VIRAL

Αυτή η γυναίκα έχει ένα μήνυμα για σένα και όλες εκείνες τις στιγμές που νιώθεις άσχημη

Είναι εκείνες οι στιγμές που δεν αντέχεις ούτε να σε βλέπεις. Που αδυνατείς να δεις όλη εκείνη την ομορφιά που βγαίνει από μέσα σου. Που όλα σου τα χαρακτηριστικά παίρνουν ξαφνικά μία όψη που δεν σ' αρέσει. Που νιώθεις ότι πάχυνες ή αδυνάτισες ενώ δεν το θες, που το δέρμα σου είναι θαμπό και τα μαλλιά σου άνευρα. Στιγμές που δεν σε θέλεις.

Για όλες αυτές τις στιγμές μια νεαρή κοπέλα, χρήστης του Twitter, αποφάσισε να ανοίξει ένα thread αφιερωμένο στη σύντροφό της, με αφορμή την επέτειό τους και ορμώμενη από εκείνες τις μέρες που βλέπει την αγαπημένη της να ταλαιπωρείται με αρνητικές σκέψεις και ανασφάλεια για την εμφάνισή της. Η ίδια όμως της εξηγεί με τον πιο τρυφερό τρόπο πως, όσο εκείνη βλέπει στον καθρέφτη της την πιο μη ελκυστική εκδοχή του εαυτού της, στα μάτια της αγαπημένη της είναι το πιο όμορφο πλάσμα του κόσμου.

 

Όπως θα διαβάσεις κι εσύ παρακάτω, η Alex γράφει στη σύντροφό της: «Αποκαλείς τον εαυτό σου άσχημο αλλά βλέπεις μόνο τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Δεν βλέπεις τον εαυτό σου όταν το πρόσωπό σου λάμπει στη θέα ενός μωρού, ενός παγωτού ή του εστιατορίου που αγαπάς».

«Δεν βλέπεις τον εαυτό σου όταν μου γελάς όταν τελικά καταλαβαίνω αυτό που θες να μου πεις. Δεν κοιτάς τον εαυτό σου όταν είσαι τόσο συγκεντρωμένη στα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις. Σου λες ότι είσαι άσχημη αλλά δεν σε βλέπεις ποτέ να μιλάς για όσα αγαπάς. Για τα αστέρια, τον ουρανό, τους αστερισμούς και το σύμπαν. Δεν είδες ποτέ τον εαυτό σου να κλαίει τόσο από τα γέλια ή να κοκκινίζεις όταν σου λέω κάτι πονηρό».

Η Alex συνεχίζει γράφοντας μια μεγάλη αλήθεια: «η κοινωνία μας έμαθε ότι υπάρχουν standards, ενώ όσον αφορά στην ομορφιά, δεν υπάρχει κανένα. Είσαι όμορφη με τον δικό σου τρόπο, να το θυμάσαι αυτό».

Το thread άγγιξε ιδιαίτερα όχι μόνο τη σύντροφο της κοπέλας, αλλά και πολλών ακόμα χρηστών του Twitter, που έσπευσαν να μοιραστούν δημόσια τις προσωπικές τους ανασφάλειες. Αρκετοί δήλωσαν ότι εμπνεύστηκαν από τις λέξεις της Alex και την ευχαρίστησαν θερμά γι’ αυτό που τους έκαναν να νιώσουν. Για όλες εκείνες τις στιγμές της κλονισμένης αυτοπεποίθησης, της απαισιοδοξίας, της αίσθησης ότι δεν χωράς πουθενά, που αρνείσαι να δεις στον καθρέφτη όλα όσα σε κάνουν να δείχνεις μοναδική.