ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λιναρόσπορος: Τα σπουδαία οφέλη του για την υγεία και τη φόρμα σου

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, ο λιναρόσπορος συμπεριλαμβάνεται στα 6 είδη τροφίμων που προλαμβάνουν και καταπολεμούν 7 σημαντικές αρρώστιες. Ο μικροσκοπικός καφέ σπόρος του λιναριού που έχει το σχήμα του ηλιόσπορου μας κατέκτησε διατροφικά τα τελευταία χρόνια. Εξίσου ωφέλιμο και το έλαιό του.Όλοι λοιπόν τρώνε λιναρόσπορο σήμερα. Τον ρίχνουν στο γιαούρτι, στη σαλάτα, στη μπάρα δημητριακών και το ψωμί γιατί κάνει καλό. Ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο αυτό.

Είναι πραγματική αντικαρκινική τροφή

Όπως επιβεβαιώνει η επιστημονική κοινότητα, η περιεκτικότητα του λιναρόσπορου σε λιγνάνες είναι 800πλάσια σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φυτό κι αυτό είναι πολύ χρήσιμο να το γνωρίζουμε αφού οι αντιοξειδωτικές λιγνάνες έχουν αναγνωρισθεί ως η πιο αποτελεσματική φυσική ασπίδα κατά μορφών καρκίνου, όπως είναι του μαστού και του παχέος εντέρου.

Σε χορταίνει

Θεωρείται μία από τις φυσικές εναλλακτικές στην απώλεια βάρους κυρίως λόγω του αισθήματος κορεσμού που προκαλεί. Ο λιναρόσπορος, πλούσιος σε Ω3 λιπαρά  οξέα, διαστέλλεται μέσα στο στομάχι κι αυτή είναι μία καλή αφορμή ώστε να τον προσθέτεις στα ενδιάμεσα γεύματά σου, ώστε να καταναλώνεις λιγότερο κυρίως (αν στόχος σου είναι η απώλεια βάρους πάντα).

Έχει καθαρτικές ιδιότητες

Αν έχεις χρόνια ή περιστασιακή δυσκοιλιότητα, η λύση είναι μία. Δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο μουλιασμένο μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Κατανάλωσέ το πριν το κυρίως γεύμα σου και θα ανακουφιστείς.

Προστατεύει κι από άλλες σοβαρές παθήσεις

Η αντιφλεγμονώδης δράση του λιναρόσπορου την καθιστά χωρίς υπερβολή υπερόπλο ενάντια σε ασθένειες που χτυπάνε το ανοσοποιητικό. Μεταξύ αυτών, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, ο λύκος, αλλά και ο διαβήτης τύπου 2. Πολύ σημαντική η δράση του και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού.