ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η fitness expert που θα σε κάνει να λατρέψεις τη γυμναστική στο σπίτι

Θα ξεκινήσουμε με ένα κλισέ. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Όσο και να μην θέλουμε να το πιστέψουμε, κάπου βαθιά μέσα μας όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες που έχουν ειπωθεί. Γιατί ναι, η θέληση είναι η κινητήριος δύναμη (σχεδόν) για τα πάντα σε αυτή τη ζωή.

Η γυμναστική δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πόσες φορές έχεις πει ότι θες να γυμναστείς, αλλά υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που σε κάνουν να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά; Είτε δεν έχεις χρόνο για να “τρέχεις” στο γυμναστήριο, είτε θεωρείς ότι η γυμναστική είναι κάτι πολύ προσωπικό, το οποίο δεν θες να μοιράζεσαι με κανέναν και πουθενά, είτε δεν έχεις εξοπλισμό για να γυμναστείς μόνη σου στο σπίτι.

Με μια πρώτη σκέψη, όλα τα παραπάνω μπορούν πράγματι να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθειά σου να είσαι fit, αλλά παράλληλα να είσαι εντάξει και στις υποχρεώσεις σου και να τα προλαβαίνεις όλα. Με μια δεύτερη όμως, υπάρχει τρόπος να μπορέσεις να διατηρήσεις μια ισορροπία. Ο τρόπος αυτός ακούει στο όνομα “Έλενα Αμπράζη”.

Ήρθε η ώρα για τις συστάσεις.

Η γυμνάστρια Έλενα Αμπράζη είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ιδιαίτερα γνωστή και δημοφιλής στην Θεσσαλονίκη. Η σχέση της με τη γυμναστική ξεκίνησε σχεδόν “από κούνια”, αφού οι γονείς της διατηρούν ένα από τα παλαιότερα γυμναστήρια στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί από το 1981, το CASA SPORTIVA. Το γεγονός αυτό τη βοήθησε να αποκτήσει από πολύ μικρή εμπειρία στον χώρο του fitness.

 

Το 2010 εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα επαναστατικό πρόγραμμα άσκησης το Brazilian Hips, το οποίο πολύ σύντομα αγαπήθηκε όσο κανένα και απέκτησε φανατικές οπαδούς. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα τόσο δημοφιλές είναι το γεγονός πως μπορεί να μεταμορφώσει το γυναικείο σώμα από τα 10 πρώτα μαθήματα! Κάνει δηλαδή αυτό που ζητούν σήμερα οι περισσότερες γυναίκες, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και “τρέχεις” να αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι.

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για τις ανάγκες του γυναικείου σώματος, ιδιαίτερα στοχευμένο και αποτελεσματικό που διδάσκεται αποκλειστικά στα γυμναστήρια της Έλενας, STUDIO 57 Exclusive Fitness και CASA SPORTIVA στην Θεσσαλονίκη.

 

Και εδώ ερχόμαστε στο ζητούμενο. Ακόμα κι αν δεν μένεις στη Θεσσαλονίκη, ακόμα κι αν απλά θες να κάθεσαι στο σπίτι, έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις πρόσβαση στα προγράμματα της Έλενας Αμπράζη με έναν διαφορετικό τρόπο. Η μεγάλη ζήτηση και ο ενθουσιασμός των γυναικών ήταν και ο λόγος που οδήγησε την Ελενα στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας για γυμναστική από το σπίτι. Δεν θα έχεις πια τη δικαιολογία της μετακίνησης ή της έλλειψης χρόνου.

Μέσω του tv.elenaamprazi.com μπορείς να παρακολουθείς τα προγράμματα της διαδικτυακά και να έχουν αντίστοιχα θεαματικά αποτελέσματα και το σημαντικότερο ιδιαίτερα οικονομικά. Παράλληλα υπάρχει διαθέσιμη και η αντίστοιχη πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογή Brazilian Hips για android συσκευές μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να αθλούνται από οπουδήποτε βρίσκονται, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό και χώρο.

H απόδειξη του πόσο αποτελεσματικά είναι τα συγκεκριμένα προγράμματα άσκησης της Έλενας Αμπράζη, Brazilian Hips, Fit Mama, Burn Fat Fast, Bikini Body, Flat Belly κ.α. είναι το γεγονός πως μετράνε ήδη περισσότερα από 1000 Success Stories γυναικών που πέτυχαν το στόχο τους. Επίσημα λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερα ομάδα Online Fitness στην Ελλάδα.

 

Αλλά καλύτερα τα λέει η ίδια. Το Ladylike.gr επικοινώνησε με την fitness expert που θα σε κάνει να λατρέψεις τη γυμναστική στο σπίτι. Αν δεν το έχει καταφέρει ήδη.

Μας απάντησε σε μερικά βασικά ερωτήματα και οι απαντήσεις της θα σου δώσουν το κίνητρο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις (άμεσα) τη γυμναστική.

Έτσι θα γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου

 

Είσαι η πρώτη που δημιούργησες στην Ελλάδα πλατφόρμα για γυμναστική στο σπίτι μέσω διαδικτύου. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

“Όλο αυτό ξεκίνησε από την αγάπη μου για την γυμναστική και την τεχνολογία. Παράλληλα, από τη στιγμή που έγινα μαμά συνειδητοποίησα ότι ο χρόνος για μια γυναίκα είναι πολύ περιορισμένος και θεώρησα ότι θα ήθελα να προσφέρω στις γυναίκες τη δυνατότητα να γυμναστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά από το σπίτι και να βελτιώσουν την εικόνα τους και την αυτοπεποίθησή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθώ διαρκώς να προσφέρω ιδιαίτερα αποτελεσματικά και στοχευμένα προγράμματα άσκησης οnline, ιδιαίτερα οικονομικά για να μπορεί οποιοσδήποτε με μια απλή συνδρομή να έχει πρόσβαση στα videos. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όλες τις γυναίκες να νιώσουν όμορφα και να είναι υγιείς”.

