FITNESS

4 fitness apps που θα κατεβάσεις δωρεάν και θα σε γυμνάσουν παντού

Κάποτε ήταν οι βιντεοκασέτες και τα dvd γυμναστικής. Ύστερα ήρθαν οι personal trainers και τα fitness studios. Σήμερα πλέον η γυμναστική δεν προϋποθέτει απαραίτητα τη φυσική παρουσία στο γυμναστήριο, ούτε καν όργανα. Αρκεί να έχεις ένα καλό κινητό και μερικά ελεύθερα megabytes. Τι εννοώ;

Ένα από τα πιο πρόσφατα trends στο χώρο του fitness είναι τα applications. Οι εφαρμογές που είναι φορτωμένες με ασκήσεις για όλα τα επίπεδα, για κάθε ανάγκη, με συμβουλές διατροφής, επιλογές για ζέσταμα, προγράμματα ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο σου και εναλλακτικές ασκήσεις σε περίπτωση π.χ τραυματισμού. Και κάπως έτσι, δικαιολογίες όπως «δεν έχω χρήματα για personal» ή «χρόνο για να γυμναστώ» πάνε γρήγορο περίπατο.

Nike+Training Club

Με περισσότερα από 100 προγράμματα γυμναστικής από trainers της Nike και με οδηγίες τόσο σε videos όσο και ηχητικές, η εφαρμογή της Nike είναι ψηλά στις επιλογές των fitness aficionados. Τα προγράμματα ενδυνάμωσης για όλο το σώμα είναι η σπεσιαλιτέ του.

Simply Yoga

Συνεδρίες yoga διάρκειας 20, 40 και 60 λεπτών, με επεξήγηση της κάθε asana από δασκάλα. Η ποικιλία δεν είναι συγκλονιστικά μεγάλη, ωστόσο 30 κινήσεις θα τις κάνεις σίγουρα σε κάθε προπόνηση. Εξίσου καλό app και το Daily Yoga, με ελεύθερα προγράμματα για τους αρχάριους. Αν είσαι προχωρημένη, θα πρέπει να πληρώσεις. Αν είσαι ήδη yogee, δοκίμασε να κατεβάσεις το Asana Rebel: Yoga and Fitness.

Weight Loss Running by Verv

Ιδανικό για σένα που χτίζεις κορμί με αερόβια. Μία εφαρμογή fitness που εστιάζει και σε προγράμματα διαλειμματικής προπόνησης με εναλλαγές έντασης. Κι όχι μόνο αυτό, αφού σε προετοιμάζει για τα 5 χιλιόμετρα στην περίπτωση που το ‘χεις βάλει σκοπό να τρέξεις στον επόμενο μαραθώνιο και πλήρες πρόγραμμα για τον αρχάριο δρομέα. Δεν βαριέσαι ποτέ. Στα συν του, ο meal planner με συμβουλές διατροφής.

The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

Συνδυάζει αερόβια προγράμματα με ασκήσεις ενδυνάμωσης και διαλειμματικές προπονήσεις. Ένα πήρες εργαλείο fitness. Οι κριτικές το συστήνουν ως ιδανική επιλογή για όσους μόλις αποφάσισαν να πάρουν σοβαρά τη γυμναστική, κι αυτό γιατί όσα προτείνει είναι πάνω απ’ όλα ασφαλή. Στα συν του, τα σύντομα αλλά αποτελεσματικά προγράμματα.