ROLE MODELS

6 λόγοι που αγαπάμε τη Serena Williams (και γιατί πρέπει να την αγαπήσεις κι εσύ)

AP Photo/Adam Hunger

Η Serena Williams είναι μία αθλήτρια θρύλος, είναι μία δύναμη της φύσης, μία γυναίκα που αγαπά το σώμα και τις καμπύλες της, μία μητέρα που λατρεύει την κόρη της, ένας άνθρωπος με πάθος, αδυναμίες καλές και κακές στιγμές (βλέπε το ξέσπασμά της στο περσινό US Open). Στα 38 της χρόνια που συμπληρώνει σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, έχει κερδίσει 23 μεγάλους τίτλους στο άθλημά της, έχει υπάρξει νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, έχει για κολλητή της φίλη μία δούκισσα (πιο συγκεκριμένα του Sussex) έχει την πιο γλυκιά κόρη, την Alexis Olympia Ohanian (με τους 600 χιλιάδες followers) και πολλούς λόγους να είναι χαρούμενη στα γενέθλιά της.

Διάβασε κι αυτό: H Serena Williams στην πασαρέλα με τη 2χρονη κόρη της

Άλλους τόσους λόγους έχουμε εμείς για να την αγαπάμε και θα σου παραθέσουμε εδώ 6 από αυτούς για να σου θυμίσουμε γιατί είναι μία γυναίκα που θαυμάζουμε και παρακολουθούμε ανελλιπώς.

 

View this post on Instagram

 

Always hanging on momma

A post shared by Alexis Olympia Ohanian, Jr. (@olympiaohanian) on

Η υποστήριξή της στα κινήματα για την ισότητα

«Είμαι μαύρη γυναίκα και παίζω σε ένα άθλημα που δεν είχε στ’ αλήθεια φτιαχτεί για τους μαύρους ανθρώπους», έχει πει. «Οπότε σε όσους από εσάς ασχολείστε με κινήματα ισότητας, όπως το #BlackLivesMatter λέω: “Συνεχίστε. Μην αφήνετε τα τρολ να σας σταματήσουν. Στους υπόλοιπους ανθρώπους θα πω: “Όταν κάποιος παρενοχλεί κάποιον άλλο, μιλήστε”». Η Serena μίλησε, εμείς χειροκροτήσαμε.

Η αγάπη της για την αδερφή της Venus

Η Serena δε σταματά ποτέ να εκφράζει την αγάπη και τον θαυμασμό της στην αδερφή της Venus. Τενίστριες και οι δύο απολάμβαναν την αγάπη και την υποστήριξη η μία της άλλης και παρόλο που δεν είναι εύκολο να παίζουν ως αντίπαλες, είναι η καλύτερη ομάδα.

Γι’ αυτό το εξώφυλλο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus) on

«Μου έχουν προσάψει όποιον χαρακτηρισμό θέλεις. Με έχουν ντροπιάσει για το μέγεθος του σώματός μου. Έχω πληρωθεί λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που μου άξιζαν λόγω του φύλου μου. Έχω φάει πέναλτι σε αγώνα τελικoύ επειδή εξέφρασα τη γνώμη μου ή επειδή φώναξα δυνατά. Και αυτά είναι μόλις τα πράγματα που μου έχουν συμβεί δημόσια. Με λίγα λόγια, ποτέ δε μου έχουν έρθει εύκολα τα πράγματα. Αλλά μετά σκέφτομαι το επόμενο κορίτσι που θα έρθει μετά από εμένα και που θα μου μοιάζει, με κάνει να ελπίζω ότι ίσως, ίσως μπορεί, η φωνή μου να τη βοηθήσει. Τελικά, η κόρη μου είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ τη φωνή μου, ο λόγος που σήκωσα τη ρακέτα μου ξανά. Η αγάπη δίνει ζωή και μια νέα προοπτική στους ανθρώπους. Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε όταν κάποιος μας προσφέρει μια νέα πρόκληση. Η ζωή είναι να σηκώνεσαι όταν πέφτεις να και ανασκουμπώνεσαι και λες στον εαυτό σου; “Είναι αυτό το καλύτερο που μπορώ να προσφέρω;”» έλεγε η Serena Williams στο Harper’s Bazaar όταν πόζαρε με τα οπίσθιά της γυμνά και χωρίς photoshop στο εξώφυλλο. Μία γυναίκα που έχει βρει τη δική της φωνή, έχει αγαπήσει το σώμα της και την προσωπικότητά της και δεν φοβάται να μιλήσει για όλα. Για όλα τα παραπάνω τη θαυμάζουμε ακόμα πιο πολύ.

