WELLNESS

Γιατί όλοι μιλούν για το #teleftaiotsigaro;

shutterstock

Aνοίγεις το κινητό και χαζεύεις με τις ώρες στο instagram. Αν η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί κομμάτι και της δικής σου καθημερινότητας, τότε σίγουρα θα έχεις δει την καμπάνια #teleftaiotsigaro, το "κίνημα" των influencers και διαφόρων καλλιτεχνών, οι οποίοι σταμάτησαν το κάπνισμα για κάποιον σημαντικό προσωπικό τους λόγο.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των καπνιστών, με μια βολτα στο instagram θα βρεις πολλούς λόγους να κάνεις κι εσύ το τελευταίο τσιγάρο. Από τις 5 Μαρτίου η πιο διάσημη (αυτή την εποχή) πλατφόρμα των social media, έχει κατακλειστεί από posts και stories με αναμνήσεις και ιστορίες για το περίφημο τελευταίο τσιγάρο.

Βλέποντας τους διάσημους συνειδητοποιείς πως για εμάς τους καπνιστές η ζωή μας είναι γεμάτη από τελευταία τσιγάρα. Αμέτρητα. Μήπως  λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε πραγματικά το τελευταίο; Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης το έκανε. Και έξι χρόνια μετά παραδέχεται πόσο καλύτερη είναι η ζωή του…

 

… Και δεν είναι ο μόνος. Εξομολογούνται την ιστορία πίσω από το δικό τους #teleftaiotsigaro. Αν δίνεις μάχη για να κόψεις το κάπνισμα, αν το έχεις επιχειρήσει στο παρελθόν, αν το προσπαθείς για χρόνια ατελείωτα, ίσως κάποια από τις παρακάτω ατάκες σου κάνει το “κλικ” για το τελευταίο τσιγάρο. Σίγουρα όμως θα σε βάλει σε σκέψεις. Κι αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός παίρνει τη μεγάλη απόφαση και μιλάει για το δικό του #teleftaiotsigaro.

 

Πριν πάει στη Eurovision για λογαριασμό της Κύπρου, η Ελένη Φουρέιρα πήρε την απόφαση να ελευθερώσει τον εαυτό της από οτιδήποτε της κάνει κακό.

 

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μοιράζει την ημέρα της ανάμεσα στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, τηλεόραση και δημοσιογραφία, και στα δύο κοριτσάκια της. Από το 2013 τα κάνει όλα αυτά χωρίς τη συντροφιά του τσιγάρου.

 

 

Εδώ και δύο μήνες, η International fashion influencer, Έλενα Γαλύφα έχει κόψει το τσιγάρο. Το “φορτωμένο” πρόγραμμά της δεν θα την κάνει να ξανακυλήσει.

 

Δέκα χρόνια χωρίς τσιγάρο δεν τα λες και λίγα. Ένα μεγάλο “μπράβο” σε έναν από τους πιο γνωστούς instagrammers και φωτογράφους, τον Νικόλα Μάστορα που γιόρτασε την… επέτειο χωρισμού του από το τσιγάρο.

 

Τελικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνει κάποιος το #teleftaiotsigaro. Ένας ακόμη θα μπορούσε να είναι κι αυτός: Λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτή που νιώθεις όταν σβήνεις το τελευταίο σου τσιγάρο και το αφήνεις πίσω για πάντα. Μήπως είναι ώρα να νιώσουμε αυτό το συναίσθημα και να κάνουμε πράγματι το τελευταίο μας τσιγάρο; Τόσοι το κατάφεραν, μπορείς κι εσύ!