WOMEN TODAY

Δανάη Μπάρκα: “Της μόδας είναι να βάζουμε ταμπέλες και να παγιδεύουμε τους ανθρώπους σε κόμπλεξ και ανασφάλειες”

Η Δανάη Μπάρκα έχει αποφασίσει πως η παρουσία της στα social media θα αποτελεί εφαλτήριο για να θίξει ζητήματα σημαντικά που απασχολούν. Έννοιες όπως διαφορετικότητα και αυτοπεποίθηση μπαίνουν στο τραπέζι. Το μήνυμά της είναι ένα και μοναδικό. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και κλείσε τα αυτιά σου σε όσους αγαπούν τις ταμπέλες.

Εν μέσω γενικής κατακραυγής για τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα περί χοντρών κοριτσιών που βγαίνουν στις παραλίες και ενοχλούν τα οπτικά του νεύρα, εκείνη συντάσσει ένα κείμενο εξηγώντας με ψυχραιμία πώς (πρέπει) να έχουν τα πράγματα.

Διάβασε ακόμα: Ο Γιώργος Λιάγκας δε θέλει να βλέπει χοντρές γυμνές στην παραλία και το Twitter αντιδρά

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να αποδεχτεί κανέναν γιατί κανείς δεν έχει έρθει στη γη με τον τίτλο του ”αποδοχέα” για να ορίσει τι πρέπει να υπάρχει και τι όχι. Το τι ο καθένας θεωρεί ωραίο είναι εντελώς υποκειμενικό. (…) Ωραία η γυμναστική του σώματος αλλά στη χώρα μας έχουμε ανάγκη από εγκεφαλική γυμναστική και δυστυχώς δεν είναι της μόδας. Της μόδας είναι να βάζουμε ταμπέλες, να παγιδεύουμε τους ανθρώπους σε κόμπλεξ και ανασφάλειες και να πληρωνόμαστε για να σχολιάζουμε με αγένεια συνανθρώπους μας. (…) Ομορφιά δεν είναι ένα ωραίο σώμα (μόνο). Ομορφιά δεν είναι τα ωραία μάτια (μόνο)/ Ομορφιά δεν είναι το ωραίο στιλ (μόνο). Ομορφιά είναι κάτι ανώτερο. Είναι το χαρακτηριστικό ενός ατόμου που προσφέρει μία αέναη εμπειρία απόλαυσης. Ομορφιά υπάρχει παντού. Μη βάζετε ταμπέλες και μην ενοχοποιείται τη σημασία της λέξης.»

 

 

 

Αγάπησε τη διαφορετικότητά σου, όπως κι αν αυτή ορίζεται. Μόνο τότε θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Και μην ξεχνάς. Κλειστά αυτιά στις ρατσιστικές σειρήνες.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/danai_barka/