NEXT TOP MODEL

Κάποτε αποκαλούσαν βόδι την Κατερίνα Πεφτίτση

Να πιστέψεις στον εαυτό σου. Αυτός είναι ο στόχος. Κι αν πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι αυτός ο στόχος του Greece’s Next Top Model, αν και με αυτόν σαν λάβαρο κινείται, υπάρχουν μικρά διαμάντια που αξίζουν το χειροκρότημά μας. Ο σκοπός ένας. Να αγαπήσει κάθε άνθρωπος το σώμα του, να το αποδεχθεί, να το φροντίσει, να πάψει να το «μαστιγώνει». Η Κατερίνα Πεφτίτση πήγε στο GNTM, κατάφερε να περάσει τη φάση του bootcamp και τελικά να είναι μία από τις 24 κοπέλες που μπαίνουν στο σπίτι. Η περίπτωση της Κατερίνας είναι ένα ιδανικό παράδειγμα τονωτικής ένεσης αυτοπεποίθησης.

Διάβασε ακόμα: Για όλες τις φορές που θα σε αποκαλέσουν ”φάλαινα”, η Δανάη Μπάρκα έχει την απάντηση

Η στιγμή της φωτογράφισης με μαγιό ήταν στιγμή αποθεωτική. Δικαίως, αποθεωτική. «Είναι φανταστική» της φώναξε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. «Απίθανη, μπράβο» έλεγε η Βίκυ Καγιά. «Το κοινό σε αγαπάει, συνέχισε» ακούστηκε να λέει ο φωτογράφος. Οι συμπαίκτριές της χειροκροτούσαν. Εκείνη λίγο αργότερα είπε στην κάμερα: «Είχα στο μυαλό μου ένα παραμύθι, την Άριελ και πήγα να γίνω γοργόνα.»

«Μετά τα χειροκροτήματα πήρα περισσότερη δύναμη και ένιωθα ότι είμαι να δώσω το μεγαλύτερο show της ζωής μου. Ένιωσα πάρα πολύ περήφανη σήμερα. Έχω υποστεί κατά καιρούς bullying για τον σωματότυπο μου. Χοντρή, βόδι. Τόσο καιρό με φώναξαν Μπιφτεκίτση εξαιτίας των κιλών μου και τώρα είμαι πάρα πολύ υπερήφανη. Γενικότερα, κάθε γυναίκα θεωρώ πως πρέπει να αγαπά το σώμα της, να αγαπάει την ταυτότητά της και να πιστεύει στον εαυτό της. Και μόλις πιστέψει στον εαυτό της μετά θα πιστέψουν κι όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή».

Με αυτές τις τρεις προτάσεις η Κατερίνα πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, στέλνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα.

Μήπως, λέω μήπως, να σταματούσαμε να κρίνουμε τους ανθρώπους από τα κιλά τους, από την εμφάνισή τους, από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, από τη θρησκεία τους. Να σταματήσουμε να κρίνουμε γενικότερα. Μήπως. Λέω μήπως.

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/katerina.peftitsi/