ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Οι 4 ασκήσεις στο γυμναστήριο που οι trainers θεωρούν χάσιμο χρόνου και τι να κάνεις στη θέση τους

Σου αρέσει η γυμναστική, ίσως και να την απολαμβάνεις, αλλά παραδέξου το. Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που βαριέσαι να κάνεις ή που σε δυσκολεύουν πολύ. Και εκεί που δεν τολμούσες να μην τις κάνεις, έρχονται 4 ειδικοί και σου λένε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις να κάνεις συγκεκριμένες ασκήσεις στο γυμναστήριο, γιατί δε σε βοηθούν, και μπορεί να είναι επιζήμιες για εσένα. Μάθε ποιες είναι αυτές και τι μπορείς να κάνεις στη θέση τους για καλύτερα αποτελέσματα.

Κοιλιακοί με λυγισμένα γόνατα

Αν θέλεις να αποκτήσεις κοιλιακούς σαν πέτρα, δεν πρόκειται να δεις αποτελέσματα με την κλασική άσκηση στο πάτωμα όπου έχεις λυγισμένα σηκωμένα πόδια. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η γυμνάστρια της Sarah Jessica Parker, Anna Kaiser. «Η άσκηση crunches είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική από αυτό που νομίζεις και μπορεί τραυματίσει τον αυχένα ή τη μέση σου. Αντ’αυτού, μπορείς να κάνεις τη σανίδα που δυναμώνει τον κορμό και τους μυς σε όλο το σώμα».

Ασκήσεις στήθους με βαράκια

Η κλασική άσκηση με ανοίγματα χεριών μπορούν να γίνουν χωρίς βάρη, μας ενημερώνει ο προπονητής Jason Tran. «Τα βάρη ρίχνουν πολλή πίεση στους συνδέσμους των ώμων και όταν τα σηκώνεις ενώ είσαι ξαπλωμένη σε πάγκο, η βαρύτητα λειτουργεί αντίστροφα και οι άνθρωποι το παρακάνουν». O Tran σου προτείνει να κάνεις κλασικά push ups.

Δες κι αυτό: Έντονη ή αγχολυτική γυμναστική; Δες ποια είναι η σωστή ώρα της ημέρας για καλύτερα αποτελέσματα

Στατικό ποδήλατο

 

Είναι πολύ πιθανό να το έχεις στο σπίτι σου και να το χρησιμοποιείς σαν ντουλάπα ή να είναι εκεί σαν αξεσουάρ. Κάπως έτσι νιώθει για αυτήν την άσκηση και ο προπονητής των celebrities, Nick Mitchell. Σου λέει ότι αν το απολαμβάνεις, να το κάνεις. Αλλά δεν μπορείς να θεωρήσεις άσκηση κάτι που κάνεις τη στιγμή που βλέπεις τηλεόραση ή διαβάζεις ένα περιοδικό. «Ακόμα και το περπάτημα σε ανηφορικό δρόμο είναι πολύ καλύτερη αερόβια άσκηση από το στατικό ποδήλατο».

Τροχαλία

Την επόμενη φορά που θα γυμναστείς σε μηχανήματα, μην κάνεις τροχαλία. Είναι χάσιμο χρόνου γιατί σου επιτρέπει να σηκώσεις πολύ βάρος με τα πόδια, κάτι που δεν πρόκειται να κάνεις στην πραγματική ζωή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υπολοίπων μυικών ομάδων και των γονάτων. Μία πιο λειτουργική προσέγγιση είναι να χρησιμοποιείς λάστιχα αντίστασης, σε συμβουλεύει ο προπονητής Doug Bopst.