WOMEN TODAY

Selma Blair, είσαι μια λαμπερή πολεμίστρια

Evan Agostini/Invision/AP

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Είναι γεμάτη νέα μονοπάτια που πρέπει να περπατήσεις. Είναι και άδικη. Ναι, πολλές φορές νιώθεις πως είναι άδικη και πως θέλει να σε δοκιμάσει. Η Selma Blair θέλει να είσαι μαχήτρια. Θέλει μέσα από τη δική της ιστορία να σε πείσει πως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πολεμήσεις. Με όλη σου τη δύναμη. Ακόμα και τις ημέρες που η δύναμη της αδυναμίας σε κοιτάει στα μάτια. Τότε, θέλεις πίστη, υπομονή κι επιμονή. Την περασμένη χρονιά η ηθοποιός αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλακάς. Δημοσιοποίησε αυτό που της συμβαίνει χωρίς να θέλει να κρύψει καμία λεπτομέρεια.

Διάβασε ακόμα Όλγα Στέφου: ”Έχω Σκλήρυνση κατά Πλάκας, αλλά αφού τη σκαπούλαρα, είμαι ok και θα ζήσουμε παρέα”

Σε πρόσφατη ανάρτησή της ποζάρει σε μια πισίνα φορώντας κόκκινο μπικίνι και έχοντας ξυρισμένο το κεφάλι της. Ο 8χρονος γιος της, Arthur Saint Bleick, την βοήθησε να ξυρίσει τα μαλλιά της αφού δυσκολευόταν να τα χτενίσει.

 

Ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια υποστήριξης που έλαβε, ήταν κι ένα από την ηθοποιό Ellen Pompeo, τη σταρ του Grey’s Anatomy. «Mοιάζεις με λαμπερή πολεμίστρια. Υπερηρωίδα.»

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Good Morning America” εξήγησε πώς αντέδρασε όταν έμαθε τη διάγνωσή. «Έκλαψα. Δεν ήταν δάκρυα πανικού, ήταν δάκρυα γνώσης ότι έπρεπε να παραδοθώ σε ένα σώμα που είχε χάσει τον έλεγχό του. Και υπήρχε και κάποια ανακούφιση σε αυτό. Γιατί από όταν γεννήθηκε ο γιος μου η ασθένειά μου ήταν σε έξαρση και εγώ δεν το ήξερα. Και προσπαθούσα με όλο μου το είναι να φαίνομαι φυσιολογική. Έπαιρνα μόνη μου φάρμακα, έπινα, πονούσα, δεν έπινα συνέχεια αλλά υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να τα καταφέρω αλλιώς, και συνεχώς αγωνιζόμουν. Οι γιατροί δεν με έπαιρναν στα σοβαρά, μου έλεγαν είσαι μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, είσαι εξαντλημένη, έχεις οικονομικά βάρη. Κι έφτασα στο σημείο που έλεγα ότι πρέπει να πάω στην δουλειά και πρέπει να μείνω ξύπνια. Πήγαινα τον γιο μου στο σχολείο, και πριν γυρίσω στο σπίτι έπρεπε να σταματήσω στον δρόμο και να κοιμηθώ. Ντρεπόμουν, και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ήμουν η καλύτερη μαμά αλλά με σκότωνε».

Τον Οκτώβριο του 2018 είχε γράψει στο Instagram: «Μερικές φορές πέφτω. Μου πέφτουν πράγματα. Η μνήμη μου είναι θολή. Και η αριστερή μου πλευρά ζητά οδηγίες από ένα κατεστραμμένο gps. Αλλά τα καταφέρνουμε. Και γελάω και δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνω αλλά θα βάλω τα δυνατά μου. Από τη διάγνωσή μου και μετά στις 10.30 το βράδυ της 16ης Αυγούστου, έχω την αγάπη και τη στήριξη των φίλων μου, ειδικά των Jaime King, Sarh Michelle Gellar, Freddie Prinze, Tara Subkoff και Noah Newman. Στους παραγωγούς που με διαβεβαίωσαν ότι όλοι έχουν κι από κάτι, και κάθε τεχνικό. Σας ευχαριστώ. Ελπίζω να δώσω ελπίδα σε κάποιους άλλους. Και ακόμα στον εαυτό μου. Θέλω να παίξω πάλι με τον γιο μου. Θέλω να περπατήσω στον δρόμο, να κάνω ιππασία. Έχω πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και είμαι εντάξει. Αλλά αν με δείτε, να ρίχνω πράγματα περπατώντας στον δρόμο, μπορείτε ελεύθερα να με βοηθήσετε να τα σηκώσω. Μου παίρνει μια ολόκληρη ημέρα για να το κάνω μόνη μου.»

Μία λαμπερή πολεμίστρια, η Selma Blair.

 

Κεντρική Φωτογραφία:  Evan Agostini/Invision/AP