Τελικά, το φαγητό πριν την προπόνηση βοηθά ή εμποδίζει να χάσεις βάρος;

Main Image

Πότε καις περισσότερο; Όταν κάνεις γυμναστική με άδειο ή με γεμάτο στομάχι;

Υπάρχει μια μερίδα προπονητών που στηρίζουν τα ελαφριά γεύματα πριν την προπόνηση (εδώ θα βρεις σνακ που μπορείς να φας πριν από την ανάλογα με τον χρόνο που έχεις στην διάθεσή σου) γιατί βελτιώνουν τις επιδόσεις και τις καύσεις του οργανισμού σου. Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι το φαγητό, ακόμα και το ελαφρύ, πριν την προπόνηση, σε κάνει νωθρό και προκαλεί κράμπες.

Τι είναι σωστό τελικά; Επιτέλους μπορεί να μας δώσει κάποιος μια υπεύθυνη απάντηση; Ευτυχώς, πρόσφατη έρευνα φαίνεται να έχει βγάλει το πόρισμα.

ADVERTISING

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism, έβαλε 10 υπέρβαρους άντρες ηλικίας 18 έως 35 ετών να εκτελέσουν δύο διαφορετικά σενάρια: Σε πρώτη φάση ασκούνταν για μια ώρα με άδειο στομάχι ενώ, σε δεύτερο χρόνο, υποβλήθηκαν σε δύο ώρες γυμναστικής έχοντας φάει πρώτα ένα πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωινό.

Οι ερευνητές ανέλυσαν και τις δύο περιπτώσεις λαμβάνοντας δείγμα από το αίμα και το λίπος τους και συνειδητοποίησαν το εξής: Όταν οι άντρες γυμνάζονταν με άδειο στομάχι, είχαν αυξημένες καύσεις αφού έκαιγαν το αποθηκευμένο λίπος, πράγμα που μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Αντιθέτως, όταν γυμνάζονταν πριν το πρωινό το σώμα εστίαζε στο να διασπάσει το φαγητό που είχαν μόλις φάει και όχι το αποθηκευμένο λίπος.

«Μετά το φαγητό, ο λιπώδης ιστός είναι απασχολημένος με το γεύμα που μόλις καταναλώθηκε και η άσκηση τη δεδομένη στιγμή δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στον λιπώδη ιστό», λέει ο συν-συγγραφέας της έρευνας Dylan Thompson. «Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση σε κατάσταση νηστείας μπορεί να προκαλέσει ευνοϊκότερες αλλαγές στον λιπώδη ιστό, πράγμα που θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για την υγεία μακροπρόθεσμα».

ADVERTISING

Παρόλα αυτά, πρέπει να πούμε ότι το πρωινό που έτρωγαν οι συμμετέχοντες της έρευνας παραήταν βαρύ και, όπως προαναφέραμε, με πολλούς υδατάνθρακες. Αντιθέτως, αν φας κάτι πραγματικά μικρό και ελαφρύ, όπως μισή μπανάνα, και θα είσαι αποδοτική στην προπόνησή σου (χωρίς παλινδρομήσεις ή κράμπες) και θα κάψεις ποσοστό του αποθηκευμένου λίπους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.