ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πανεύκολες ασκήσεις για να σφίξεις το πίσω μέρος των μηρών (και να μην έχεις “πιασμένα” πόδια)

Το κλασικό πρόβλημα που έχεις όταν περνάς πολλές ώρες καθισμένη σε ένα θρανίο, γραφείο ή ξαπλωμένη στον καναπέ σου, είναι ότι νιώθεις μόνιμα «πιασμένη» και δε γυμνάζεις το πίσω μέρος των μηρών σου. Είναι και αυτό το σημείο όπου συσσωρεύεται η περισσότερη κυτταρίτιδα και είναι και ο μυς που χρησιμοποιείς καθημερινά (και μάλλον αγνοείς).

 

Αυτή η περιοχή των ποδιών λειτουργεί συνδυαστικά με τη μέση και πολλές φορές κάνει «υπερωρίες» σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις προβλήματα στην πλάτη ή τη μέση σου. Σκέψου λοιπόν ότι αν δεν ασκείσαι καθόλου και περνάς 8 ώρες (το λιγότερο) καθισμένη σε ένα γραφείο, επιδεινώνεις την κατάσταση. Παρακάτω θα δεις μερικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό αλλά και μερικά εναλλακτικά tips για να σφίξεις αυτήν την περιοχή των ποδιών με άλλες μορφές γυμναστικής.

 

Θα χρειαστείς ένα χαλάκι yoga, έναν τοίχο για στήριγμα και λίγη μουσική για να σου δώσει έξτρα κίνητρο. Κάθε άσκηση διαρκεί 40 δευτερόλεπτα και όλες αφορούν την πίσω περιοχή των μηρών, σε όρθια αλλά και ξαπλωμένη στάση. Είναι ένα σετ που δεν περιλαμβάνει ενδιάμεσα διαλείμματα, αλλά δεν το χρειάζεσαι κιόλας. Είναι χαλαρές και αρκετά ξεκούραστες.

Διάβασε κι αυτό: 3 ασκήσεις για γραμμωμένα πόδια και προϊόντα για λεία επιδερμίδα

Εναλλακτικές επιλογές γυμναστικής

Pilates

Ο ιδανικός τρόπος άσκησης για ενδυνάμωση και απόκτηση ελαστικότητας. Εκτός του ότι γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, διορθώνει τις όποιες ανισορροπίες που οδηγούν σε προβλήματα στο πίσω μέρος των μηρών.

Yoga

Είναι η προφανής απάντηση στην απόκτηση ελαστικότητας, και το κάνεις με τον πιο ήπιο τρόπο. Οι βασικές κινήσεις της yoga απελευθερώνουν τη μυική ένταση που προκαλεί «πιάσιμο» σε όλο το σώμα.

Δες κι αυτό: Πρόγραμμα power yoga 30 λεπτών για να σμιλέψεις ολόκληρο το σώμα

Stretching

 

Αν θες να δυναμώσεις το πίσω μέρος των μηρών, πρέπει να κάνεις σωστό ζέσταμα ώστε να μην είσαι ποτέ πιασμένη. Μία συγκεκριμένη άσκηση για τη περιοχή είναι να ξαπλώσεις ανάσκελα με το ένα πόδι ψηλά και να κρεμάσεις ένα μικρό κορδόνι από την πατούσα για να το τραβάς ενώ τεντώνεσαι. Ή να είσαι όρθια, να ακουμπάς το πόδι στο ύψος της μέσης και να σκύβεις προς τα μπροστά.