CELEBRITIES

O Billy Porter γράφει ιστορία ως ο πρώτος ανοιχτά gay μαύρος άντρας που κερδίζει Emmy. Έχουμε δρόμο ακόμα

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η αναγνώριση του diversity στις βραβεύσεις ολοένα και αυξάνεται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο όπου η εκπροσώπηση της φυλετικής και σεξουαλικής διαφορετικής είναι όσο ψηλά θα έπρεπε. Από όλο το cast του "Pose" (που είναι στην πλειοψηφία του μαύρο χρώμα), ο μόνος υποψήφιος στα Emmy Awards ήταν ο Billy Porter. Αλλά η αλλαγή θέλει λίγο χρόνο και ένα ανάλογο παράδειγμα αυτής, ήταν η νίκη του ειδώλου.

Τα πρώτα του λόγια, όταν ανέβηκε στη σκηνή για την παραλαβή του βραβείου, ήταν «Η κατηγορία είναι η αγάπη». Ευχαρίστησε το δημιουργό της σειράς, Ryan Murph για την πίστη που του έδειξε και συνέχισε, απευθυνόμενος στους δημιουργούς και παραγωγούς της αίθουσας.

Emmy Awards 2019: Οι καλύτερες εμφανίσεις από ένα red carpet που του έλειπε η λάμψη

«Εμείς, ως καλλιτέχνες, είμαστε οι άνθρωποι που έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη μοριακή δομή της καρδιάς και του μυαλού των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη. Σας παρακαλώ να μη σταματήσετε να το κάνετε αυτό. Σας παρακαλώ να μη σταματήσετε ποτέ να λέτε την αλήθεια. Σας αγαπώ όλους». Και όλα αυτά μία ημέρα αφότου γιόρτασε τα 50α του γενέθλια. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις μία νέα δεκαετία, right;

Χρησιμοποίησε τα λόγια του συγγραφέα James Baldwin για να δείξει πώς νιώθει για τη νίκη του. «Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ξεράσω όλη τη βρωμιά που διδάχθηκα για τον εαυτό μου, πριν καταφέρω να περπατήσω στη γη σαν να είχα το δικαίωμα να το κάνω. Έχω το δικαίωμα, έχεις το δικαίωμα, όλοι το έχουμε».

 

Μία ακόμα πιο έντονη στιγμή ήταν στη συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πώς αυτή η νίκη συμβάλει στην LGBTQ κοινότητα. Δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του, και πολύ καλά έκανε.

Emmy Awards 2019: Η λαμπερή Mandy Moore και 9 ακόμη εντυπωσιακά μακιγιάζ και μαλλιά της βραδιάς

«Νιώθω ότι η ορατότητα και η εκπροσώπηση μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Όταν είμαστε ορατοί και έχουμε τη δύναμη να προκαλέσουμε ενσυναίσθηση, μέσα από τις ιστορίες μας, ξέρω ότι με το να είμαι μαύρος και ανοιχτά gay και ότι μπορώ να μιλώ από τη θέση του νικητή, είναι η αλλαγή. Ελπίζω ότι τα νέα παιδιά της queer κοινότητας κάθε χρώματος, μπορούν να με βλέπουν και να νιώθουν ότι μπορούν».

 

Εξίσου σημαντική στιγμή της βραδιάς, ήταν η βράβευση του Jharrel Jerome για τη συγκλονιστική ερμηνεία του στη σειρά “When They See Us”, που αποτελεί τη δεύτερη μαύρη νίκη της βραδιάς και είναι πολύ σημαντική γιατί εξιστορεί την τραγική και άδικη καταδίκη των Exonerated Five, τους 5 άντρες που κατηγορήθηκαν για βιασμό και ξυλοδαρμό μίας γυναίκας και πέρασαν αρκετά χρόνια στο αναμορφωτήριο. Ο Jerome τους ευχαρίστησε έναν έναν κάνοντας την εισαγωγή «Εγώ τώρα θα έπρεπε να είμαι στο σπίτι μου στο Bronx και να τρώω αλλά είμαι εδώ και βραβεύομαι. Yes you are Jharrel!

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP