LADY GAGA

10 ατάκες της Lady Gaga που αξίζει να θυμάσαι στις δύσκολες στιγμές σου

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η Stefani Joanne Angelina Germanotta γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986 στο Μανχάταν. Από 4 ετών ασχολήθηκε με το πιάνο και στην ηλικία των 11, ξεκίνησε τη φοίτησή της στο ιδιωτικό ρωμαιοκαθολικό σχολείο θηλέων Convent of the Sacred Heart. Παράλληλα, παρακολούθησε και μαθήματα υποκριτικής στο Lee Strasberg Theatre and Film Institute για 10 χρόνια.

Μετά το σχολείο, πραγματοποίησε μουσικές και θεατρικές σπουδές στο Tisch School of the Arts (του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης). Πριν κυκλοφορήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, είχε γράψει τραγούδια για την Britney Spears, τη Fergie και τις Pussycat Dolls. Ε, κάπου εκεί πρέπει να σκέφτηκε «θέλω να φάω τη Μαντόνα» και έβαλε μπρος μια καριέρα εκκεντρική και συγκλονιστικά επιτυχημένη, η οποία βασίστηκε αποκλειστικά σε δικά της καλούπια. Σήμερα παρατηρεί τον κόσμο από την κορυφή, εμπνέοντας σε πολλά επίπεδα. Μία ανεξάρτητη γυναίκα, μια καλλιτέχνιδα αυθεντική, μια ταλεντάρα που έχει ως αρχή να σέβεται τον εαυτό της και να κάνει ευφάνταστη πράξη, ό,τι την εκφράζει. Από το “Poker Face” μέχρι το “Shallow” έχουν περάσει κάποια χρόνια, ένα όμως πράγμα παραμένει ίδιο κι αυτό είναι το πάθος και οι εμπνευσμένες προτροπές ενδυνάμωσης της Lady Gaga για κάθε νέο άνθρωπο που θέλει ν’ ανοίξει τα φτερά του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα ακολουθώντας τον δικό του δρόμο, όσο δύσκολο κι αν είναι, όσα εμπόδια κι αν βάζουν τα «πρέπει»κι οι υποδείξεις των άλλων.

 

Ακολουθούν 10 από τις πιο επιδραστικές ατάκες της. 

«Καθόρισε την ομορφιά ο ίδιος, η κοινωνία δεν πρέπει να ορίζει την ομορφιά σου»

«Όταν φύγεις από ‘δω απόψε, να ξέρεις πως τουλάχιστον ένα άτομο πιστεύει σε σένα»

«Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να ακολουθούν άντρες και κάποιες άλλες επιλέγουν να ακολουθούν τα όνειρά τους. Αν αναρωτιέσαι ποιον δρόμο να πάρεις, να θυμάσαι πως η καριέρα σου δε θα ξυπνήσει ποτέ μια μέρα για να σου πει πως δε σ’ αγαπάει πια»

«Η εμπιστοσύνη είναι σαν ένας καθρέτης. Μπορείς να τον φτιάξεις αν σπάσει, αλλά θα συνεχίσεις να βλέπεις τη ρωγμή στην αντανάκλαση»

«Μην επιτρέπεις στους ανθρώπους να επισκιάζουν το φως σου γιατί είναι τυφλοί. Πες τους να φορέσουν γυαλιά, γιατί γεννήθηκες έτσι!»

«Κάθε κομμάτι μου είναι αφιερωμένο στην αγάπη και την τέχνη. Και φιλοδοξώ να είμαι δασκάλα για τους νεαρούς θαυμαστές μου που νιώθουν όπως εγώ κάποτε. Ένιωθα σαν φρικιό. Μάλλον αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως θέλω να τους απελευθερώσω, θέλω να τους κάνω να μην αισθάνονται δέσμιοι των φόβων τους και να τους κάνω να νιώθουν ότι μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους χώρο στον κόσμο».

«Πρέπει να είσαι προσεκτική με το πόσο αποκαλύπτεσαι στους ανθρώπους που σε παρατηρούν τόσο πολύ»

«Τα λεφτά τελειώνουν, αλλά το ταλέντο κρατάει για πάντα»

«Αν ξαπλώνεις στο κρεβάτι, δίπλα από κάποιον που δεν σε κάνει να νιώθεις πραγματικά σαν τη θεά που είσαι, πρέπει να επανακαθορίσεις τι είναι αυτό που πραγματικά θες και χρειάζεσαι».

«Στο τέλος της μέρας, δε θα είσαι ευτυχισμένη παρά μόνο αν αγαπήσεις τον εαυτό σου»

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP