ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μαμά, εγώ θα παντρευτώ τη Φαίδρα

Στον γιο μου αρέσει η Φαίδρα, το ίδιο και εκείνης, όμως η Κωνσταντίνα θέλει να του κάνει πρόταση γάμου, η Σεμίνα θύμωσε  και η Αθηνά τον προστατεύει από όλες!

Παλιά ο γιος μου ήθελε να με παντρευτεί. Πολύ παλιά. Τώρα που είναι πέντε χρόνων θέλει άλλες. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι, ακουμπάει τα χέρια του πίσω από το κεφάλι του, τα πόδια σταυροπόδι και μου λέει:

– Ξέρεις, μαμά, εγώ θα παντρευτώ τη Φαίδρα.

– Αααα, πολύ ωραία. Μου αρέσει η Φαίδρα. Πολύ ωραίο κορίτσι.

– Και μένα μου αρέσει η Φαίδρα.

– Νόμισα ότι είχες ερωτευτεί τη Σεμίνα.

– Όχι, αυτή με έχει ερωτευτεί.

– Α, σόρι, δεν είχα καταλάβει καλά.

– Ναι, δεν είχες καταλάβει.

– Η Φαίδρα θέλει να σε παντρευτεί;

– Ναι, αλλά θέλει και η Κωνσταντίνα;

– Και η Κωνσταντίνα; Πολλά κορίτσια.

– Ναι, αλλά έχω την Αθηνά που με προστατεύει.

– Αχά! Τι εννοείς σε προστατεύει;

– Τίποτα, είμαστε φίλοι. Άμα πάθω κάτι.

Ο γιος μου έχει επιτυχίες. Καμαρώνω. Όπως τα λέγαμε και τις προάλλες. Κάθε πρωί φτιάχνει το μαλλί. Μέχρι το σχολείο πρέπει το ζελέ να έχει κοκαλώσει, αλλιώς “χάλια είναι το ζελέ ρε μαμά και να πάρεις άλλο”. Η μπλούζα πρέπει να πηγαίνει με το παντελόνι και καλά θα κάνω εκείνη την κόκκινη με τους αριθμούς να την βάλω στο στεγνωτήριο να μαζέψει λίγο γιατί του είναι μακριά.

Η μαμά της Κωνσταντίνας μου έλεγε ότι την ρώτησε η κόρη της που μένει ο Γιώργος. Ήταν πολύ στεναχωρημένη διότι δεν ήξερε ΠΟΥ μένει να έρθει να του πει ότι θέλει να τον παντρευτεί! Και πώς θα βρούμε τον δρόμο, αφού δεν ξέρουμε την διεύθυνση! Το τηλέφωνο της μαμάς του το έχουμε;

Η μαμά της Φαίδρας επιβεβαίωσε τον έρωτα της κόρης της για τον γιο μου και όλες στην παρέα ξέρουμε ότι όποιος είναι φίλος της Αθηνάς, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί είναι και πολύ γενναία φίλη. Η Σεμίνα ζει την απόρριψή της διότι όπως μας είπε ο μπαμπάς της: “κάποτε είχε έναν Γιώργο, αλλά τον έχασε και είναι πολύ στεναχωρημένη με αυτό”.

Πώς κατάλαβες ότι είσαι ερωτευμένη με τον μπαμπά, με ρώτησε ο γιος μου μια μέρα που ήμουν χαλαρή στην ξαπλώστρα στις διακοπές. Δεν ξέρω αν σας το έχω πει, ο Γιώργος είναι πέντε ετών. Και πότε βρήκε την ευκαιρία να σου πει ότι σε αγαπά; Ρωτάει πολύ σοβαρός και απαντώ με τη ίδια σοβαρότητα.

Άμα παντρευτώ σε ποιο σπίτι θα μένω; Και θα μπορούμε με την Φαίδρα να βάλουμε μια φωτογραφία από τον γάμο μας στον τοίχο; Ποιος θα μας φτιάξει το σπίτι; Εσύ και ο μπαμπάς θα είστε τότε γέροι;

Αχ, ο γιος μου είναι ερωτευμένος. Τι γλυκό. Αναρωτιέται τι σημαίνει να είσαι ερωτευμένος, τι θα πει να αγαπάς ένα κορίτσι και πώς να της το πει. Σε λίγο θα βγαίνει και ραντεβού. Χριστέ μου, πώς περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος…

Ο Γιώργος χαμογελάει όποτε τον ρωτάμε τι κάνει η Φαίδρα και αποφεύγει να απαντήσει για την στεναχώρια που έχει προκαλέσει στην Σεμίνα με την απόφασή του να μην παντρευτεί, αλλά να ζήσει με μία άλλη. “Εγώ, δεν της είπα ποτέ ότι θα την παντρευτώ”.

Του λέω να πλένεται καλά γιατί τα αγόρια που μυρίζουν ωραία αρέσουν στα κορίτσια, με ρωτάει αν τους αρέσει να βάζει και κρέμα και ζητάει από τον μπαμπά του να του βάλει λίγο από το άρωμά του.

Του λέω ότι θα πρέπει να είναι ευγενικός με τα κορίτσια και ότι αν έχει ένα λουλούδι στην αυλή του σχολείου μπορεί να το δώσει στη Φαίδρα.

Ανάμεσα στους κανόνες που έχουμε στο σπίτι βάλαμε κι εκείνον που λέει ότι πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας με αγκαλιά και φιλιά και να μην ξεχνάμε να λέμε σ’ αγαπώ. Του λέω πώς πρέπει να είναι ευγενικός με τα κορίτσια, να τους αφήνει την σειρά του, να τους βάζει νερό αν θέλουν στο τραπέζι, να τους δίνει την μπάλα που μπορεί να τους έφυγε όταν παίζουν…

– Μαμά, να τις αφήνω να πηδάνε στο τραμπολίνο και να περιμένω.

– Ναι, βέβαια, πολύ σωστά.

– Και να τις καλώ στο σπίτι να δούμε μια ταινία.

– Ναι. κι εσύ θα ρωτάς: τι θα πάρετε παρακαλώ;

– Χααααα, σαν τα γκαρσόνια.

– Ναι, κάπως έτσι.

– Αν βγαίνετε έξω…

– Θα παίρνουμε πορτοκαλάδες με ανθρακικό.

– Ναι, κι εσύ θα τις πληρώνεις.

– Ποιος θα μου δίνει λεφτά;

– Εγώ ή ο μπαμπάς.

– Α, εντάξει. Ευχαριστώ. Και μόλις φτιάξω το δικό μου καφέ, θα έρχεστε και δεν θα πληρώνετε.

Για τα επαγγελματικά θα σας πω άλλη μέρα. Όσον αφορά τα κορίτσια, του λέω ακόμα να γυμνάζεται, γιατί και οι σπορ τύποι αρέσουν πολύ και μου δείχνει το μπράτσο του. Μου λέει ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και με ρωτά αν τους αρέσουν οι τερματοφύλακες. Λατρεύω αυτές τις συζητήσεις με τον γιο μου.

Ό,τι μπορώ κάνω κορίτσια… Σας ετοιμάζω ένα αγόρι μούρλια. Καθαρό και ευγενικό κύριο. Για να μην λέτε ότι η Ελληνίδα μάνα σιχαίνεται τις νύφες. Μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα θα του μιλήσω για το σεξ και τα λεφτά, εντάξει;