ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Βάλε το Pilates στη ζωή σου, αλλά όχι έτσι όπως νομίζεις

Ακούς φίλους, διαβάζεις άρθρα, όλοι και όλα μιλούν για το Pilates. Η αλήθεια είναι πως είναι πράγματι το trend της εποχής. Όχι μόνο επειδή είναι κάτι διαφορετικό από το κλασικό και - ας το παραδεχτούμε - βαρετό γυμναστήριο, αλλά και επειδή πρόκειται για μια μορφή άσκησης - πρόκληση. Γυμνάζει μυαλό και σώμα, συνδυάζοντας τη δύναμη όλου του σώματος με επίκεντρο το κέντρο του, την ευλυγισία και την ευθυγράμμιση. Και επειδή μιλάμε για γυμναστική, σίγουρα θα δεις το σώμα σου να αλλάζει, να γίνεται πιο σφιχτό και καλοσχηματισμένο.

Ξεχνάμε όμως για λίγο όλα τα παραπάνω. Σε αυτό το κείμενο δεν θα παραθέσουμε αναλυτικά τα οφέλη του Pilates για να σε παρακινήσουμε να επιλέξεις ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου. Λογικά αυτό το κάνεις ήδη κι αν δεν το κάνεις σκέψου το σοβαρά.

Ό,τι και να σου πουν οι φίλοι σου, ό,τι κι αν διαβάσεις ή ακούσεις, το θέμα είναι πάνω απ’ όλα να νιώθεις εσύ την ανάγκη να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Ναι, το Pilates είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσες να του κάνεις. Αυτό που νιώθεις μετά το τέλος του προγράμματος είναι πραγματικά μοναδικό. Ευεξία, ενέργεια, ζωή.

 

Σκέψου αυτή την ευεξία, αυτή την ενέργεια και τη ζωή που παίρνεις από το Pilates να μπορείς να την κάνεις ρουτίνα. Να μπορείς δηλαδή να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Εάν ψάχνεσαι για το τι να κάνεις στη ζωή σου, αν δεν έχεις βρει ακόμα αυτό το κάτι που σου ταιριάζει και μπορείς να “δεις” τον εαυτό σου να το κάνει και σε πέντε χρόνια από τώρα, μπορείς να “ψαχτείς” σε δραστηριότητες που σε κάνουν χαρούμενη. Το Pilates είναι μια τέτοια δραστηριότητα.

Μάθε τα πάντα για το χόμπι σου

Αν προσανατολίζεσαι γύρω από τη γυμναστική και αναζητάς συνεχώς κάτι φρέσκο και καινούριο μπορείς αντί να είσαι απλά μια “μαθήτρια” που χτίζει άρτια φυσική κατάσταση και ενδυναμώνει σταδιακά και σταθερά το σώμα με το Pilates, μπορείς να μάθεις τα πάντα γύρω από το χόμπι σου. Θα μπορείς να μοιράζεσαι την ενέργεια και το πάθος σου με άλλα άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και να αποκτήσεις σε βάθος γνώσεις.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αντλήσεις όλες τις πληροφορίες που θες. Με μια επίσκεψη στο thePilatesLab (Ξενίας 1, πλατεία Μαβίλη), το οποίο είναι και το κεντρικό Polestar Pilates Host Studio στην χώρα μας θα καταλάβεις.

Είτε πρόκειται για αποκατάσταση είτε για “αθλητικό pilates” είτε για μια ρουτίνα σωστής εκγύμνασης, το Polestar προσφέρει διεθνώς τα πιο ολοκληρωμένα μαθήματα Pilates, για τον πιο αρχάριο και τον πιο προχωρημένο καθώς και τον επαγγελματία αθλητή. Βασίζονται σε επιστημονικά θεμέλια και τεκμηρίωση και είναι τα μόνα που διδάσκονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Τι καλύτερο από το να μπορείς να ξέρεις τα πάντα για ένα από τα μεγαλύτερα trends της εποχής σε άτομα διαφορετικών ηλικιών και σωματικών αναλογιών;

 

Ξεκίνα με το απόλυτο Pilates experience

Πριν κολυμπήσεις στα βαθιά, μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι λίγο πιο απλό. Αν θες να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία pilates που θα σου προσφέρει μια καινούρια οπτική για τον εαυτό σου και τη ζωή σου το διήμερο 16-17 Μαρτίου πρέπει να βρίσκεσαι στο Hub στο Γκάζι. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις το “The Polestar Experience“, ένα βιωματικό διήμερο με διαλέξεις, διαδραστικές συζητήσεις, workshops και masterclasses με ξεναγό τον Ιδρυτή, Πρόεδρο και Δημιουργό του Polestar Pilates  Dr. Brent Anderson που θα βρίσκεται στην Αθήνα γι’ αυτό.

Μέσα από 8 ειδικά σχεδιασμένες ενότητες, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις πώς μπορείς να “ξανακερδίσεις” το σώμα σου και να βοηθήσεις κι άλλους σε αυτό, να εμβαθύνεις τις γνώσεις, τις τεχνικές και την εμπειρία σου στην κίνηση και πολλά άλλα.

To καλύτερο απ’ όλα, εκτός από τον καλεσμένο, είναι πως το συγκεκριμένο Experience, όπως και γενικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες υγείας και φυσικής κατάστασης (Pilates Instructors, Γυμναστές, Fitness Instructors, Personal Trainers, Δασκάλους Γιόγκα, Δάσκαλους Χορού, Φυσικοθεραπευτές, Οστεοπαθητικούς, Εργοφυσιολόγους κ.α.) αλλά και σε μη επαγγελματίες. Απευθύνεται και σε σπουδαστές, αλλά και γενικά σε όσους αγαπούν το pilates και την σωματική άσκηση και επιθυμούν να εμβαθύνουν την εμπειρία τους.

Aκόμη και αν δεν έχεις ιδέα από Pilates και απλά θες να μάθεις γιατί το αγαπάς, μπορείς να το κάνεις. Αν πειστείς και βρεθείς στο Γκάζι για το “Polestar Experience”, θα λάβεις και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου μπορείς να το βρεις εδώ. Ραντεβού στο Γκάζι!

Photos εντός του κειμένου: Instagram/polestarpilates