VIRAL

Αυτή η γυναίκα θα σε κάνει να αγαπήσεις την κυτταρίτιδά σου (γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή)

Η Clémentine Desseaux είναι ένα πανέμορφο 29χρονο μοντέλο plus size. Πρόκειται για ένα ακόμα από εκείνα τα κορίτσια που επιδεικνύουν περήφανα ορισμένα μέρη του σώματός τους, για τα οποία οι περισσότερες γυναίκες ντρεπόμαστε, ή βλέπουμε σαν ελαττώματα.

Αυτή τη φορά, αντικείμενο του post της, η δημοφιλέστατη κυτταρίτιδα, για την εξαφάνιση της οποίας, όλες googlάρουμε tips τώρα που καλοκαιριάζει. Η Clementine δεν έχει απλά συμφιλιωθεί με την ύπαρξή της, αλλά την έχει αγαπήσει. Στη φωτογραφία της, έχει γράψει μια λεζάντα στην οποία διαβάζουμε για το πώς εξελίχθηκε η σχέση της με το σώμα της και την κυτταρίτιδα συγκεκριμένα, αφού όταν ήταν μικρή δεν διανοούνταν να φορέσει κάτι στο οποίο να φαίνονται τα πόδια της. Μεγαλώνοντας, την αποδέχτηκε και την αγάπησε.

«Αγαπώ την κυτταρίτιδά μου. Θυμάμαι καθώς μεγάλωνα, πίστευα πως είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Δε φορούσα ποτέ φόρεμα, ακόμα κι αν ήταν μακρύ, αν δεν έβαζα κολάν από κάτω. Πίστευα ότι είναι κάποιου είδους αδυναμία να έχεις κυτταρίτιδα. Τώρα ειλικρινά δε με νοιάζει. Νιώθω πολύ άνετη με μαγιό στην παραλία. Δε με νοιάζει αν τρεμουλιάζω. Νομίζω ότι αυτή είναι η αληθινή ευτυχία.

Τα συναισθήματά μου έγιναν χειρότερα κατά την εφηβεία. Θυμάμαι να θέλω απλά να κόψω τα πόδια μου, ώστε να ξεφορτωθώ το λίπος, την κυτταρίτιδα και όλα αυτά. Έκανα τις χειρότερες σκέψεις. Ήταν πολύ άβολο, ειδικά στη Γαλλία. Αν δεν μοιάζεις με την τυπική “Γαλλιδούλα” – μικροσκοπική, αδύνατο – δεν είσαι αποδεκτή. Δεν ένιωθα εντάξει με το σώμα μου μέχρι να μετακομίσω στις ΗΠΑ.

Έχω τόσο πολλούς φίλους που γυμνάζονται όλη την ώρα και έχουν κυτταρίτιδα. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν. Δεν είναι πρόβλημα ή σπάνιο να έχεις λίγη. Δεν υπάρχει λόγος να φέρεσαι άσχημα στο σώμα σου ή να θες να το αλλάξεις επειδή νομίζεις πως είναι άσχημο.

Για μένα, το πιο δύσκολο είναι να νιώθω ότι κάνω αρκετά πράγματα, επειδή πάντα νιώθω ότι πρέπει να κάνω κι άλλα. Παρόλο που έχω τη δική μου επιχείρηση, τη δική μου φιλανθρωπική οργάνωση, το blog μου, είμαι μοντέλο και δουλεύω συνέχεια, πάντα νιώθω ότι θα έπρεπε να κάνω περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους. Το βασικό μου άγχος τώρα είναι να νιώθω εντάξει. Κάνω αρκετά. Επαναλάβέ το όλη την ώρα, βοηθάει. Το ίδιο κι αν το κάνεις για τα θέματα που έχεις με το σώμα σου. Πρέπει να γίνει στόχος μας να δείχνουμε περισσότερη διαφορετικότητα, περισσότερη αγάπη στον εαυτό μας, και περισσότερη θετική ενέργεια για τη γυναικεία φύση, γιατί νομίζω ότι αυτό λείπει τόσο πολύ από τα media τα τελευταία 30 χρόνια».