Πόσο συχνά χρειάζεται να γυμνάζεις τα πόδια σου αν θέλεις να δεις διαφορά

Main Image

Ποιες είναι οι δύο βασικές ασκήσεις δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από τη fitness ρουτίνα σου.

Το καλοκαίρι -θέλεις, δε θέλεις- είναι η εποχή των ποδιών. Το σημείο του σώματος που το χειμώνα κρύβεται κάτω από τζιν, παντελόνια, κολάν και καλσόν, το καλοκαίρι βγαίνει με φόρα προς τα έξω αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα και τον ερωτισμό σου.

Εδώ στο Ladylike και συγκεκριμένα στη στήλη που διαβάζεις έχουμε γράψει πολλές φορές για ασκήσεις για πιο καλλίγραμμα πόδια.

ADVERTISING

Ας πούμε λοιπόν ότι για φέτος ένα από τα body goals σου για το καλοκαίρι είναι και τα πόδια σου. Είτε αυτό που θέλεις είναι να αποκτήσεις (πιο) αδύνατα πόδια, είτε να τα ενδυναμώσεις μυικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι, στην προπόνησή σου, χρειάζεται να συμπεριλάβεις τα βάρη και τις ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου. Το τρέξιμο ή το περπάτημα από μόνα τους δεν αρκούν.

Η Kristy Zurmuhlen, γυμνάστρια με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει πως το ιδανικό, αν θέλεις να δεις ουσιαστική διαφορά στα πόδια σου είναι να τα γυμνάζεις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα ως κομμάτι μιας προπόνησης για όλο το σώμα ή δύο φορές την εβδομάδα αν σε κάθε σου προπόνηση εστιάζεις σε μια περιοχή του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση, η Zurmuhlen λέει πως όταν γυμνάζεις τα πόδια σου επιβάλλεται, στο πρόγραμμά σου, να υπάρχουν ασκήσεις που εστιάζουν στην περιοχή μηρών-γλουτών όπως άρσεις θανάτου (και παραλλαγές τους), αλλά και ασκήσεις για τους τετρακέφαλους των μηρών όπως squats (και παραλλαγές τους). Άρσεις θανάτου και squats (καθίσματα) είναι οι δύο βασικές ασκήσεις για να κάνεις τους μυς να δουλεύουν με ρυθμό, να μεγιστοποιήσεις τις καύσεις και, τελικά, να πετύχεις την απώλεια λίπους και τη μυική ενδυνάμωση.

Και μιας που τα λέμε όλα αυτά ορίστε και μερικές πολύ χρήσιμες παραλλαγές των παραπάνω ασκήσεων που αξίζεις να συμπεριλάβεις στη fitness ρουτίνα σου .

ADVERTISING

Άρσεις θανάτου με βαράκια

y

Squat με λάστιχο

t

Split squat

r

via GIPHY

 
ADVERTISING

ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ NEXT TOP MODEL ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ;

Με ποιον από τους τέσσερις κριτές του Next Top Model ταιριάζεις απόλυτα και μπορείς να του κάνεις τα ρεπό.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Ποια είναι η σχέση των ζωδίων με την αλήθεια; Πόσο εύκολα λένε ψέματα στις σχέσεις τους;

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ FITNESS ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

Γυμναστική κι υπομονή για την περιοχή της κοιλιάς.

ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ Σ' ΑΓΓΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΕΞ. Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ

Οι ερωτογενείς ζώνες σου που ζητούν την τρυφερή προσοχή του.

ΤΑ 3 ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ

Τι πρέπει να προσέξεις πριν την επόμενη αγορά του αρώματός σου.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.