CELINE DION

Celine Dion: Παίζει χωρίς μακιγιάζ στο νέο της video clip, απαντά στους body shamers και αγκαλιάζει τις ατέλειές της

Richard Shotwell/Invision/AP, File

Η αποδοχή του εαυτού μας όπως είναι, με τα ελαττώματα του και την επίγνωση των δυνατών μας σημείων και των αδυναμιών μας, είναι στόχος για πολλούς άπιαστος σε μία ζωή. Είναι στόχος προς τον οποίο βάζουμε τα δυνατά μας να κινούμαστε. Όταν την κατακτήσουμε, στον βαθμό που μπορούμε, νιώθουμε να αυξάνεται κατακόρυφα και η αίσθηση της ελευθερίας μας σε αυτή τη ζωή. Κάθε φορά που παλεύουμε, λοιπόν, να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να βλέπουμε το τελευταίο video clip της Celine Dion και να διαβάζουμε κάποια συνέντευξή της. Γιατί; Επειδή όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό, η 51χρονη τραγουδίστρια από τον Καναδά είναι μάλλον πιο κοντά στην πλήρη αποδοχή του εαυτού της ακόμα και από τον Δαλάι Λάμα.

Διάβασε επίσης: Η απάντηση της Celine Dion που πρέπει να γίνει μότο ζωής κάθε γυναίκας

Στο single της “Imperfections” η Celine Dion πρωταγωνιστεί χωρίς μακιγιάζ με τα μαλλιά της τραβηγμένα πίσω σε κότσο και φορώντας ένα μαύρο φόρεμα. Το video του Gabriel Coutu – Dumont είναι ένας ύμνος στην αυτο- αποδοχή όπως επίσης και οι στίχοι που τραγουδά με τη μοναδική της φωνή η Celine Dion. «Έχω τις δικές μου ατέλειες. Έχω τις δικές μου ουλές να κρύψω» λέει κι όμως δεν κρύβει απολύτως τίποτα. Παρουσιάζεται από τη μια όπως είναι έτοιμη για φωτογράφιση και από την άλλη με τα μαντιλάκια καθαρισμού στο χέρι να βγάζει το μακιγιάζ της. Κι έτσι, άβαφη, σε ασπρόμαυρα πλάνα, γεμίζει κάθε κάδρο με τις ατέλειες που την κάνουν απλά υπέροχη.

 

Το “Imperfections” είναι το πρώτο single του νέου της άλμπουμ -του πρώτου αγγλόφωνου εδώ και 6 χρόνια- που φέρει τον τίτλο “Courage”, που οπτικοποιείται. Κουράγιο εύχομαι και στους haters της που θα κάνουν καιρό να ξεπεράσουν το γεγονός ότι η Celine Dion στα 51 της είναι πλέον αποφασισμένη να μην απολογείται για τίποτα και σε κανέναν. Η ίδια το απέδειξε απαντώντας πρόσφατα σε συνέντευξή της για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται κατά καιρούς για το σώμα της, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν υπερβολικά αδύνατο,. «Τι κακό έχει το σώμα μου; Πάντα ήμουν πολύ αδύνατη. Κάνω πολύ μπαλέτο. Κάνω πολύ streching και γυμνάζομαι επειδή αυτό βοηθάει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μου» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως από τις κριτικές: «Παίρνω ότι είναι καλό για εμένα. Αφήνω πίσω ότι δεν είναι καλό. Αφήνω τους manager μου να ασχοληθούν με αυτά, κι αν είναι πράγματα που πληγώνουν οποιονδήποτε, έχουν τρόπο να το φροντίζουν. Εγώ χρειάζομαι να επικεντρώνομαι στο τι είναι σωστό για εμένα, πως νιώθω και στην τελική δε μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες».

Κι αυτό το τελευταίο είναι μια μεγάλη αλήθεια. Δεν μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες, δε μπορείς να τα έχεις καλά με όλους και σίγουρα δε θα αρέσεις σε όλους. «Σ’ όποιον αρέσουμε» που έλεγε και η συνάδελφος της Celine, Δήμητρα Γαλάνη και «Για τους άλλους δε θα μπορέσουμε». Αυτό είναι η έννοια της αυτο-αποδοχής άλλωστε.

Σε άλλα νέα, να σε ενημερώσω πως η Celine Dion ανακοίνωσε και την πρώτη παγκόσμια περιοδεία της μετά από 10 χρόνια και παρόλο που δε θα περάσει από την Ελλάδα, θα κάνει μια εμφάνιση στην Κύπρο σε περίπτωση που θέλεις να τη δεις. Η καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στο Στάδιο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας στις 2 Αυγούστου του 2020 και τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Κεντρική φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP, File