FITNESS

Πρέπει να γυμνάζεσαι με το που ξυπνάς και έχουμε 5 λόγους

Αν έχεις ξεκινήσει ή σκέφτεσαι να αρχίσεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, τότε θα ξεκινήσω με τα θερμά μου συγχαρητήρια. Συνεχίζοντας, θέλω απλά να σου πω, ότι το ιδανικότερο είναι να πηγαίνεις νωρίς το πρωί, όταν ξυπνάς.

Και δεν το λέω από βίτσιο, ούτε γιατί θέλω να χάσεις εκείνη την πολύτιμη μία ώρα ύπνου, αλλά υπάρχουν ουσιαστικά οφέλη από το να σηκώνεσαι το πρωί για να γυμναστείς.

Ξανασκέψου το και βάλε το ξυπνητήρι να χτυπήσει νωρίτερα.

1. Θα είσαι πιο ετοιμοπόλεμη το πρωί

Ο εγκέφαλός σου θα είναι πιο αποδοτικός από ποτέ μετά από το πρωινό γυμναστήριο. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει την νοητική σου οξύτητα από τέσσερις έως και δέκα ώρες μετά το τέλος της προπόνησης. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης ροής του πλούσιου σε οξυγόνο αίματος στον εγκέφαλο. Ποτέ ξανά κουρασμένη στα πρωινά meetings.

2. Θα είσαι πιο πειθαρχημένη

Η πειθαρχία είναι συνήθεια. Με το να πιέσεις τον εαυτό σου να πας γυμναστήριο νωρίς το πρωί, ουσιαστικά σε σπρώχνεις να κάνεις περισσότερα από τα πράγματα που θα έπρεπε ούτως ή άλλως αλλά αποφεύγεις.

3. Θα χτίσεις γρηγορότερα μυϊκή μάζα

Χάρη στις ορμόνες σου, η πρωινή γυμναστική σε βοηθά να χτίσεις πιο γρήγορα μυϊκή μάζα.

4. Θα βελτιώσεις τον ύπνο σου

Θα πέφτεις για ύπνο νωρίτερα ώστε να σηκωθείς το πρωί για να γυμναστείς. Το τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής, θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις ένα πρόγραμμα και στον ύπνο σου κι έτσι θα βελτιωθεί και η ποιότητά του, αλλά και το πόσο ξεκούραστη θα είσαι όταν ξυπνάς.

5. Γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου

Αν γυμναστική είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν θα σηκωθείς, θα έχεις τελειώσει κι έτσι δε θα χρειάζεται να σκέφτεσαι ότι βρίσκεται ακόμα στο to do list σου.