Οι παντρεμένες δεν γιορτάζουνε ποτέ… τον Άγιο Βαλεντίνο

Main Image

Ένα ακόμα θλιβερό κείμενο για τον γάμο. Δώσε σήμερα λίγο αγάπη και κάτι κόκκινο, να τον σώσεις.

Πώς αντιμετωπίζει μια παντρεμένη την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Θα σου πω. Περιμένει. Περιμένει μήπως αυτή τη μέρα ένας ρομαντικός άνθρωπος (ναι, για τον άντρα της μιλάω) έχει σκεφτεί να της κάνει ένα δώρο.

Μήπως έχει σκεφτεί να της κάνει ένα τραπέζι που δεν θα το έχει μαγειρέψει και δεν θα το μαζέψει αυτή, μήπως έχει κλείσει μια βραδιά μακριά από το σπίτι. Όπως παλιά, τότε που ήτανε ερωτευμένοι. Περιμένει, διότι θεωρεί ότι δεν είναι δική της ευθύνη να κλείσει ένα ρομαντικό δείπνο, αλλά του συντρόφου της. Μην τρελαθούμε τελείως!

ADVERTISING

Οι άντρες θα έπρεπε να κάνουν δώρα στις αγαπημένες τους τον Άγιο Βαλεντίνο! Ο άντρας είναι αυτός που στέλνει λουλούδια και γλυκά. Ο άντρας είναι που τραβάει την καρέκλα ώστε να καθίσει μια κυρία και της βάζει νερό στο ποτήρι.

Εκείνος φωνάζει το γκαρσόνι να σερβίρουν, εκείνος της βάζει το κρασί, την ρωτάει τι θα ήθελε να φάει, αν θα ήθελε γλυκό και ζητάει να της φέρουν το παλτό μόλις είναι έτοιμοι να φύγουν. Είναι ο άντρας που την βοηθάει να το φορέσει και της δίνει το μπράτσο να στηριχθεί, αυτός που της ανοίγει την πόρτα. Κι αυτά πρέπει να τα κάνει πάντα στην γυναίκα του. Δεν περιμένεις τον Άγιο Βαλεντίνο να τα κάνει. Δηλαδή, μπορεί να μην τρώτε κάθε μέρα έξω με τον σύζυγό σου, αλλά ευγενικός και ρομαντικός θα ήθελες να είναι κάθε μέρα. Ή έστω αυτή τη μέρα να μην το ξεχάσει να είναι.

Τι είναι του Αγίου Βαλεντίνου;

Μια μέρα που όλοι όσοι αγαπάμε κάποιον του το δείχνουμε. Παγκοσμίως. Και σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν πολλές παντρεμένες που θα έπρεπε να το γιορτάζουν, αλλά δεν… Τι να κρυβόμαστε τώρα; Οι παντρεμένες δεν γιορτάζουνε ποτέ τον Άγιο Βαλεντίνο. Άντε τον πρώτο χρόνο του γάμου, μετά τέλος. Ο Άγιος Βαλεντίνος πεθαίνει. Δεν τον περιμένεις (τον Άγιο) να φορέσεις τα κόκκινα τα εσώρουχά σου, δεν τον περιμένεις να πας να φλερτάρεις και να γοητεύσεις τον γκόμενό σου σε ένα εστιατόριο ή μπαρ, να κάνεις σεξ όπου κάτσει. Πάνε αυτά. Τότε που δεν είχατε παντρευτεί. Και μην μου πείτε ότι είναι ο δικός μου ο γάμος το πρόβλημα. Γάμος και Άγιος Βαλεντίνος δεν έχουν συνυπάρξει σε κανένα σπίτι, ναι βεβαίως κι ευτυχισμένο, που ξέρω. Δεν θέλεις να σου φέρει ο άντρας σου μια σοκολάτα. Θέλεις περισσότερα. Να ξαναζήσεις τα παλιά, τότε που ήσουν ερωτευμένη. Αυτό θέλεις.

