CELEBRITIES

Ο Jake Gyllenhaal αποκάλυψε τα τρυφερά λόγια του Heath Ledger για το Brokeback Mountain

AP Photo/Domenico Stinellis

Η ταινία που βγήκε πριν από 15 περίπου χρόνια και μίλησε για τον έρωτα μεταξύ δύο αντρών που ήταν cowboys, ήταν σκληροτράχηλοι και γυρνούσαν τα βουνά του Wyoming στη δεκαετία του '60. Τα αστειάκια για την ταινία έδιναν κι έπαιρναν και συνεχίζουν να γίνονται, γιατί, ναι, είναι πολύ αστείο να βλέπεις έναν γκέι έρωτα, σε ανθρώπους που ζούσαν σε ένα πολύ καταπιεστικό περιβάλλον, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για τέτοια θέματα. Και ο Jake Gyllenhaal μίλησε γι αυτό.

 

Ο Jake Gyllenhaal, που υποδύθηκε τον Jack Twist στην ταινία, μίλησε μετά από όλα αυτά τα χρόνια για την τεράστια επιτυχία που άνοιξε πόρτες, τόσο στον ίδιο όσο και στο συμπρωταγωνιστή του, αλλά και για το πώς αντιμετώπιζε τα αστειάκια της ταινίας ο Heath Ledger, που έφυγε από τη ζωή 3 χρόνια μετά.

«Ήταν τρελό αυτό που μας συνέβαινε. Και ήταν απίστευτο. Καθόρισε την καριέρα μας με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Όταν δέχεσαι τόσο μεγάλη προσοχή και πηγαίνεις στα Όσκαρ, ενώ είσαι μόλις 26 χρονών, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η ταινία άνηκε σε όλον τον κόσμο».

Δες κι αυτό: Οι διάσημοι άντρες που έχουν κλέψει την καρδιά μας

Ο Gyllenhaal θυμάται το πώς αντιμετώπιζε ο Heath Ledger τα κακόβουλα «αστεία» για την ταινία λόγω θεματικής και υπενθυμίζει σε εμάς το μεγαλείο ψυχής του πρόωρα χαμένου ηθοποιού. «Βλέπω ανθρώπους που έκαναν σχόλια ή πλάκα για τους διαλόγους μας στην ταινία αλλά ο Heath δεν το έκανε ποτέ. Όποιος τολμούσε να το κάνει μπροστά του, του έλεγε αμέσως «Όχι ρε φίλε. Πρόκειται για αγάπη».

«Αυτός είναι και ο λόγος που τον αγαπούσα τόσο πολύ. Αντιμετώπιζε το θέμα πολύ σοβαρά και δεν ήθελε να ακούσει τίποτα». Ο Jake Gyllenhaal μίλησε για το παρελθόν στο πλαίσιο της προώθησης για την ταινία “Spider-Man: Far From Home.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Domenico Stinellis