ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 μυστικά για να χάσεις βάρος χωρίς αυστηρή δίαιτα

Βρίσκεσαι μία ανάσα πριν το καλοκαίρι κι έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι πώς θα καταφέρεις να χάσεις 2-3 κιλάκια (μπορεί και λίγο παραπάνω) για να νιώσεις απόλυτα άνετα με το σώμα σου. Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση δε βρίσκεται στις εξαντλητικές δίαιτες και στην αφαγία. Η σωστή αρχή γίνεται μέσα από μικρές αλλαγές που μπορεί να μην είχες καν σκεφτεί και που όμως να είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα σου.

Άσε τη σουπιέρα και πάρε πιατάκι του γλυκού

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να φας μία λαχταριστή μακαρονάδα σε ένα μικρό πιάτο, αλλά το πρώτο βήμα είναι να μειώσεις την ποσότητα των τροφών που καταναλώνεις, ειδικά αν πρόκειται για πιο ανθυγιεινές επιλογές. Αντιθέτως, φάε όσα περισσότερα λαχανικά και φρούτα μπορείς.

Ναι στην πρωτεΐνη

Τα μεγαλύτερα οφέλη της πρωτείνης είναι ότι ικανοποιεί την πείνα, περιορίζει τις ορέξεις και σε βοηθά στο να τρως λιγότερες θερμίδες. Φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερο στήθος κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι, φακές και αμύγδαλα.

Απαλλάξου από πατατάκια και σοκολάτες

Αν συνηθίζεις να έχεις στο σπίτι ατελείωτα συρτάρια με κρουασάν, μπισκότα και ποπ κορν, ώρα να αναθεωρήσεις και να τα απομακρύνεις από το οπτικό σου πεδίο. Καλύτερα να αφήνεις τον πειρασμό εκτός σπιτιού ώστε να μην υποκύπτεις.

Ήπιες όλο το νερό σου;

Δεν θέλω να ακούγομαι σαν τη μαμά σου, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να παίρνεις παντου΄μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό και να το ανανεώνεις συχνά μέσα στην ημέρα; Εκτός του ότι παραμένεις ενυδατωμένη, δεν έχεις και μία μόνιμη λιγούρα που περνάει μόνο με σοκολατίτσα ή αναψυκτικά.

Σέρβιρε τα γλυκά και τα τηγανητά σε κόκκινο πιάτο

Να και κάτι που δεν ήξερες. Έρευνα έδειξε ότι ότι αυτό περιορίζει το πόσο θα φας γιατί πιθανώς το κόκκινο χρώμα πυροδοτεί τη διακοπή. Σαν να βλέπεις το STOP ή το κόκκινο φανάρι την ώρα που οδηγείς.