ROLE MODELS

Η Bannie Kang από τη Σιγκαπούρη αναδείχθηκε η καλύτερη bartender στον κόσμο

Χιλιάδες bartenders από έξι ηπείρους δημιούργησαν αμέτρητα cocktails, συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κάθε χώρας, πριν καταλήξουν στην ελίτ ομάδα των 54 καλύτερων bartender του κόσμου. Προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σειρά προκλήσεων για τέσσερις μέρες στην Ολλανδία και τη Σκωτία, προτού η Bannie στεφθεί η καλύτερη bartender στον κόσμο σε μια λαμπερή εκδήλωση στο περίφημο West-End της Γλασκόβης.

Ο Simon Earley, Επικεφαλής του Diageo World Class, δήλωσε: “Η φετινή διοργάνωση ήταν μια από τις πιο ανταγωνιστικές που είχαμε έως τώρα. Η δεξιότητα και το ταλέντο των bartenders που διαγωνίστηκαν σε όλες τις διαφορετικές δοκιμασίες προκαλούσε τόσο δέος όσο και έμπνευση!”. H Bannie Kang είναι μια άξια νικήτρια και τόσο η τεχνική της όσο και η δημιουργικότητά της παρέμειναν σε πολύ υψηλό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών και σε όλες τις δοκιμασίες.

Στο αποστακτήριο της Ketel One στο Schiedam, της Ολλανδίας, ανατέθηκε στους φιναλίστ να δημιουργήσουν cocktails που με έναν τρόπο έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα και μια αίσθηση συλλογικότητας στον πυρήνα τους. Στη συνέχεια ακολούθησε το αποστακτήριο του Talisker στη Σκοτία και το γραφικό νησί του Skye, όπου παρέλαβαν επί τόπου ένα ‘mystery box’ με συστατικά και βασικό εξοπλισμό bar με την πρόκληση να δημιουργήσουν ένα Talisker cocktail serve που να συνδέεται με τα 4 στοιχεία της φύσης.

Τελικός προορισμός η Γλασκόβη, το επίκεντρο της εμπειρίας του Fine Drinking για τις 4 ημέρες που ακολούθησαν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων της πόλης, SWG3, οι φιναλίστ κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail serves που σέβονταν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του The Singleton Single Malt whisky, ενώ παράλληλα ενίσχυαν τη γευστική του παλέτα, αλλά και μια σειρά από τρία πρωτότυπα ποτά που αναδείκνυαν τα φρέσκα εσπεριδοειδή που βρίσκονται στην καρδιά του Tanqueray No. Ten. Αλλά η δοκιμασία που ανέδειξε την τελική οκτάδα και έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν αυτή του Johnnie Walker με την ονομασία “The Striding can”, και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού Ηighball serve, σε εξατομικευμένο αλουμινένιο κουτάκι με έμπνευση από την κάθε χώρα.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία δοκιμασία του “speed round” όπου οι τελική οκτάδα κρίθηκε από θρύλους του κλάδου, για την ποιότητα των κοκτέιλ τους, υπό εξαντλητική πίεση χρόνου. Η Bannie  Kang εντυπωσίασε κριτές και κοινό ολοκληρώνοντας το δικό της Round of Drinks ένα ολόκληρο λεπτό πριν την εξάντληση του χρόνου!

Ο Simon Earley πρόσθεσε: “Με μια πρώτη ματιά, ο διαγωνισμός Diageo World Bartender της χρονιάς, στόχο έχει να προσκαλέσει τους καλύτερους bartender του πλανήτη να συμμετάσχουν σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αναμέτρηση, αξιοποιώντας κορυφαία αποστάγματα. Την ίδια στιγμή όμως αποκτούν νέες δεξιότητες και αναπτύσσουν νέα ταλέντα, δουλεύοντας και μαθαίνοντας μαζί, αντλώντας έμπνευση ο ένας από τον άλλον ανακαλύπτοντας νέες ιδέες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την κουλτούρα του Fine Drinking, προς όφελος όλων”.

 

 

Η καλύτερη bartender της φετινής χρονιάς, Bannie Kang, αναδείχθηκε νικήτρια από μια κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από πρώην νικητές του διαγωνισμού, βραβευμένους mixologists, αναγνωρισμένους συντάκτες του κλάδου των ποτών και δημοσιογράφους. Για τους επόμενους δώδεκα μήνες, στο ρόλο της global ambassador για τα Reserve brands της Diageo, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, να βρεθεί σε εθνικούς διαγωνισμούς World Class, να εμπνεύσει και να βραβεύσει νέα ταλέντα, να επισκεφθεί μερικά από τα καλύτερα bars στον κόσμο, αλλά και να αναδείξει το ρόλο της Diageo στη διεθνή συνεργασία με τον Οργανισμό IMG’s Taste Festivals.

Η Bannie Kang δήλωσε: “Ήταν μια απίστευτη εμπειρία και πολύ διασκεδαστική και με πολλή σκληρή προετοιμασία και δουλειά! Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φιναλίστ, είδα τόσα πολλά μοναδικά σερβιρίσματα, θα μπορούσε ειλικρινά να είναι οποιοσδήποτε από εμάς ο νικητής. Έμαθα πολλά, έκανα φίλους που πιστεύω θα τους έχω μια ζωή. Ήταν προνόμιο για μένα να έχω δουλέψει δίπλα σε τόσο αξιόλογους ανθρώπους, τις τελευταίες 5 ημέρες και με εκλεκτά αποστάγματα, στον κορυφαίο διαγωνισμό bartending στον κόσμο. Το ότι κέρδισα ήταν στο κερασάκι στην τούρτα”.

Η Bannie ανακάλυψε το πάθος της για την τέχνη του bartending, στην πρώτη της δουλειά ως σερβιτόρα, στο City Space το 2010. Επέστρεψε στη Σεούλ με στόχο να παρακολουθήσει σεμινάρια bartending, πριν μπει στην οικογένεια του ANTI:DOTE το 2013.  Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με αρχές, που δίνει αξία στην υγιεινή διατροφή, η Bannie συχνά δημιουργεί cocktails, έχοντας κατά νου ιαματικές ιδιότητες και κοινωνικές προεκτάσεις.

Στον φετινό τελικό ανακοινώθηκε το Σίδνεϋ ως ο επόμενος προορισμός που θα διεξαγεί ο 12ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Diageo World Class 2020. O Andrew Oughton, διευθυντής Marketing & Innovation της Diageo στην Αυστραλία, δήλωσε: “Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον μεγαλύτερο διαγωνισμό bartending στον κόσμο στο Σίδνεϋ το 2020. Μια ζωντανή και διαρκώς εξελισσόμενη γαστρονομική και fine drinking σκηνή βρίσκεται στην καρδιά κάθε αστικής κουλτούρας και ανυπομονούμε να σας παρουσιάσουμε τη δική μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ετοιμάστε τα διαβατήρια σας και ξεκινήστε να εξασκείτε τις δεξιότητές σας, γιατί οι Αυστραλοί bartenders, θα σας αποδείξουν το λόγο που μετράμε ήδη δυο World Class νικητές, παγκόσμιας κλάσης στην 11χρονη πορεία του διαγωνισμού, με κινητήριο δύναμη την δημιουργικότητα, το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία. Ετοιμαστείτε να γιορτάσουμε την αυστραλιανή φιλοξενία, τη διαφορετικότητα και την καινοτομία της Fine Drinking κουλτούρας μας. Ανυπομονώ!”.