ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Βαριέσαι τη γυμναστική; 5 λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως

Αν το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι σαν super power για εσένα, δηλαδή θα ήθελες να το κάνεις αλλά δεν μπορείς, καταλαβαίνω ότι η γυμναστική μπορεί να είναι πρόκληση. Aν λοιπόν δεν είσαι πρωινός τύπος, μπορείς να βρεις την ώρα που λειτουργεί για εσένα και να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου, όχι τόσο για την επίπεδη κοιλιά, όσο για το να σφύζεις από υγεία.Μήπως να το κάνεις συνήθεια; Είναι σημαντική η καλή πρόθεση και η διάθεση για τρέξιμο, αλλά είναι απαραίτητο να οργανωθείς και λίγο. Εντόπισε την ιδανική ώρα, πάρε τη σωστή περιβολή και βάλε ακόμα και ξυπνητήρι αν ξεχνιέσαι εύκολα. Αν το αφήσεις στις διαθέσεις του καιρού ή στο αν ξύπνησες με τρομερή όρεξη για γυμναστική, θα καταλήξεις να ασκείσαι κάθε φορά που έχει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμα και 15 λεπτά αρκούν

Δεν χρειάζεται να χτυπιέσαι 2 ώρες στο γυμναστήριο για να δεις αποτελέσματα ή για να απολαύσεις τα οφέλη της υγείας. Μία σύντομη βόλτα με το ποδήλατο (που συμβάλει και στην οστεοπόρωση) ή ένα μισάωρο μάθημα aerobic στο γυμναστήριο αρκεί.

Σκέψου τα οφέλη

Τεράστια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο John Hopkins μας ενημερώνει ότι η σωματική άσκηση δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα για αισθητικούς λόγους. Η συστηματική γυμναστική μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου στους πνεύμονες κατά 77% και του εντέρου κατά 89%. Επίσης, ενισχύει την καλή υγεία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Mix it up

Είναι λάθος να νομίζεις ότι πρέπει να γυμνάζεσαι αυστηρά με έναν και μόνο συγκεκριμένο τρόπο. Το ζητούμενο είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να μην το βλέπεις σαν καταναγκαστικά έργα. Πήγαινε για τρέξιμο την Δευτέρα, χόρεψε την Τρίτη, αντικατάστησε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο την Τετάρτη και κάνε pilates την Πέμπτη.

Σου φτιάχνει τη διάθεση (αφού τελειώσει)

Μπορεί να βαρυγκωμάς μέχρι να σηκωθείς από τον καναπέ, αλλά η αίσθηση χαράς, ενέργειας και ευεξίας που νιώθεις μετά, είναι ανεκτίμητη. Είναι οι ενδορφίνες που έχουν χτυπήσει κόκκινο και σε έχουν βάλει σε μία κατάσταση ευτυχίας, ακόμα και αν δεν κρατήσει πολλή ώρα.

Βρες συνεργό στο έγκλημα

Καμιά φορά το κίνητρο βρίσκεται στην καλή παρέα. Αν η κολλητή σου βαριέται εξίσου εύκολα ή αν, ακόμα καλύτερα, είναι από εκείνες τις τύπισσες που μπαίνει με σφυρίχτρα στο σπίτι σου για να σηκωθείς και να τρέξεις μαζί της, εκμεταλλεύσου το. Έτσι βρίσκετε και περισσότερο χρόνο να κάνετε πράγματα μαζί.