Η άσκηση με την οποία συνεχίζεις να καις λίπος και μετά το τέλος της προπόνησης

Main Image

Η πιο win win άσκηση που πρέπει να ξέρεις.

Η γυμναστική βρίσκεται στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα -αισίως και αν δεν ακυρωθεί λόγω ανωτέρας βίας- τρεις φορές την εβδομάδα. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ξέρω ότι είναι οι μέρες που θα γυρίσω σπίτι ιδρωμένη και έξτρα κουρασμένη, αλλά και πιο χαρούμενη (ενδορφίνες βλέπεις) και ικανοποιημένη με το σώμα μου.

Έχοντας δοκιμάσει από zumba μέχρι TRX, μπορώ με σιγουριά να πω ότι κάθε fitness πρόγραμμα έχει και τα αρνητικά του. Ας πούμε με τη zumba δεν υπάρχει ενδυνάμωση, τo TRX θέλει έξτρα προσοχή και καθοδήγηση για να μην τραυματιστείς. Τέλος πάντων.

ADVERTISING

Χωρίς καμία σύνδεση με τα παραπάνω εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ΗΙΙΤ (High Intesity Interval Training).

Η Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης, όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι ένα είδος αερόβιας προπόνησης που, όπως δηλώνει και το βασικό χαρακτηριστικό στο όνομα, λόγω της υψηλής έντασης σε επαναλαμβανόμενες ασκήσεις δηλαδή, υπόσχεται περισσότερες καύσεις σε λιγότερο χρόνο (win-win situation). Με άλλα λόγια, ο ιδανικός τρόπος να απολαύσεις τα οφέλη της γυμναστικής.

y

via GIPHY

ADVERTISING

 

Και δε το λέμε εμείς (αν και θα μπορούσαμε γιατί το έχουμε δοκιμάσει), αλλά και σχετικές έρευνες.

Δεν είναι κάτι φοβερά καινούριο, αλλά αυτό που δεν γνωρίζαμε και μας έκανε να πούμε «ουάου, τι λες τώρα» είναι ένα νέο fact που ήρθε στο φως.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Internation Journal of Obesity ζήτησε από μια ομάδα ενηλίκων να ασκούνται τακτικά για 15 εβδομάδες. Στο τέλος αυτών των εβδομάδων, διαπίστωσαν ότι το λίπος είχε μειωθεί πολύ περισσότερο σε όσους ασκούνταν με το εξής πρόγραμμα: είκοσι λεπτά ποδηλασία με διαλείμματα, τρεις φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που έκαναν 40 λεπτά σταθερής ποδηλασίας πάλι τρεις φορές την εβδομάδα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λόγω της φιλοσοφίας των προπονητικών ασκήσεων (έντονες και σύντομες), με το HIIT δεν καις θερμίδες και λίπος μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και μετά το τέλος της αφού χάρη στους παλμούς που ανεβάζεις,είναι σαν να αναγκάζεις τον μεταβολικό σου ρυθμό να δουλέψει υπερωρίες.

«Οι καύσεις συνεχίζονται έως και 2 ώρες αφού ολοκληρώσεις την προπόνηση σου», αναφέρει η Αμερικανίδα προπονήτρια CrossFit, Hannah Eden. Χαμός.

p

via GIPHY

 

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.