ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σαλάτα τρώγεται για πρωινό και αυτές οι 4 συνταγές στο αποδεικνύουν

Μα σαλάτα για πρωινό; Το ακούς πρώτη φορά και σου φαίνεται λίγο περίεργο. Ίσως επειδή φαντάζεσαι ότι πίνεις τον καφέ σου και τον συνοδεύεις με μία χωριάτικη με φέτα και κρεμμύδι. Η αλήθεια όμως είναι το φρέσκο αυτό trend σου δίνει έξυπνες προτάσεις με υλικά που θα έτρωγες ούτως ή άλλως στο πρωινό σου. Αυτό που θα σε προτρέψει να το δοκιμάσεις είναι ότι μία σαλάτα σου δίνει την ενέργεια και συγκέντρωση που χρειάζεσαι στη δουλειά και (φυσικά) θέτει σε λειτουργία το έντερό σου. Πάμε να δούμε τις συνταγές που θα αγαπήσεις.

 

Kale με μπέικον και αυγό

Η συνταγή που βάζει τα βραστά αυγά στη σαλάτα σου (μπορείς να φας 3) και να τα αναμίξεις σε κομμάτια, με 1 ματσάκι οργανικό kale, τοματίνια, 1 χούφτα πεκάν, λίγα cranberries και σος σαλάτας από παρθένο ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και μέλι. Αν θες να βάλεις λίγη παραπάνω γεύση, πρόσθεσε 1 φέτα μπέικον, αφού το στεγνώσεις καλά από τα λάδια του.

Δες κι αυτό: 3 λάθη που κάνεις και σε παχαίνουν τα δημητριακά

Κους κους με καρύδα

Αυτό δεν είναι απλή σαλάτα, είναι κανονικότατο γεύμα που ευτυχώς μπορείς να φας όλες τις ώρες. Μία σαλάτα με 1 φλιτζάνι κους κους, κομμάτια καρύδας και λαχταριστή σος από μηλόξιδο, ελαιόλαδο και λίγη μουστάρδα. Για ακόμα πιο δροσιστικό αποτέλεσμα πρόσθεσε λίγα φύλλα μέντας.

Τηγανητό αυγό και κρουτόν

Γιατί να πας έξω να φας brunch όταν μπορείς να το κάνεις μόνη σου και να το απολαύσεις; Αν δεν έχεις κρουτόν, πάρε ψωμί ολικής άλεσης, κόψτο σε μικρά κομμάτια και ψήστα στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τηγάνισε ένα αυγό σε λίγο λάδι και μαρίναρε όλα τα λαχανικά που σου αρέσουν και έχεις στο ψυγείο σε λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο. Μία σαλάτα που έχει πρωτεΐνη, λαχανικά, φυτικές ίνες και υδατάνθρακα.

Διάβασε κι αυτό: Φαγόπυρο: Τι είναι, πού σε ωφελεί και πώς να το εντάξεις στη διατροφή σου

Η σαλάτα του αναποφάσιστου

Δεν είσαι σίγουρη για το αν θέλεις κάτι γλυκό ή αλμυρό; Αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Η ανάμιξη φρούτων και λαχανικών δεν είναι κάτι τόσο ασυνήθιστο, αλλά μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί μέχρι τώρα. Συνδύασε αβοκάντο, είδη μούρων, λίγο χούμους, κινόα, ξηρούς καρπούς και χυμό από lime. Η δροσιά σε όλο της το μεγαλείο.

Πειραματίσου

Οι συνταγές που είδες είναι απλώς ενδεικτικές ώστε να συνδυάσεις τροφές που σου αρέσουν αλλά και που σου προσφέρουν αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός. Η πρωτεΐνη (όπως το αυγό και το γιαούρτι) ενισχύει το μεταβολισμό και ικανοποιεί την πείνα σου. Τα καλά λίπη που παίρνεις από τους ξηρούς καρπούς ή το αβοκάντο σε βοηθούν να χορτάσεις ενώ οι ίνες των λαχανικών είναι απαραίτητες για το πεπτικό σύστημα.