FITNESS

Οι 5 ασκήσεις που φέρνουν τα πιο γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου

Κανένα κορμί δε "χτίζεται" σε μία μέρα, ειδικά με φυσικό τρόπο. Αν ισχυριζόμασταν κάτι τέτοιο θα ήμασταν ξεκάθαρα μηνύσιμες. Αλλά δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως κάποιες ασκήσεις δείχνουν τα αποτελέσματά τους στο σώμα σου πολύ πιο σύντομα από κάποιες άλλες, αν γίνουν σωστά και στοχευμένα. 

Σανίδα

Θεωρείται η εξέλιξη των push-ups κι αυτό γιατί δουλεύει ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες σώματος, γεγονός που την καθιστά ιδανική όχι μόνο για σύσφιξη, αλλά και για απώλεια βάρους. Αντί να μετρά κατοστάρια στους κλασικούς κοιλιακούς, αφιέρωνε τρία λεπτά από την ημέρα σου στη στάση αυτή.

Αιωρήσεις με kettlebells

Αυτά τα kettlebells σε γενικές γραμμές είναι θαυματουργά. Οι αιωρήσεις ενεργοποιούν όλο το κορμί, κυρίως χέρια, πόδια και γλουτούς και όλη την πίσω πλευρά σου, συν ότι τονώνουν το καρδιοαγγειακό σου σύστημα. Δες εδώ πώς θα τις κάνεις σωστά ώστε να μην επιβαρύνεις τη μέση σου. 

 

Άρσεις θανάτου

O βασιλιάς των ασκήσεων με βάρη. Καίνε λίπος, βελτιώνουν τη στάση του σώματος, ενισχύουν τον μεταβολισμό, γυμνάζουν 350 (!) μύες ταυτόχρονα και αποτελούν μία από τις ασφαλέστερες γυμναστικές κινήσεις.

Chin ups στο μονόζυγο

Ναι είναι δύσκολη άσκηση, αλλά σίγουρα πιάνει τόπο. Τα chin ups (έλξεις με τα χέρια προς το σώμα στο άνοιγμα των μυών) γυμνάζουν όλο το πάνω μέρος το κορμιού και κυρίως τους δικεφάλους και την πλάτη σου. Οι μύες ενεργοποιούνται πολύ άμεσα. Αν το μονόζυγο σε κουράζει, δοκίμασε στο πολυμηχάνημα.

Sumo squats

Η καλύτερη άσκηση για το εσωτερικό των μηρών. Οι προσαγωγοί σου σμιλεύονται εντυπωσιακά με τα squats των αθλητών του Sumo. Για έξτρα αποτελέσματα, συμπλήρωνε τις κλασικές βυθίσεις με ροκανίσματα και μείνε κάτω για 30 δευτερόλεπτα. «Καίει» αλλά αξίζει τον κόπο.