VICTORIA BECKHAM

Ο λόγος της Victoria Beckham είναι ένα σπρώξιμο στην πλάτη

AP Photo/Mary Altaffer

Σκέφτεσαι πως για την Victoria Beckham όλα ήταν στρωμένα και έτοιμα. Επιφανειακά αν εξετάσεις την περίπτωση της θα απαντήσεις καταφατικά ως προς την ευκολία με την οποία αντιμετώπισε την επαγγελματική της μετάβαση. Αν δεις λίγο πιο προσεκτικά το κεφάλαιο Victoria θα καταλάβεις πως το να είσαι διάσημη δε σου εξασφαλίζει ούτε την επιτυχία αλλά ούτε και την αποδοχή. Στη δική της περίπτωση λειτούργησαν και τα δύο ανασταλτικά. Ήταν η λιγότερο ταλαντούχα στις Spice Girls. Ήταν η τραγουδίστρια που στη solo καριέρα της κατάφερε να κάνει επιτυχία μόνο με τη συμμετοχή στο ''Out of Your Mind''. Ήταν η σύζυγος του David Beckham. Ήταν πολλά αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν πραγματικά αυτή. Η ενασχόλησή της με τη μόδα ήρθε ως συνέχεια της επιθυμίας της να ξεχωρίσει κάνοντας κάτι εξ' ολοκλήρου δικό της.

Καχύποπτα την υποδέχθηκαν στο χώρο της μόδας θεωρώντας την πρώτη της προσωπική συλλογή καπρίτσιο μίας πλούσιας διασημότητας που δεν ξέρει πού να χαλάσει χρόνο και χρήμα.

Κι όμως δέκα χρόνια μετά η Victoria πάλεψε και κατάφερε αυτό που στην αρχή φαινόταν ακατόρθωτο. Ο κόσμος της μόδας την αποδέχθηκε και παραδέχθηκε το ταλέντο της. Παύει να είναι η σύζυγος του David και γίνεται η σχεδιάστρια Victoria Beckham.

Στα People’s Choice Awards θα τιμηθεί με το βραβείο του Fashion Icon, ο λόγος της κατά την παραλαβή του βραβείου είναι η ώθηση που χρειάζεσαι. Είναι το μήνυμα που κάθε επιτυχημένη γυναίκα στον τομέα της πρέπει να επαναλαμβάνει.

 

«Δέκα χρόνια πριν ξεκίνησα με το πιο συναρπαστικό, αγχωτικό και χρονοβόρο όραμα και το ότι αναγνωρίζεται αυτό απόψε είναι υπέροχο. Αν βάλεις το κεφάλι κάτω και συγκεντρωθείς και δουλέψεις σκληρά και πιστέψεις στον εαυτό σου αυτό που θα καταφέρεις είναι απίστευτο. Τώρα πια έχω το προνόμιο να μπορώ να ενδυναμώνω τις γυναίκες με τα σχέδιά μου. Η 11η Νοεμβρίου θα είναι για εμένα μία πολύ σημαντική ημερομηνία.»

«Πάντα έλεγα στον εαυτό μου: να κάνεις μεγάλα όνειρα και μετά ακόμα μεγαλύτερα. Ήθελα να δείξω πως αν μπορώ να το κάνω εγώ μπορούν όλοι. Το τι μπορείς να πετύχεις πραγματικά δεν έχει όρια». Και σε μία αστεία αναφορά στα χρόνια της ως Spice Girl είπε στο κοινό “If you really, really want it” αναφερόμενη στο κομμάτι “Wannabe”.

 

Η σχεδιάστρια έκλεισε τον λόγο της ευχαριστώντας την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και κυρίως τις γυναίκες «εκεί έξω που τις αμφισβήτησαν ή αμφισβήτησαν τον εαυτό τους».

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Mary Altaffer