Τι είναι αυτό που κάνει τα προγράμματα σου να ξεχωρίζουν;

“Αυτό που κάνει τα προγράμματά μου να ξεχωρίζουν είναι ότι είναι ιδιαίτερα στοχευμένα, πολύ μελετημένα για να καλύπτουν τις ανάγκες του γυναικείου σώματος και η πολυετής εμπειρία μου με έχει κάνει να δημιουργώ σύντομα προγράμματα άσκησης αλλά ιδιαίτερα συμπυκνωμένα σε όγκο ασκήσεων.

Στόχος μου είναι ο ασκούμενος να νιώθει από τα πρώτα λεπτά ότι το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, να νιώθει το σώμα του να “καίει” και να δυναμώνει. Άλλωστε, αυτό το αποδεικνύουν και τα αμέτρητα success stories που μετρά η ιστοσελίδα μου στον ένα χρόνο λειτουργίας της. Επίσης, θεωρώ ότι μια γυναίκα μπορεί σίγουρα να καταλάβει καλύτερα μια άλλη γυναίκα και τις ανάγκες του σώματός της”.

Πώς μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά μια γυναίκα;

“Πολύ εύκολα μπορεί κανείς μέσα από την ιστοσελίδα μου να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα άσκησης μόνο με 16.99 ευρώ το μήνα. Κάνοντας click στο tv.elenaamprazi.com από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Είτε είναι υπολογιστής, είτε τάμπλετ είτε κινητό. Επίσης, για να είναι ακόμα πιο εύχρηστη η όλη διαδικασία, υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή για smartphones, για Android προς το παρόν, σύντομα θα υπάρχει και για ios με το όνομα brazilian Hips. Μέσω της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας, συνδέεται ο χρήστης με το email και τον κωδικό του και έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του. Η ιστοσελίδα είναι πολύ απλή και εύχρηστη”.

Ποιο είναι το πιο ωραίο μήνυμα που σου έχει στείλει κάποια από τις γυναίκες που ακολουθούν τα προγράμματά σου;

“Ένα από τα πιο ωραία μηνύματα που μου έχουν στείλει ήταν από μια κοπέλα που γυμνάζεται μαζί μου μόνο τρεις μήνες. Μου είπε ότι την έχω βοηθήσει να αγαπήσει το σώμα της, να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται γι αυτό, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και γενικότερα ενώ δεν γυμναζόταν ποτέ την έχω κάνει να αγαπήσει τη γυμναστική και να ανυπομονεί για το επόμενο workout video που θα αναρτηθεί”.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής στο σπίτι; Πλέον, οι περισσότερες γυναίκες την προτιμούν…

“Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα, δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό. Μπορεί κάποιος να γυμναστεί και χωρίς καθόλου εξοπλισμό. Απαιτεί ελάχιστο χώρο, είναι πολύ οικονομική, είναι πολύ σύντομα τα προγράμματα άσκησης και απαιτούν ελάχιστο χρόνο και μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει ανά πάσα στιγμή.

Παραδείγματος χάριν μια νέα μαμά μπορεί να γυμναστεί πολύ εύκολα την ώρα που το μωράκι της κοιμάται χωρίς να χρειαστεί να βρει άνθρωπο να της το προσέξει για να φύγει από το σπίτι και να πάει σε κάποιο γυμναστήριο.

Αυτό που κάνει επίσης τα προγράμματά μου να ξεχωρίζουν είναι ότι τα συνοδεύει η προσωπική μου καθοδήγηση. Αν κάποια κοπέλα το επιθυμεί μπορεί να μου στείλει άμεσα ένα μήνυμα ή ένα email και να την καθοδηγήσω για το ποια προγράμματα πρέπει να ακολουθήσει για να έχει μέγιστο αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει αμεσότητα, έχω άμεση επαφή με τα μέλη”.

Τι tips ή συμβουλές θα έδινες στις γυναίκες που ξεκινούν για πρώτη φορά γυμναστική;

“Στις γυναίκες που θα γυμναστούν για πρώτη φορά θα έλεγα να μη βιάζονται, να μην αγχώνονται, να είναι συγκεντρωμένες την ώρα που κάνουν τις ασκήσεις τους, να αγαπήσουν την όλη διαδικασία και να μην το βλέπουν απλά σαν βελτίωση της εικόνας τους, αλλά σαν μια σωστή κίνηση για την υγεία τους. Να γυμνάζονται ουσιαστικά γιατί αγαπούν το σώμα τους και το αποτέλεσμα θα έρθει.

Γενικά προσπαθώ μέσα από όλο αυτό και από τη σχέση μου με όλα τα κορίτσια να τα κάνω να πιστέψουν στον εαυτό τους, να αγαπήσουν το σώμα τους και να το φροντίσουν. Έτσι μπορούν να γίνουν ο καλύτερος εαυτός τους”.

Πόσο σε έχει βοηθήσει το Instagram στη δουλειά σου;

“Το Instagram, ειδικά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διαδικτυακής άσκησης και του νέου μου ξεκινήματος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω τη δουλειά μου σε πολύ περισσότερο κόσμο, πανελλαδικά, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα”.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την Έλενα Αμπράζη, μπορείς να την ακολουθήσεις και στο Instagram, όπου μετρά περισσότερους από 43k followers.