Διάβασε επίσης: Διάσημες γυναίκες δείχνουν τα ”αληθινά” κορμιά τους

Επειδή μίλησε για τη διαφορά αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων

Το γράψαμε και πιο πάνω αλλά η Serena είχε μιλήσει αναλυτικότερα για το ζήτημα σε άλλη συνέντευξή της. «Αυτά τα σπορ απαιτούν πολλή δουλειά. Και ελπίζω ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση γιατί πραγματικά πιστεύω ότι οι γυναίκες αξίζουν ίση αμοιβή με τους άνδρες. Δουλεύουμε το ίδιο σκληρά με τους άνδρες. Δουλεύω, παίζω τένις από 3 ετών. Και το να πληρώνομαι λιγότερα μόνο λόγο του φύλου μου, μοιάζει άδικο. Θα πρέπει να εξηγήσω στην κόρη μου ότι ο αδερφός της θα βγάζει περισσότερα χρήματα κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά με εκείνη επειδή είναι άνδρας; Αν και οι δύο ήταν αθλητές από 3 ετών και αν και οι δύο δούλευαν το ίδιο σκληρά, αλλά επειδή εκείνος είναι αγόρι θα τον πληρώνουν λίγο παραπάνω από εκείνη; Στο τένις έχουμε πρωτοπόρους που έστρωσαν τον δρόμο για εμάς, όπως η Venus που έδωσε μια σκληρή μάχη ώστε το Wimbledon να πληρώνει τα ίδια χρήματα με το τρόπαιο στις γυναίκες όπως στους άνδρες, και τη Billie Jean King που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει ο Τίτλος IX», είχε πει χαρακτηριστικά ελπίζοντας και ο δικός της δρόμος να είναι πρωτοπόρος.

Γιατί έχτισε σχολεία για κορίτσια

H τενίστρια έχει δημιουργήσει το Serena Williams Fund, το οποίο έχει χτίσει σχολεία για κορίτσια σε λιγότερο προνομιούχες γωνιές του πλανήτη. Μεταξύ άλλων έχει χτίσει σχολείο στη Jamaica (όπου μάλιστα πήγε αυτοπροσώπως κι έβαλε ένα χεράκι) αλλά και στην Kenya και την Uganda. Η Serena Williams με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων στην παιδεία.

 

View this post on Instagram

 

Working and building a third school with Serena williams fund and helping hands #swf

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Γιατί αντιμετώπισε το γήπεδο ως τον προσωπικό της χώρο έκφρασης

Μπορεί η εμβληματική ολόσωμη στολή που φόρεσε στο French Open το 2018 να απαγορεύτηκε, καθώς έκτοτε επιβλήθηκε αυστηρότερο dress code στο πρωτάθλημα, αλλά είναι γεγονός ότι η Serena Williams αντιμετωπίζει τον χώρο του γηπέδου ως μία διαφορετική πασαρέλα όπου η έντονη προσωπικότητά της και η δημιουργικότητά της συναντιούνται στα πιο ιδιαίτερα και θαρραλέα outfit που έχουμε δει ποτέ στο τένις. Και της βγάζουμε το καπέλο μας γι’ αυτό.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Adam Hunger