ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να υπολογίσεις πόσο νερό χρειάζεται να πίνεις καθημερινά

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το φοβερά σημαντικό ρόλο του νερού στην επιβίωσή μας. για την επιβίωση μας. Πόσο νερό όμως πρέπει να πίνουμε; Είναι ίδια η ποσότητα για όλους; Και η διατροφή μας τι ρόλο παίζει σε αυτό;

Το ζήτημα ”πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά” έχει απασχολήσει εκατοντάδες γιατρούς και ερευνητές. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται το λιγότερο 1, 5 λίτρο την ημέρα αλλά υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι δεν χρειάζεται να πιεζόμαστε και να πίνουμε με το ζόρι νερό- αρκεί να ξεδιψάμε όταν νιώθουμε ότι το έχουμε ανάγκη.

Η διατροφή μας προφανώς και παίζει ρόλο στην κατανάλωση του νερού- αν π.χ μες στη μέρα φας φρούτα ή/και λαχανικά, πιεις σίγουρα χυμό ή τσάι τότε ο οργανισμός σου θα ενυδατωθεί και από αυτά. Η Mayo Clinic στη Μινεσότα πάντως βρήκε ένα τρόπο να υπολογίζουμε την ιδανική ποσότητα νερού για τον καθένα μας και προτείνει 9 ποτήρια νερό για τις γυναίκες και 13 για τους άντρες.

Ο υπολογισμός είναι ο εξής:

1. Διαίρεσε το βάρος σου (σε pounds= λίβρες) με το 2.2.

2. Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα με την ηλικία σου.

3. Διαίρεσέ το αποτέλεσμα με το 28.3 και το νούμερο που θα βγει είναι πόσο νερό σε ουγγιές (oz) πρέπει να πίνεις καθημερινά.

4. Διαίρεσε το νούμερο που βρήκες πριν με το 8 και το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των φλιτζανιών που πρέπει να πίνεις.