STYLING TIPS

3 influencers άνω των 60 που δεν είναι η Iris Apfel

www.instagram.com/iconaccidental

Ο όρος “ageism” υπάρχει, ισχύει και τον αντιμετωπίζουμε με του που μπαίνουμε στην ενηλικίωση. Από μικρές ακούμε από τους ανθρώπους γύρω μας «ζήσε τώρα τη ζωή, τώρα που είσαι νέα», ενώ μεγαλώνοντας, κλισέ του τύπου «από κάποια ηλικία κι έπειτα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό» είναι ατάκες με τις οποίες, ειδικά εμείς οι γυναίκες, ερχόμαστε συχνά αντιμέτωπες. Να σου πω κάτι; Έχω κουραστεί. Και όχι λόγω της ηλικίας μου, αλλά με οπισθοδρομικές αντιλήψεις αυτού του ύφους.

Ναι, μεγαλώνοντας έχουμε περιορισμούς, αλλά και σε ποια ηλικία δεν έχουμε; Όλο κάτι θα μας σταματάει από το να καταφέρνουμε πράγματα στη ζωή μας και κυρίως από το να την απολαμβάνουμε στο έπακρο. Όταν, λοιπόν, βλέπω γυναίκες όπως τις παρακάτω, εμπνέομαι και επιβεβαιώνω μέσα μου ότι κάποια πράγματα είναι τελείως υποκειμενικά. Είναι πάνω σου ο τρόπος που επιλέγεις να ζεις τη ζωή σου, σε οποία ηλικία κι αν βρίσκεσαι.

Αν δηλαδή, είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάς τη μόδα, τι σε σταματάει από το ν’ ασχοληθείς μ’ αυτή; Η μόδα δεν έχει ηλικία ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει και υπάρχουν γυναίκες που το αποδεικνύουν. Υπάρχει η Iris Apfel που από τη στιγμή που άσπρισαν τα μαλλιά της, άρχισε τότε να έχει αντίκτυπο στις γυναίκες με το στιλ και την αβυσσαλέα προσωπικότητά της. Υπάρχει η Lyn Slater της οποίας το στιλ εμπνέει, ακόμα κι αν έχει ξεπεράσει τα 60 ή η Collen Heidemann που συνεχίζει την καριέρα της σαν μοντέλο στα 70.

Τα πάντα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή και αν η Αναστασία Γερολυμάτου μπορεί στα 81 της χρόνια να «παίζει» με τα κύματα, τότε μπορείς και εσύ να εμπνευστείς και να πάρεις παράδειγμα απ’ αυτή και από τις παρακάτω stylish γυναίκες και ν’ αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή και το στιλ σου με πιο «ανοιχτό» μυαλό.

Lyn Slater

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Accidental Icon (@iconaccidental) στις

Στα 67 της, η fashion blogger, Lyn Slater έχει από τα ενδιαφέροντα στιλ που (προσωπικά) έχω δει σε γυναίκα τον τελευταίο καιρό. Είναι over-the-top, τολμάει, φοράει χρώμα, έχει attitude και γενικά δείχνει να αντιμετωπίζει ακόμα και το πιο περίπλοκο ρούχο, με τρομερή ευκολία. Είναι με λίγα λόγια ατρόμητη και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του στιλ της.

Licia Fertz

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Buongiorno Nonna (@liciafertz) στις

Aν στα 89 μου έχω και έστω και λίγο από το πνεύμα και τον αέρα της Licia Fertz, τότε θα είμαι μια ευτυχισμένη γυναίκα. H ιταλίδα Licia Fertz είναι από τις πιο θαρραλέες και stylish γυναίκες που έχω δει στα social media. Τα πολύχρωμα σύνολά της, η υπερβολική (όχι με την κακή έννοια) χρήση των αξεσουάρ της και φυσικά ο διασκεδαστικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τη μόδα γενικότερα είναι από τους λόγους που αυτή η γυναίκα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Collen Heidemann

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Colleen Heidemann (@colleen_heidemann) στις

Ηθοποιός στα νιάτα της και τώρα μοντέλο, η Collen αν και 70 χρονών είναι από τις παρουσίες που εκπέμπει ανεπιτήδευτη κομψότητα. Οι εμφανίσεις της είναι σούπερ glamorous, αρκετά στιλιζαρισμένες ενώ τα αξεσουάρ παίζουν σημαντικό ρόλο στα looks της. Απαρατήρητα δεν περνούν τα bold μακιγιάζ της τα οποία αναδεικνύουν στο έπακρο τα εξίσου bold σύνολά της.