Inline Image

Δεν γίνεται. Διότι ο άντρας σου δεν το κάνει. Εσύ θέλεις να το κάνει αυτός, γιατί έτσι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει, αυτός δεν το κάνει και πάει κι αυτή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου χαμένη. Χαμένη στο γάμο που τρώει τα καλύτερα παιδιά, τα ερωτευμένα. Πάει τώρα η σύζυγος να κλείσει τραπέζι με κεριά; Αυτό είναι αντρική δουλειά. Να προτείνει εκείνη να βγούνε; Όχι. Ok, ας του πάρει ένα δώρο. Αλλά τι να το κάνει;

ADVERTISING

Να το βάλει στο τραπέζι του σαλονιού, δίπλα στα κεριά που έβαλε να φάνε απόψε όταν έρθει ο σύζυγος από την δουλειά, ταράάάάάά, έκπληξη, μωρό μου χρόνια μας πολλά και μετά το φαγητό, άντε και το σεξ, καναπέ;

Εσύ, θέλεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πετάξεις. Να αισθανθείς ότι κάποιος σε θεωρεί το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου ότι είσαι εσύ που λέει και ο Λευτέρης. Ότι αυτός που έχεις επιλέξει να ζήσεις μαζί το υπόλοιπο της ζωής σου σε ποθεί και τέλος πάντων επειδή το αποφεύγω τόση ώρα να το πω: Σε Υπολογίζει (θαυμαστικό)! Αυτό θέλεις. Γιατί να το κρύψεις; Ό,τι κι αν κάνει την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αυτό θα δείξει. Ότι σε σέβεται. Παγκοσμίως αυτή τη μέρα, ο άντρας ομολογεί στην γυναίκα που αγαπά τον έρωτά του. Έτσι είναι. Μέσα στη χαζομάρα της αυτή η ημέρα, έχει και τα σοβαρά της.

Inline Image

Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Να πάει η γυναίκα και να πάρει ένα δώρο στον άντρα; Τι; Ένα πουκάμισο, όπως στη γιορτή του; Ή ένα αρκουδάκι; Δεν πάει βρε κορίτσια! Ο άντρας πρέπει να πάει.

Μην τα διαλύουμε όλα. Φεμινίστριες του κώλου. Δεν είναι η μέρα που η γυναίκα πρέπει να δείξει ότι μπορεί έχει κατακτήσει και τον Άγιο Βαλεντίνο! Είναι η μέρα που ο άντρας πρέπει να κάνει κάτι.

Στη περίπτωση του γάμου, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Όσο και να λέω στον πατέρα του παιδιού μου ότι δεν πειράζει αγάπη μου που και φέτος του Αγίου Βαλεντίνου δεν μου έφερες τίποτα που έχουμε τις οικονομικές μας δυσκολίες, όσο κι αν του λέω δεν πειράζει που δεν θα βγούμε θα ανάψουμε το τζάκι μας και θα κάνουμε τρελίτσες, όσα κεριά κι αν ανάψω στο σημερινό μας δείπνο, άλλο τόσο θα ήθελα να τον ερωτευτώ ξανά κάπου εκτός σπιτιού.

Πες με θύμα του μάρκετινγκ της ημέρας των ηλίθιων ερωτευμένων παντού στον κόσμο. Είμαι. Πες μου πώς money can buy me love, ώστε να σου πω πώς μπορούν και με το αζημίωτο. Πες με κατεστραμμένη που περιμένω μια ανόητη γιορτή της κατανάλωσης να επιβεβαιώσω την αγάπη, ω μα πόσο, μα πόσο, δίκιο έχεις!

ADVERTISING

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ: ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν η τύχη δε σου χαμογελάει, μήπως φταίει το σαλόνι σου;

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Πώς θα βοηθήσεις το παιδί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και πώς να διαχειριστείς τους δικούς σου φόβους.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

Δεν καθόλου λίγο ένα φιλάκι τελικά.

ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για εσένα που ψάχνεις κάτι ξεχωριστό για τα νύχια σου.

ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο την ώρα του χωρισμού;

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.