάξει στην πορεία.

Μετά τη δουλειά, πηγαίνω για τρέξιμο, συναντώ φίλους, διαβάζω…

Μου αρέσει που έχω κάνει το χόμπι μου δουλειά. Αυτό που μου αρέσει λιγότερο στη δουλειά μου, είναι ότι είμαι στον υπολογιστή. Είχα συνηθίσει να είμαι στο γήπεδο.

Δε μου φαίνεται κάπως, το ότι είμαι η μοναδική γυναίκα σε όλο το πρωτάθλημα, στον τομέα της ανάλυσης. Μου φαίνεται φυσιολογικό, γιατί έχω περάσει μια διαδικασία για να φτάσω εδώ.

Αισθάνομαι ωραία, ωστόσο, που δουλεύω εδώ, το ότι υπήρξε συνέχεια. Σίγουρα χρειάζεται τύχη για να βρεις μία τέτοια δουλειά, αλλά η διάρκεια απαιτεί και ικανότητα.

Έχω συνηθίσει να δουλεύω με άντρες και συνεννοούμαι καλύτερα μερικές φορές και από ότι με γυναίκες.

Δε νιώθω περίεργα που είμαι γυναίκα και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Έκανα από πολύ μικρή αθλήματα. Έβλεπα ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μεγάλωσα έτσι. Πολλοί με προσεγγίζουν με ενδιαφέρον, όχι περίεργα.

Κάποιες φορές στην Ελλάδα, έτυχε να με αμφισβητήσουν λόγω του ότι ήμουν κοπέλα αλλά νομίζω είναι στο χέρι σου να το αντιστρέψεις και να το κάνεις να φαίνεται πλεονέκτημα, γιατί κάνεις κάτι ξεχωριστό.

Ο πιο κοντινός στόχος μου είναι είναι να μπορέσω να μείνω κάποια χρόνια ακόμα στο εξωτερικό και να εδραιωθώ στον τομέα αυτό. Ποτέ δε ξέρεις, μπορεί να παραμείνω στο εξωτερικό μέχρι το τέλος της σεζόν, μπορεί και για πάντα.

Μελλοντικά, θα ήθελα έχοντας κάποια εμπειρία να μπορέσω να κάνω κάτι δικό μου. Για παράδειγμα μια ακαδημία ποδοσφαίρου.

Μου λείπει ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα, η οικογένεια, οι φίλοι. Αλλά δε σκέφτομαι αυτή τη στιγμή να γυρίσω. Άμα ήμουν στην Ελλάδα, θα μου έλειπε αυτό που κάνω εδώ.

Θέλω να μπορέσω να αξιοποιήσω το ότι βρίσκομαι εδώ και να μην αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Σε μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, θα έλεγα ότι δεν έχει σημασία το φύλο. Αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Άμα σου αρέσει κάτι, δε μπορείς απλά να συμβιβάζεσαι. Πρέπει να το κυνηγήσεις.

Είναι στο χέρι σου και εξαρτάται από τη δική σου συμπεριφορά, το πόσο θα σέβεται και θα εκτιμά κάποιος εσένα και τη δουλειά σου.

*Στο συνέδριο “Game Changer” που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2016 στο Hilton, εκτός από τη Μαριέλα Νησωτάκη θα συμμετέχουν πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Jordi Bertomeu Orteu, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague καθώς και ο κ. Jesus Bueno Pascual, Αντιπρόεδρος Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής του ΝΒΑ. Κάνε την εγγραφή σου!